banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
20 Mayıs 2024 Pazartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

İLESAM, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde Telif Hakları Semineri Verdi.

İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Prof.Dr. İrfan Akgün Konferans Salonun’da, 18 Mart 2011 Cuma günü saat 14’te, “Telif Hakları Bilincinin Eğitim Kurumları ve Ülke Genelinde Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması” konulu seminer verdi.

21 Mart 2011 Pazartesi 12:02
İLESAM, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde Telif Hakları Semineri Verdi.
banner312
İLESAM, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde Telif Hakları Semineri Verdi.
 

 
İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Prof.Dr. İrfan Akgün Konferans Salonun’da, 18 Mart 2011 Cuma günü saat 14’te, “Telif Hakları Bilincinin Eğitim Kurumları ve Ülke Genelinde Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması” konulu seminer verdi.
 
Seminerin açılış konuşmasını İlesam Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Temsilcisi Prof.Dr. M. Fatih Köksal yaptı ve sonrasında sözü Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız’a bıraktı. Parmaksız, telif hakkının bir kutsal hak olduğunu belirterek, bu hakkın yerine getirilmediğinde kul hakkının çiğnenmiş olacağını söyledi.
 
Parmaksız, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte bugüne kadar 13 ilde üniversitelerde telif hakları bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla programlar düzenlediklerini belirtti. Korsanın hayatın her alanına girdiğine dikkati çeken
Parmaksız, korsanla mücadele için önemli çalışmalar yaptıklarını anlattı. İLESAM’ın 60 ilde korsanla mücadele konusunda İl Denetim Komisyonu üyesinin var olduğunu, korsan adlı virüsün bir an önce önünün kesilmesi gerektiğini ifade eden Parmaksız, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
’’Telif hakkı dediğimiz hak, kutsal bir haktır ve bir anlamda kul hakkıdır. Korsandan kitap, CD veya her hangi bir şey aldığınız zaman kul hakkını yemiş olursunuz veya çiğnemiş olursunuz. Korsan herhangi bir şekilde yazarından ve
yayınevinden izin almadan çoğaltılan, basılan ve yayınlanan  her türlü eser için kullanılır. Herhangi bir kopyalama merkezine veya fotokopi çeken bir yere  gidip, ister üniversite olsun ister kopyalama merkezi olsun bir kitabın aynısını çektirdiğimiz zaman o da korsandır. Korsan hayatımızın her alanında var olan bir şeydir. Bununla mücadele için herkesin elinden geleni yapması gerekir. Telif hakkı kavramı insanlarımız tarafından bilinmiyor. Özellikle şair-yazar ve akademisyenlerin İlesam’a üye olmamasını bir türlü anlayamıyorum. Nasıl arabamızı ve evimizi kasko
veya sigorta ettiriyorsak, eserlerimizi de İLESAM’a üye olarak sigorta edebiliriz. Eserlerimiz evimiz ya da arabamız kadar değersiz mi? ’’
 
İLESAM’ın 1986 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan ilk meslek birliği olduğunu anımsatan Parmaksız, ilim ve edebiyat alanında önemli çalışmalar yaparak Türkiye’ye bu hakkı anlatmakta kararlı olduklarını sözlerine ekledi.
 
Konferans, İlesam Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Temsilcisi Prof. Dr. M. Fatih Köksal, Kırşehir İlesam İl Temsilcisi Zübeyde Gökbulut ve Uğur Gökbulut, İlesam üyeleri H. İbrahim Özdemir, Ali Aydemir, İsa Erdoğan, Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Şahmurat Arık, Yrd. Doç. Dr. Salahaddin Bekki  ve birçok akademisyen ve üniversite öğrencileri tarafından izlendi. Program sonunda Parmaksız, izleyicilerin sorularını cevapladı.
 
 Konferansın sonunda İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız,  İLESAM olarak her platformda telif haklarının savunucusu olacaklarını ve korsanla mücadele edeceklerini bu konularla ilgili seminer ve konferansların devam edeceğini söyledi.


beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV