banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
04 Mayıs 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan'ın bahsettiği babayiğit belli oldu

Erdoğan'ın TÜSİAD'da aradığı babayiğit MÜSİAD'dan çıktı.

27 Aralık 2012 Perşembe 13:34
Başbakan Erdoğan'ın bahsettiği babayiğit belli oldu
banner321
Başbakan Erdoğan'ın bahsettiği babayiğit belli oldu
Erdoğan'ın TÜSİAD'da aradığı babayiğit MÜSİAD'dan çıktı. Yerli otoyu üretecek firma Toyota'nın en büyük bayisi..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yılki TÜSİAD Genel Kurulu'ndaki "Yerli otomobil yatırımcısı babayiğit arıyorum" çağrısına yanıt Anadolu sermayesinden geldi. Türkiye'nin ilk yerli otomobili için İstanbul'un dev sermayeli şirketleri "Bu iş zor, en az 2 milyar dolarlık destek lazım" diyerek yan çizerken, temeli 1951'de Çorum'da atılan Derindere Şirketler Topluluğu işe sahip çıktı.

2008'den bu yana üzerinde çalıştığı projenin tüm hazırlıklarını tamamlayan Derindere Motorlu Araçlar A.Ş., üretim için yeni bir şirket kurarak, 1 Şubat 2013'te otomobili kamuoyuna tanıtacak. Yeni kurulan DMA Derindere A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol'un anlaşmalarda adını 'DMA ALL ELECTRIC' olarak nitelediği arabanın marka adı lansmanda açıklanacak.

SERMAYE YÜZDE YÜZ YERLİ
Derindere şirketi, distribütörlüğünü yaptığı Japon Toyota ile anlaşarak, otomobilde Corolla kasasını kullandı. Ancak diğer bütün aksamlar yüzde yüz yerli sermaye ile hem yerli hem yabancı üreticilerden karşılandı.
TÜBİTAK'TAN TAM NOT
Tamamı Türk mühendislerce geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobil markası olarak kayıtlara geçecek aracın, test aşamaları da tamamlandı. 6 yıl önce başlatılan projeyle ortaya çıkan otomobili, TÜBİTAK'tan 40 kişilik uzman ekip inceledi. Kurum, otomobile tam not verdi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ise otomobile 'trafiğe çıkabilir' anlamına gelen 'TİP' belgesiyle sertifikalandırdı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile şirket yetkililerinden alınan bilgiye göre Nihat Ergün de ilki 7 Ocak 2012'de olmak üzere iki kez aracı test etti. Bakan, Kocaeli'nde basına kapalı yapılan test sürüşünden memnun kaldı.

6 YILDIR ÇALIŞMA YAPIYOR
İş hayatına toptan gıda sektörüyle başlayan Derindere Şirketler Topluluğu halen İstanbul'da Toyota bayiliği yapıyor. Sabah'tan İbrahim Acar'ın haberine göre, şirket 6 yıldır yerli oto üzerine çalışmalar yapıyor. Önceki gün Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak'ın "Üyelerimiz içinde yerli otomobil üretimi konusunda ciddi çalışma yapan var. Şahsen test dahi ettim. Başkanımız da gördü hatta kısa bir tur da attılar" dediği ancak ismini vermediği Derindere şirketine ulaşıldı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Derindere, otomobille ilgili detaylı bilgi vermezken, birkaç model üzerinde çalışma yaptıklarını söyledi.

300 KM HIZA ÇIKIYOR
300 kilometre hıza çıkabilen elektrikli otomobilin lansmanı 1 Şubat'ta yapacaklarını belirten Özkan Derindere, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın denediği otomobilin halen şirket merkezlerinde bulunduğunu vurguladı. Özkan Derindere'nin detay vermediği araçla ilgili otomotiv sektörü temsilcilerinden övgü geldi. İşadamları, Derindere'nin ürettiği otomobilin Türkiye'nin enerjiye olan bağımlılığı göz önüne alındığı çok önemli ve akıllıca bir stateji olduğunu belirttiler.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV