banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
20 Mayıs 2024 Pazartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Türkiye 'maceracı' çıktı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilk kez 'Türkiye Okuma Kültürü Haritası' çıkarıldı.

27 Nisan 2011 Çarşamba 05:12
Türkiye 'maceracı' çıktı
banner263
Türkiye 'maceracı' çıktı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilk kez 'Türkiye Okuma Kültürü Haritası' çıkarıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilk kez 'Türkiye Okuma Kültürü Haritası' çıkarıldı. Türk halkının kitap okumayla ilgili alışkanlıklarına ilişkin pek çok verinin ortaya çıktığı araştırma ilginç sonuçlar içeriyor.

Buna göre Türk insanı yılda ortalama 7 kitap okuyor, kitap okuma süresi bir seferde 30 dakikayı geçmiyor. Herhangi özel bir yazar ya da kitabevi tercihi bulunmayan Türk halkı kitap türünde romanı, konuda edebiyat ve dini, temada ise macerayı tercih ediyor.

İSTANBUL 'AŞK' OKUYOR

Türkiye'nin geneli macera kitaplarını tercih ederken, Doğu'daki Van, Hakkâri, Bitlis, Muş illerinin yanı sıra sadece İstanbul'daki okurun tercihini 'aşk' temasından yana kullanması dikkat çekiyor.

DOĞU, PSİKOLOJİ OKUYOR

Yine Siirt, Batman, Mardin, Şırnak illeri 'psikolojik' temalı kitapları ilk tercihleri olarak açıklarken, Samsun, Çorum, Amasya ve Tokat illeri 'polisiye' okuyor. Erzurum ve Erzincan halkı ise yılda ortalama 12-13 adet kitap okuma oranıyla ilk sırada yer alıyor.

Ardahan'dan başlayarak, Konya dahil Doğu ve İç Anadolu illeri ile Güneydoğu illerinin bir kısmı en çok dini kitapları okuduklarını beyan ediyor.

Trakya illeri ve Kuzey Ege illeri tarih kitapları, İç Ege ile Akdeniz illeri ise eğitim kitaplarını okuyor. Türk halkının okuduğu yazarlar arasında ise Ömer Seyfettin, Ayşe Kulin, Orhan Pamuk, Elif Şafak, Yaşar Kemal, Dostoyevski var.

Sonar Araştırma Şirketi'nin yaptığı araştırmanın sonuçları Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla açıklandı. SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı araştırmaya 26 ilden, 7 bin 212 kişinin katıldığını dile getirdi. Kadın ve erkek oranlarının eşit olarak katıldığı araştırmaya 7 yaş üzeri kişiler dâhil edildi.

Bakan Günay, araştırma sonuçlarının bugüne kadar 'Türk halkı okumuyor, 6 kişiye bir kitap düşüyor' gibi görüşleri çürüttüğünü söyledi. Çıkan sonuçların kitap okumada Türk halkının iyileşme yaşadığını gösterdiğini aktaran Günay, "Güneydoğu halkının 'psikoloji' temalı kitap okumaları, yine bu bölgenin 'aşk' kitapları okumaları dikkat çekici. Bunların araştırılması gerekir" dedi.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Anahtar Kelimeler: Türkiye Maceracı çıktı

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV