banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

5 ile 5 yeni üniversite geliyor

5 ile 5 yeni üniversite kurulmasına ilişkin yasa tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Altın Koza Üniversitesi'nin de adı değişiyor.

04 Nisan 2013 Perşembe 09:20
5 ile 5 yeni üniversite geliyor
banner291
5 ile 5 yeni üniversite geliyor
5 ile 5 yeni üniversite kurulmasına ilişkin yasa tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Altın Koza Üniversitesi'nin de adı değişiyor.

Yeni üniversiteler kuruluyor! Yeni vakıf üniversitelerinin kurulmasına ilişkin yasa tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tasarı, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nda değişiklik yapıyor. Buna göre; Ankara 'da ''Anka Teknoloji Üniversitesi'', İstanbul 'da ''İstanbul Yeşilyurt Üniversitesi '', Adana 'da ''Kanuni Üniversitesi '', Konya 'da ''Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi '', Gaziantep'te ise ''Sanko Üniversitesi'' adıyla vakıf üniversiteleri kurulacak.
Tasarı, ''Altın Koza Üniversitesi''nin adının, 'İpek Üniversitesi'' olarak değiştirilmesini de içeriyor.

Tasarının gerekçesinde, 2011-2012 eğitim öğretim yılında üniversitelerin açık öğretim ve diğer yükseköğretim kurumları hariç önlisans, lisans, ikinci öğretim, lisansüstü ve tıpta ihtisas programlarında eğitim gören 2 milyon 359 bin 655 öğrencinin 205 bin 484'ünün vakıf üniversitelerinde okuduğu kaydedildi.
 
Vakıf üniversitelerinin Türk yükseköğretim sisteminin ayrılmaz parçası ve önemli bir bölümünü oluşturduğu belirtilerek, kurulacak vakıf üniversitelerinin Türkiye'nin genç nüfusunun talebini karşılanmasına katkı sağlayacağı ifade edildi.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV