banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
16 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

En yüksek kira getirisi olan ikinci ilçe

Kentsel dönüşüm dinamiklerinin kendiliğinden harekete geçtiği Esenyurt’ta şu anda 15 bini 2012’de tamamlanacak 30 bin konutun inşaatı sürüyor.

28 Aralık 2011 Çarşamba 13:37
En yüksek kira getirisi olan ikinci ilçe
banner311
En yüksek kira getirisi olan ikinci ilçe

Kentsel dönüşüm dinamiklerinin kendiliğinden harekete geçtiği Esenyurt’ta şu anda 15 bini 2012’de tamamlanacak 30 bin konutun inşaatı sürüyor..
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın önemle üzerinde durduğu konuların başında yer alan kentsel dönüşüm, aslında İstanbul'un birçok bölgesinde kendiliğinden hayata geçiriliyor.

Bu noktada İstanbul çapında örnek gösterilecek bölgelerin başında Esenyurt geliyor. Bölgede son 10 yıldır yürütülen dönüşüm çalışmalarından alınan verim, öylesine yükseldi ki, Esenyurt,Türkiye çapında kira getirisi en yüksek olan ikinci ilçe konumunu bile elde etti.

Ek imar avantajı yok
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Esenyurt Belediyesi ve özel sektörün yatırımlarıyla çehresi tamamen değişen bölgede özellikle markalı konut yatırımları yeni bir çekim merkezi oluşturdu. Bölge, arsa sıkıntısının yaşandığı İstanbul'da büyük ölçekli yatırımlara imkân veren arazi yapısıyla yatırımcıların ilgisini çekerken, uygun fiyatlarıyla da ihtiyacı olanların konut almasını kolaylaştırıyor. Belediye yetkililerinin ifadesiyle yaşanan muazzam kentsel dönüşümün ek imar avantajı verilmeden sağlanması ise başarıyı pekiştiren en önemli faktör olarak öne çıkıyor. Üstelik bu dönüşüm hareketi, metro, otobüs ve otoyol gibi hızla devam eden altyapı çalışmalarıyla da destekleniyor.

Esenyurt hakkında hemen herkesin ortak fikri, 10 yıllık bu hareketli yapı, altyapı çalışmaları ve modern konut projeleri tamamlandığında kentsel dönüşümün simgelesi haline geleceği. Bölge, şu anda İstanbul'un en büyük şantiye alanı olarak nitelendirilebilecek kadar hareketli. Hem belediyenin hem de bölgede konut geliştiren firmaların açıklamalarının ortaya koyduğu tabloya göre, 2012'de 15 bin yeni konut tamamlanıp oturulur hale gelecek. Bölgede inşaatı süren konut sayısı ise 30 bin olarak görünüyor.
Esenyurt'ta marka projelere imza atan hemen tüm gayrimenkul geliştirmecileri, bölgeyi, tam anlamıyla büyük bir başarı olarak nitelendiriyor.

Çarpık düzenden kurtuldu
Gecekondu bölgesinden modern bir yerleşim bölgesine doğru attığı hızlı adımlarla geride epey bir yol bırakan ilçedeki şirketler, Esenyurt'ta kendiliğinden başlayan dönüşümdeki anahtar kelimeleri ise geniş araziler ve imar olarak gösteriyorlar. Bir diğer deyişle arazide İstanbul'un yüzde 90'ıyla karşılaştırıldığında cennet olarak nitelendirilebilecek ilçe, zaten yüksek olan imarıyla çarpık düzenden kurtulabildi.

ATAŞEHİR VE?ÇANKAYA GERİDE?KALDI?
Bu arada Reidin.com'un 7 il ve 71 ilçe merkezini baz alan ve 2007-2011 dönemini kapsayan araştırması, Esenyurt'un yükselişini ortaya koyan bir tabloyu da gösterdi. Araştırmanın sonuçlarına göre, Esenyurt, Türkiye'deki en yüksek ikinci kira getirisine sahip ilçe. Reidin.com'un ilçeleri kira getirisine göre üç ayrı grupta topladığı araştırmaya göre, ilk kümede daha düşük getiriye sahip 29 ilçe inceleniyor. Burada Kartal, Konyaaltı ve Gebze yüzde 5'in üzerinde getirisiyle dikkat çekiyor. İkinci kümede ise 34 ilçenin olduğu görülüyor ve burada Ataşehir, Çankaya ve Konak yüzde 6'nın üzerinde getiriye sahip. En yüksek getirileri sunan son küme ise sekiz ilçeden oluşuyor. Bu listede ise Beyoğlu yıllık yüzde 9.62, Esenyurt yıllık yüzde 9.01 kira getirisi ile konut yatırımcılarının gözdesi durumunda bulunuyor.

Tuzla'nın Gizli Bahçe'sinde Adres sayısını sekize çıkardı

Bugüne kadar altı Adres projesini hayata geçiren Dumankaya, Anadolu yakasında yıldızı parlayan bölgelerden biri olarak nitelendirilen Tuzla'nın Gizli Bahçe'sinde iki yeni çalışmayla sayıyı yükseltirken, bölgedeki iddiasını da ortaya koymuş oldu

Dumankaya İnşaat, İstanbul'un Anadolu yakasının en hızlı gelişen bölgelerinden biri olarak nitelendirilen Tuzla-Aydınlı'da geliştirdiği projeye yeni bölümler ekliyor. Tuzla-Aydınlı'nın özellikle Gizli Bahçe bölgesinde yatırım yapmayı tercih eden şirket, Adres isimli projelerine ikisini daha ekledi.
Burada gerçekleştirdikleri yatırımlara özellikle yatırımcı kitlenin büyük bir ilgi gösterdiğinin altını çizen Dumankaya Pazarlama ve Satış Direktörü Ufuk Kayador, bölgedeki yeni projelerinin isimlerini Adres Su ve Adres Natura olarak ifade etti. Projenin özellikleri hakkında bilgi veren Kayador, "Daire tiplerine göre özel hazırlanan metrekarelerde daire sahiplerine aileleriyle birlikte keyifle yaşayacağı alanlar tasarladık" diye konuştu.

Proje sayısı sekiz
Şimdiye kadar Tuzla'nın Gizli Bahçe'sinde Adres ismiyle altı projeye hayat verdiklerine dikkat çeken Kayador, bu son projelerle sayıyı sekize yükselttiklerini belirtti.
Projeler için Dumankaya.com üzerinden bir de kampanya başlattıklarını bildiren Kayador, 'Ev Aramaya Son' isimli kampanya doğrultusunda özel imkânlar yarattıklarının altını çizdi.
Kayador, yeni kampanyayı şu sözlerle tanımladı: "Her bütçeye uygun cazip daire seçenekleriyle ev arama anlayışını bir tık öteye taşıyan Dumankaya.com ile 'Ev Aramaya Son ' sloganı kapsamında yepyeni iki etabı ev sahibi olmak isteyen oturumculara ve cazip koşullardan yararlanarak kazanmak isteyen yatırımcılara sunuyoruz."

1.000 LİRA PEŞİNATLA
Adres Su ve Adres Natura isimli projeler için geliştirdikleri kampanyaya dikkat çeken Ufuk Kayador, 1.000 lira peşinat, 1.000 lira taksitle satış yaptıkları projelerde tıpkı kampanyanın isminde olduğu gibi ev aramaya son vereceklerini kaydetti. Projedeki fiyatlandırma hakkında konuşan Kayador, Adres Natura'da 1+1 daireler in 75 bin lira, 2+1 daireler in 109 bin, 3+1 daireler in ise 196 bin liradan başladığını söyledi.

Gayrimenkulden para kazanmak için bir daha

Gayrimenkul yatırımı, gayrimenkul geliştirme, değerleme ve danışmanlık alanlarında 18 yıldır çalışan Cansel Turgut Yazıcı'nın 'Gayrimenkulden Para Kazanmak' isimli kitabı, yoğun ilgi üzerine 2'nci baskı yaptı. Şu anda Eva Gayrimenkul Değerleme şirketini yöneten ve Türkiye'nin ilksermaye piyasası kurulu değerleme lisanslı uzmanlarından biri olan Yazıcı, kitabını, "17 yıldır gayrimenkul sektöründe masanın her iki yanında bulunmanın getirdiği tecrübeyi paylaşmak istedim. Gayrimenkule doğru yatırım yapıp para kazanmak isteyen herkesin yatırım yapmadan önce bilmesi gerekenleri bir kitapta topladım" sözleriyle ifade etti.
Kazanmanın altın kurallarından biri olarak yatırımcının sadece içinde bulunduğu anı değil, gelecek yıllara yönelik olarak düşünerek hareket etmesini gösteren Yazıcı'nın kitabında oturmak için ev almak, yatırım için ev almak, piyasının dinamikleri, emlak aracılarıyla çalışmak gibi konuların da aralarında olduğu pek çok bölüm bulunuyor. Yazıcı'nın kitabı Scala Yayıncılık tarafından satışa çıkarıldı.

Zorunlu Deprem Sigortası'nda artış

Zorunlu Deprem Sigortası'nda sigorta bedelleri yeniden düzenlendi. Sigorta bedeli hesabına esas metrekare bedelleri; çelik, betonarme, karkas yapılarda 590 liradan 640 liraya yükseltilirken, yığma kagir yapılar 425 liradan 460 liraya çıkarıldı. Diğer olarak tanımlanan yapılarda ise miktar 220 liradan 240 liraya artırıldı.
Buna karşın, Zorunlu Deprem Sigortası yapılan bir meskenin sigorta bedeli, 150 bin liradan fazla olamayacak.

Taksitle ödenebiliyor
Resmi Gazete'de yayınlanan yeni düzenlemeye göre, prim tutarı, peşin olarak tahsil edilecek. Ancak, prim tutarı, taksitler kuruma yansıtılmamak koşuluyla, kredi kartı veya benzeri başka düzenli ödeme yöntemleriyle taksitlendirilebilecek.
Zorunlu Deprem Sigortası yapabilecek kuruluşlar Doğal Afet Sigortaları Kurumu nam ve hesabına sigorta yapmaya yetkili sigorta şirketleri ve bu şirketlerin acenteleri olarak belirlenirken, bir diğer kuruluş ise Doğal Afet Sigortaları Kurumu Yönetim Kurulu'nca yetkilendirilmişler olarak ifade edildi.

İstanbul'daki riziko eşit
Söz konusu kuruluşlara ödenecek komisyon ise zorunlu deprem sigortası primi tutarı üzerinden İstanbul dahilinde bulunan rizikolar için yüzde 12.5 oranını, diğer illerde bulunan rizikolar için ise yüzde 17.5 oranını aşmamak üzere Doğal Afet Sigortaları Kurumu Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek.

2011'in en beğenilen işadamı olarak seçildi

İnşaat sektöründeki çalışmaları kadar açıklamaları ve yaşantısıyla da gündemdeki isimlerden biri olan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, iş dünyasında bu yılın en beğenilen ismi oldu. Hitay Yatırım Holding şirketlerinden DORinsight'ın yaptığı '2011 değerlendirmeleri ve 2012'den beklentiler araştırması'nın sonucuna göre, Ali Ağaoğlu, bu ünvanı, açık ara kazanmış durumda.
81 ilden yüzde 46'sı kadın yüzde 54'ü erkek 5 bin kişinin katılımıyla düzenlenen araştırmaya göre, Ağaoğlu, toplamda yüzde 32'lik kesimin oyunu alarak en yakın rakibine 20 puanlık fark attı. Araştırmaya katılan kadınlardan yüzde 33'ü Ağaoğlu'nu en çok beğenilen isim seçerken, erkek katılımcıların ise yüzde 31'i tercihini Ağaoğlu'ndan yana kullandı.

Boğaziçi'ndeki gençlere başarının yolunu anlattı

EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen 'Girişimcilikte Fark Yaratanlar Konferansı'na katıldı. Başarıya ulaşmanın inceliklerini öğrencilerle paylaşan Kabadayı, konuşmasında şu anda süregelen ve Avrupa'da bir ilk olan iki projesinden bahsetti. Kabadayı, projeleri tasarlarken farklı olması için risk alarak farklı adımlar attıklarının altını çizerek, "Şirketler de insanlar gibi. Doğarlar, büyürler ve doğru yönetilmezlerse yok olur giderler. Ancak şirketlerin ömrü kurucularının ömrüyle sınırlı olmak zorunda değildir, çok daha uzun süre, gelişerek ve büyüyerek yaşamlarını sürdürebilirler. Sürekliliği sağlamanın en önemli yolu doğru planlarla, doğru yönetim kararları verme ve kurumsallaşmayı başarmadan geçer." İnanç Kabadayı, konuşmasını "Yaptıklarınızla ilgili özeleştiri yapabiliyorsanız kendinizi bulunduğunuz yerden daha öteye taşıyabilecek gücü bulabilirsiniz" mesajıyla tamamladı.

Yıl sonuna kadar daire alanın evini de döşüyor

Tepe İnşaat, İstanbul Maltepe'de satışı devam eden Narkule projesinden ev sahibi olmak isteyenler için 31 Aralık'a kadar geçerli bir kampanya başlattı. Yapılan açıklamaya göre yüzde 5 peşinat ve 60 aya yüzde 0.75 faiz oranına sahip kampanya kapsamında, projeden 2+1 daire alacaklara Tepe Home'dan 10 bin lira değerinde hediye çeki verilecek.
108 adet konuttan oluşan ve 27 katlı blok olarak tasarlanan Narkule, 11 bin 571 metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Projede açık yüzme havuzu, fitness, çocuk oyun alanı, sauna gibi sosyal mekanlar da yer alıyor.

Yeni evini peşin alanlara yüzde 20 indirim kararı

Esenyurt'ta hayata geçirilen Bura Residence için yılbaşı kampanyası düzenlendi. Yapımcı firma Yirikler İnşaat'tan yapılan açıklamada fiyatların 79 bin liradan başladığı projede, peşin ve vadeli satışlara özel iki ayrı kampanya uygulandığı belirtildi. Peşin alımlarda yüzde 20 indirim yapıldığı belirtilen projede vadeli alımlarda ise tüketicilerin 4 bin liralık peşin ödeme sonrasında geriye kalan bölümü sıfır faiz oranıyla 48 ay vadelendirebildiği dile getirildi.
9 bin metrekare arsa üzerinde 35 bin metrekare kapalı alan olarak planlandığı ifade edilen projede iki blokta 314 daire yer alıyor. 62 ila 123 metrekare arasında değişen daireler beş farklı tipte tasarlandı.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV