banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
20 Mayıs 2024 Pazartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

ZURNİSTANBUL Grubu müziğin evrenselliğini ön plana taşıyor..

ZURNİSTANBUL Grubu müziğin evrenselliğini ön plana taşıyarak geniş bir repertuar yelpazesi ile dünya müzik literatürüne adını yazdırmayı hedefliyor..

11 Mart 2011 Cuma 04:51
ZURNİSTANBUL Grubu müziğin evrenselliğini ön plana taşıyor..
banner263
ZURNİSTANBUL Grubu müziğin evrenselliğini ön plana taşıyarak geniş bir repertuar yelpazesi ile dünya müzik literatürüne adını yazdırmayı hedefliyor..

İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nda öğretim gorevlisi olan Ünal Yürük zurnaya hak ettiği değeri verme adına bir grup kurarak albüm çıkarttı. 10 yıllık bir çalışma sonucunda ortaya çıkan albüm, yine gösteri dünyasının yakından tanıdığı müzisyenlerden oluşuyor.

Grubun kurucusu ve solisti olan Ünal YÜRÜK akademisyen kimliği ile dikkat çekiyor. Gösteri dünyasının önemli topluluklarının orkestralarında kompozitör olarak da görev alan Ünal Yürük bu çalışma ile bir ilke imza atıyor. Bir türk çalgısı olan Zurna ilk defa bir orkestra içerisinde solist saz olarak ön plana çıkıyor Ünal Yürük ‘‘ Daha çok söz yerine, müziğimizi dinlediğinizde kararı vereceksiniz. Amacımız müziğin yalnızca bir eğlence aracı olmayıp, çok ciddi bir kültür öğesi olduğunu düşünen, bilen ve kabul edenlere müziğimizi sunarak ne yaptığımızı gösterebilmektir.

Zurna; tarihi geçmişi oldukça derinlere dayanıp, Türk Müziği kültürümüz içinde, açık hava icralarında kullanılan en önemli nefesli sazımızdır. Bugüne kadar hiçbir orkestra icrasında solist saz olarak kullanılmamıştır. Bu önyargıyı ortadan kaldırabilmek adına yaptığımız teşebbüs, Zurna’nın bir solist saz olarak da orkestra içinde kullanılabileceğini gösterebilmektir.’’ diyor.

Grup bu enstrümanı özgün bir icra ile dünya platformuna taşıyabilmeyi hedeflediği gibi, müziğin evrenselliğini ön plana taşıyarak grubu Trakya’dan Ardahan’a,Balkanlar’dan Karadeniz’e, Yabancı Pop’dan Türkçe Pop’a kadar uzanan geniş bir repertuar yelpazesi ile dünya müzik literatürüne adını yazdırmayı hedefliyor.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV