banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Dikkat İstanbul'a kar geliyor

Bahar havası yerini kar yağışına bırakıyor. Trakya'da gün içerisinde başlayacak kar yağışı İstanbul'da da etkisini gösterecek.

26 Ocak 2013 Cumartesi 15:10
Dikkat İstanbul'a kar geliyor
banner229
Dikkat İstanbul'a kar geliyor

Bahar havası yerini kar yağışına bırakıyor. Trakya'da gün içerisinde başlayacak kar yağışı İstanbul'da da etkisini gösterecek. Peki kar yağışı İstanbul'da hangi ilçelerde görülecek? İşte Meteorolojiden yapılan o açıklama.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun kuzey kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların; İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Çanakkale, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri (Ayvalık, Edremit, Burhaniye), Antalya ile Isparta'nın Sütçüler; Burdur'un Ağlasun, Çeltikçi, Bucak ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) ve yer yer şiddetli (76-100 kg/metrekare) olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

İSTANBUL'A KAR GELİYOR

Trakya'da gün içerisinde yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde görülecek yağışların, rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetlenmesi ve hissedilir derecede sıcaklık düşüşü ile birlikte akşam saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kar yağışına dönüşeceği, gece saatleri ile yarın (Pazar) kar yağışının Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul'un Silivri ve Çatalca çevrelerinde etkisini aralıklarla sürdüreceği tahmin ediliyor. Trakya'da kar yağışı ve ani sıcaklık düşüşü nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara (Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı) karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Trakya'da 4 ila 6 derece olmak üzere, yurdun kuzeybatı kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu (poyraz), Kıyı Ege, Çanakkale, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri ve Antalya çevrelerinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri (Ayvalık, Edremit, Burhaniye), Antalya ile Isparta'nın Sütçüler; Burdur'un Ağlasun, Çeltikçi, Bucak ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) ve yer yer şiddetli (76-100 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani su baskını, sel, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksama vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR ve BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ UYARISI: Rüzgarın Ege kıyıları ile Antalya çevreleri başta olmak üzere batı bölgelerde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölge genelinde yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Trakya kesimi (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) ile İstanbul'un Silivri ve Çatalca çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Çanakkale ile Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde (Edremit, Ayvalık, Gömeç, Havran ve Burhaniye) yer yer kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu (poyraz), Çanakkale çevrelerinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV