banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Hollanda'daki kuruluş ile İHH'nın bir bağlantısı yoktur

Hollanda merkezli Internationale Humanitaire Hulporganisatie Nederland adlı kuruluşun Türkiye’de faaliyet gösteren İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’yla hiçbir ilgisi yoktur.

05 Mayıs 2011 Perşembe 11:04
Hollanda'daki kuruluş ile İHH'nın bir bağlantısı yoktur
banner312
Hollanda'daki kuruluş ile İHH'nın bir bağlantısı yoktur
Hollanda merkezli Internationale Humanitaire Hulporganisatie Nederland adlı kuruluşun Türkiye’de faaliyet gösteren İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’yla hiçbir ilgisi yoktur.
Son birkaç gündür bazı gazete ve internet sitelerinde Hollanda İçişleri Bakanlığı’nın Internationale Humanitaire Hulporganisatie Nederland adlı kuruluşun faaliyetlerini yasakladığıyla ilgili haberler yayınlandı. Yapılan bu haberlerde kasıtlı olarak yasaklanan kurum ile vakfımız arasında bir bağ kurulmaya çalışılmaktadır. Bu tarz haberler tamamen dayanaksız ve gerçekdışı olup haberlere konu olan ‘‘Internationale Humanitaire Hulporganisatie Nederland’’ adlı kurum ile vakfımız arasında isim kısaltmalarının benzerliği dışında hiçbir ilişki yoktur.
Bazı Avrupa (Almanya, Hollanda, Belçika vb.) ülkelerinde kurumumuzun ismine ya da logosuna benzer isim ve logolarla aynı alanda çalışan birçok kurum gözükmektedir. Bu kurumların kurumumuzla hiçbir organik bağı bulunmamaktadır. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı her yerde partner kuruluşlarla çalışmaktadır.
Kurumumuzla benzer ya da aynı kısaltma ve logo kullanan kuruluşlar, rızamız dışında isim ve logo kullanmaktadır. Bu karışıklığa ve algılama yanılgısına sevk eden durum tarafımızdan doğru bulunmamaktadır. Ancak ayrı ülke hukuk sistemlerine tabi olan kuruluşlar olması nedeniyle bu karışıklığı önlemenin, bilgilendirme dışında farklı bir yolu da bulunmamaktadır.
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı olarak isim tespiti yaptırmak ve Almanya merkezli kuruluşlarla bir ilgimizin olmadığını belgelemek için 17.10.2008 tarihinde Fatih 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne isim tespiti yaptırmak için dava açtık.
Mahkeme kararında, “Dava tarihinde dava sebebi yapılan Almanya merkezli İHH ünvanlı vakfın davacı vakıfla ilişkilendirilen herhangi bir eylemin varlığı iddia ve tespit edilememiştir.” denildi.
Ayrıca 20 Ocak 2010 tarihinde Milli gazete, Zaman, Türkiye ve Yeni Şafak gazetesinin Avrupa baskılarına ilan vererek, Almanya merkezli yardım kuruluşlarıyla bir ilgimizin olmadığını kamuoyuna duyurduk. İlgili duyuru ayrıca www.ihh.org.tr adresli internet sitemizin ana sayfasında 03.03.2009 “Avrupa için duyuru” başlığı altında yapıldı.
Şunu üstüne basarak belirtiriz ki bizden sonra kurulan, adı geçen ve benzeri kuruluşların bizimle hiç bir organik bağı yoktur.
Ancak şunu da ifade etmek isteriz ki Hollanda’da faaliyet gösteren kurum ile Almanya İHH adıyla faaliyet gösteren kurum, Gazze şeridinin kontrolünü elinde bulunduran ve demokratik bir seçimle iktidara gelen HAMAS’a para aktardığı gerekçesiyle kapatılmış ve hesaplarına el konulmuştur. Bu durum da insan hakları ve örgütlenme özgürlüğüne bir tehdit olduğu aşikardır. Bu gerekçe ile bir insani yardım kurumunun kapatılması ve hesaplarına el konulmasını da kabul etmemiz mümkün değildir.


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV