banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

07 Mayıs 2024 Salı

Benzin ve motorine indirim geliyor

Sınavda Kamera Dönemi.

Kamuda sınava giren yazılı kağıdı ve sözlü kamera kaydını görecek.

16 Mayıs 2011 Pazartesi 09:52
Sınavda Kamera Dönemi.
banner311
Sınavda Kamera Dönemi.
Kamuda sınava giren yazılı kağıdı ve sözlü kamera kaydını görecek.


Başbakanlık Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu, kamuda işe giriş sınavlarına yönelik önemli iki karara imza attı.

Başbakanlık, yazılı sınavın yanıt kağıdı ile sözlü sınavın kamera kaydını, sınava girenlerin erişimine açtı. Kurul, geçen yıl aldığı ancak kamuoyu ile yeni paylaştığı kararlarının gerekçesini “yönetimde açıklık” ilkesine dayandırdı.

Belge değil diye reddettiler

Kültür ve Turizm Bakanlığı, açtığı bir müfettiş yardımcılığı sınavındaki cevap kağıtlarını isteyen adayın başvurusunu, “öğrenci tarafından yazılan sınav kağıdının belge hükmü taşımadığı” gerekçesiyle geri çevirdi. Bu konudaki itirazı inceleyen kurul, cevap kağıtlarının ilgilisine verilmesine hükmettiği kararının gerekçesinde “Bilgi Edinme Hakkı Kanunu açıklığı genel ilke olarak kabul etmiştir. Yönetimde açıklığın genel ilke olarak kabul edilmesi ise her türlü bilgi ve belgenin isteyen herkese verilmesini kapsar” dedi. Yasanın bu konuda bazı sınırlamalar getirdiğine de dikkat çeken kurul, ancak bu istisnalar kapsamına girmeyen taleplerin eksiksiz karşılanması gerektiğini de vurguladı.

Kamera kaydına erişilecek

Kurul, Danıştay’ın, Adalet Bakanlığı’ndaki hakim ve savcı alımına ilişkin sözlü sınavlar için şart koştuğu kamera kayıtlarını da ilgilisinin erişimine açtı. Kurul bu kararı, “başarısız” sayıldığı sınavın sesli ve görüntülü kayıtları, soru ve yanıtlar ile bu yanıtlara komisyon üyelerince verilen notların gerekçeli birer örneğinin kendisine verilmesi talebi bakanlıkça geri çevrilen adayın başvurusu üzerine aldı. Kurul, bakanlığın kamera kayıtlarında “Mülakat Kurulu” üyelerinin de yer aldığı, soruların ise başka sınavlarda da kullanılabileceği gerekçelerini haklı bulmadı bu bilgilerin başvuru sahibinin erişimine açılmasına hükmetti.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Anahtar Kelimeler: SınavdaKameraDönemi.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV