banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Volkswagen'in emisyon davasında yeni gelişme

Volkswagen'in eski mühendisi Liang, dizel motorlu araçların emisyon testlerinde yanıltıcı yazılım kullanıldığını kabul etti

10 Eylül 2016 Cumartesi 00:19
Volkswagen'in emisyon davasında yeni gelişme
banner312
Volkswagen'in emisyon davasında yeni gelişme
Volkswagen'in eski mühendisi Liang, dizel motorlu araçların emisyon testlerinde yanıltıcı yazılım kullanıldığını kabul etti
Alman otomobil devi Volkswagen'in (VW) ABD'deki emisyon davasında, şirketin eski çalışanlarından bir mühendisin suçunu kabul ettiği bildirildi.

Michigan eyaletindeki bir federal mahkemenin belgelerine göre, 1983-2008 yılları arasında VW'de çalışan mühendis James Robert Liang (62), şirketin, ürettiği dizel araçların olduğundan daha "çevreci" görünmesi için 2006'da bir yazılım geliştirdiğini ve 2014'te de söz konusu araçların gerçek emisyon değerlerini gizlemek için testler yaptığını kabul etti.

ABD'li otoriteleri aldatmak için komplo düzenleme, elektronik sahtekarlık ve "Temiz Hava Yasası"nın ihlali suçlamalarını kabul ettiği belirtilen Liang'ın, 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği, ayrıca 250 bin dolar para cezası ödemek zorunda kalabileceği ifade edildi.

Belgelerde ayrıca Liang'ın, ceza indiriminden yararlanmak amacıyla ABD'li kurumlarla iş birliği yapmak için anlaştığı belirtildi. ABD Adalet Bakanlığı da Liang'ın yaptığı anlaşma gereği, VW'in emisyon skandalıyla ilgili soruşturma kapsamında ABD hükümetiyle iş birliğini sürdüreceğini açıkladı.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV