banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
21 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

İLESAMLILARIN GÖZLERİ ARTIK DÜNYAGÖZ HASTANESİNE EMANET

İLESAM'IN DÜNYAGÖZ HASTANESİNDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ “GÖZDEN GÖNÜLE ŞİİR VE MUSİKİ PROGRAMI” İZLEYENLERİN GÖZÜNÜ GÖNLÜNÜ AÇTI

05 Mayıs 2011 Perşembe 12:00
İLESAMLILARIN GÖZLERİ ARTIK DÜNYAGÖZ HASTANESİNE EMANET
banner266
İLESAMLILARIN GÖZLERİ ARTIK DÜNYAGÖZ HASTANESİNE EMANET
İLESAM'IN  DÜNYAGÖZ HASTANESİNDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ “GÖZDEN GÖNÜLE ŞİİR VE MUSİKİ PROGRAMI” İZLEYENLERİN GÖZÜNÜ GÖNLÜNÜ AÇTI

İlesam’ın Dünyagöz hastanesi ile yaptığı anlaşma çerçevesinde İlesam üyeleri artık gözlerini Dünyagöz hastanesinde indirimli fiyatlarla muayene ve tedavi ettirebilecekler.
Emekli, SSK’lı, Memur veya özel sağlık sigortası olan veya olmayan bütün üyelerimiz hastanenin fiyatlandırmaları üzerinden yapılacak olan indirimlerle Dünyagöz’ün gelişmiş imkânlarından faydalanma şansına sahip olabilecekler.
 
 
 
Halk Edebiyatımızda, Divan Edebiyatımızda ve günümüz edebi sanatları içerisinde aşıklar, ozanlar, şairler, yazarlar, filozoflar tarafından sıkça kullanılan göz imgesi unutulmaz sanat eserlerinin temel ögesini oluşturarak bir çok sanat şaheserinin ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Edipler, şairler, dünyanın güzelliklerini, kötülüklerini, aşkı, kara sevdayı, hüznü, ve insanoğlunun çektiği bütün sıkıntıları ve sevinçleri gözleriyle algılayıp gönül süzgecinden geçirdikten sonra insanlara sunmuşlardır.  Dünya kurulduğundan beri gözler insan gönlünün kapısı ve aynası olarak kabul edilmişlerdir.
 
Bu noktadan hareketle, Dünyagöz hastanesinin  İlesam’ın saygın edebiyatçılarıyla el ele vererek düzenlediği  GÖZDEN GÖNÜLE isimli şiir ve musiki programı hem bu konuya dikkati çekmek açısından hem de Edebiyatımızda gözlerle ilgili bilgi, şiir ve sunumların ortaya konulması  açısından çok yararlı olmuştur.
 
 
 
Ankara’daki Dünyagöz hastanesinin konferans salonunda yapılan program Dünyagöz  Ankara Satış ve Pazarlama Müdür Nalan İlhan’ın sunumu eşliğinde  Hastane Müdürü Hüseyin Kılavuz’un konuşmasıyla açıldı. Kılavuz: “İlesam gibi sanatçı ve bilim insanlarından oluşan büyük bir kuruluşun üyelerinin gözlerinin artık kendilerine emanet olduğunu ve bu kıymetli emanete titizlikle sahip çıkacaklarını belirtirken Dünyagöz’ün bu yıl içerisinde toplumsal etkinliklere çok önem verdiğini  ve bu konuda da bir çok çalışmalara imza attıklarını” söyledi.
 
“İlesam’ın kıymetli üyesi Gazeteci, Araştırmacı, Şair Abdullah Satoğlu tarafından ustalıkla hazırlanan ve sunulan “Edebiyatımızda Göz İmgesi” isimli konferansla başlayan programda. Sayın Satoğlu tarihimiz boyunca gerek Divan gerekse halk edebiyatımızda göz imgesinin şairlerce nasıl işlendiğini en ince detaylarıyla anlattı. Titizlikle hazırlandığı gözden kaçmayan konuşmada günümüz şiirindeki göz imgelerine de yer veren Satoğlu kendi yazdığı “Gözlerim” isimli şiiriyle konuşmasına son verirken programa katılan konuklarca takdirle alkışlandı.
 
 
 
Daha sonra kürsüye gelen İsmet Bora Binatlı kendi yazdığı ve içinde göz imgesi olan şiirlerini, programı ilgiyle izleyen konuklara sundu. Esprileriyle de programa renk katan Binatlı’nın sunumu çok beğenildi.
 
Şair Vedat Fidanboy’la devam eden programda , üst düzey bürokrat, Ankara’nın sanat camiasından tanınmış simalar, kurum ve kuruluşların yöneticileri ve seçkin bir davetli topluluğu göze çarpıyordu.Fidanboy’un şiirlerininde davetliler tarafından çok beğenildiği görüldü.
 
İlesam Yönetim Kurulu Üyesi İlter Yeşilay’ın da sevilen şiirleriyle geceye renk kattığı program, İlesam Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız’ın beğeniyle izlenen ve konuklarca zaman zaman kahkahalarla kesilen esprili konuşması ve ardından okuduğu gözlerle ilgili şiirlerinden sonra sona erdi.
 
 
 
Son derece keyifli ve renkli bir atmosferde  gerçekleştirilen ve büyük beğeniyle izlenen programda, Kültür Bakanlığının dünyaca ünlü müzisyenleri Kanuni Haluk Derinöz ve Bülent Tetik  tarafından sevgilinin gözlerine yazılmış Türk sanat Musikisi eserlerinden oluşan bir konser de verildi.
 
 
 
Programın bitiminde Dünyagöz hastanesince konuklar için hazırlanmış resepsiyonda samimi sohbetler yapılırken,  unutulmaz anılarla dolu bir program daha İlesam’ın anıları arasında yerini aldı.
 



beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV