banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Elektrikli otomobil almayı düşünenler dikkat

Bu noktalar iyi araştırılmalı! Elektrikli otomobil almayı düşünenler dikkat

27 Ağustos 2023 Pazar 00:05
Elektrikli otomobil almayı düşünenler dikkat
banner322
Elektrikli otomobil almayı düşünenler dikkat

Bu noktalar iyi araştırılmalı! Elektrikli otomobil almayı düşünenler dikkat.

Neon 

Elektrikli otomobil modellerinin giderek yaygınlaşması, elektrikli arabalara olan ilginin de artmasına yol açabiliyor. Bunun yanı sıra elektrikli otomobil satın almayı düşünenlerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar da bulunuyor. İşte detaylar…

Elektrikli otomobil modelleri, birbirinden farklı hız ve menzil özelliklerine sahip olabiliyor. Bu durum arabaların fiyatlarından vergilerine kadar birçok konuda pek çok değişik unsuru da ortaya çıkartabiliyor. Bu nedenle elektrikli araba almadan önce bazı noktaların iyice araştırılması tavsiye edilebiliyor.


ELEKTRİKLİ OTOMOBİL ALMAYI DÜŞÜNENLER DİKKAT
Elektrikli otomobil satın almayı düşünen kişilerin daha sonrasında pişman olmamaları için bazı noktalara dikkat etmeleri gerekebiliyor. Çünkü söz konusu noktalar, seçilen araba modeline göre daha iyi bir sürüş deneyimi sunabilir.


Fiyat: Elektrikli araba fiyatlarının belirlenmesinde batarya kapasitesi, motor gücü, maksimum hız ve şarj süresi gibi birçok farklı unsur etkili olabiliyor. Bu nedenle elektrikli otomobil almayı düşünen kişilerin fiyat aralıklarına uygun, en iyi özelliklere sahip olan otomobil modelini araştırmaları tavsiye edilebiliyor.

Batarya Kapasitesi: Elektrikli otomobil bataryası, menzil konusunda önem teşkil edebiliyor. Nitekim batarya kapasitesi düşük bir arabanın fiyatı da düşük olabiliyor. Çünkü menzili de az olabiliyor.

Şarj Süresi: Elektrikli otomobillerde AC şarj ve DC şarj bulunabiliyor. AC şarj dolumu yavaş gerçekleşebiliyor. Bu nedenle daha uzun bir süreyi kapsıyor. Nitekim bazı arabalar sadece AC olarak şarj edilebiliyor. Ayrıca bazı yeni otomobillerde DC şarj olanağı da bulunuyor. Bunun yanı sıra batarya kapasitesi, şarjın ne kadar sürede yüzde 100'e ulaşacağı konusunda etkili olabiliyor.

Şarj Olanakları: Elektrikli otomobil teknolojisi yeni olduğundan dolayı şarj noktalarının kontrol edilmesi gerekiyor. Nitekim kırsal bölgelerde elektrikli şarj noktaları daha az bulunabilir. Bunun yanı sıra İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde şarj imkanları daha hızlı artarken, bazı şehirlerde daha yavaş artabiliyor.

Servis Desteği: Elektrikli otomobil modellerindeki bakım gereksinimleri ve pil değişimleri, geleneksel araba bakımlarına kıyasla daha farklı zamanlarda gerçekleşebilir. Bunun yanı sıra coğrafi koşullar ya da kullanıma bağlı olarak arabalarda performans kayıpları görülebilir. Bu nedenle bakım ve onarım gereksinimleri de ortaya çıkabilir. Bu sebeple, satın alınan araba markasının teknik servis olanaklarının da iyice araştırılması tavsiye edilebiliyor.


Bunların yanı sıra elektrikli araba satın alınırken güncel teşvik ve vergi oranları da takip edilmeli. Ayrıca satın alma aşamasında otomobilin kontrolü için bir uzmandan destek alınması tavsiye edilir. Ek olarak elektrikli araba alınmadan önce; pil garantisi, enerji tüketimi, güç ve tork, alınacak otomobilin şehir içi ve şehir dışı kullanım avantajları ve dezavantajları gibi noktalara da dikkat edilmesi öneriliyor.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV