banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Meteoroloji'den yağmur ve kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağışlara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

20 Aralık 2012 Perşembe 12:59
Meteoroloji'den yağmur ve kar uyarısı
banner321
Meteoroloji'den yağmur ve kar uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağışlara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.
Meteoroloji İstanbul, Bursa, Bilecik, Kocaeli ve Yalova'da kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Hakkari, Bitlis ve Ağrı ile Bingöl, Muş, Tunceli, Elazığ, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinin yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi. İstanbul'un genelinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Pendik, Kartal, Büyükçekmece, Sarıyer'in yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 2 santimetreye ulaştı.
Yurdun büyük bölümü yağışlı geçecek. Sıcaklık, kuzeybatı kesimlerde 6 ila 12 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Kıyı Ege ve Doğu Karadeniz kıyıları dışında ülkenin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Adıyaman ve Diyarbakır'ın kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 6 ila 12 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Karadeniz ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, batı kesimlerde kuvvetli (40-60 km/s) Marmara'nın kuzey ve batısında fırtına (60-80 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Hatay, Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Diyarbakır'ın kuzey çevrelerinde kuvvetli (20-50 mm) yağmur ve sağanak yağış beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yerel su baskını, heyelan, ulaşımında aksamalar, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI-

Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Marmara'nın güney ve batısı ile akşam saatlerinden sonra Marmara bölge geneli, İç Ege, İç Anadolu ve Göller Yöresi'nde buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları öneriliyor.

- TAKSİM BUZ TUTTU

İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve şiddetli rüzgar, Taksim’de bazı yerleri adeta buz pistine çevirdi.

İstanbul’da kar yağışı yer yer etkisini göstermeye devam ediyor. Taksim’de de rüzgarla birlikte etkili olan kar yağışı, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Adeta buz pistine dönen bazı noktalarda yürümekte güçlük çeken vatandaşlar, demir korkuluklardan tutunarak ilerlemeye çalıştı.

Öte yandan turistler de hayal kırıklığına uğradıklarını belirterek, “Biz güneş bekliyorduk ama maalesef karla karşılaştık. Ama İstanbul’un insanları sıcak” dedi. Bazı turistlerin karda yemek bulmakta zorlanan güvercinleri besledikleri görüldü. Soğuk karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen bir vatandaş da, “Burası Sivas’tan bile soğuk, donuyorum” diye konuştu.

ŞİDDETLİ FIRTINA GECE YARISINDAN SONRA ETKİSİNİ ARTIRACAK

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, saatte 80 kilometre hızla esen rüzgar gece saatlerinde etkisini daha da artıracak.

Pendik, Kartal, Büyükçekmece, Sarıyer’de kar kalınlığı 2 santime ulaşırken, yüksek kesimlerde etraf beyaz örtüye büründü. Şehir merkezinde ise yağışlar sulu kar ve hafif kar şeklinde devam edecek.

-5 evin çatısı uçtu-

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, gece çıkan fırtına nedeniyle 11 ağaç devrilirken, 5 evin çatısı uçtu, bazı reklam panoları ve direkleri devrildi.

-Evsizler için barınma noktaları-

Havaların soğumasıyla birlikte hazırlıklarını tamamlayan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, sokakta yaşayan vatandaşları Sarıyer Metin Oktay Kapalı Spor Salonu'nda misafir ediyor.

Zabıta ve polis ekipleri tarafından bulundukları yerlerden alınan ve sağlık kontrolünden geçirilen evsiz vatandaşların, banyo, elbise ve gıda ihtiyaçları karşılanıyor.

Darülaceze Müdürlüğü'nün koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda ihtiyaçları karşılanan vatandaşlar istekleriyle barınma noktalarından ayrılabiliyor. Memleketlerine gitmek isteyenler ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ailelerine teslim ediliyor.

Metin Oktay Spor Salonu'nda bugün itibariyle 209 kişi misafir ediliyor.

-Trafik kazaları-

Şehirde, yağışlı hava ve buzlanma, trafik kazalarına ve araç arızalarına da neden oluyor. İstanbul'da, sabah 06.00'dan saat 10.25'e kadar 10 maddi veya yaralamalı trafik kazası, 7 araç arızası meydana geldi.
-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur zamanla kar yağışlı geçecek. Yağışlar öğle saatlerinden itibaren yüksek kesimlerin başta olmak üzere kuvvetli olacak. Rüzgar, kuzeybatıdan fırtına (60-80 km/s) şeklinde esecek. (2)

ANKARA: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (6)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu (8)

ADANA: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (11)

ANTALYA: Parçalı çok bulutlu, , aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (13)

SAMSUN: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu (15)

VAN: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı (6)

ERZURUM: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı (4)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu geçecek. Yağışların, kuzey çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. (9)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölgenin doğusunda (İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Yalova çevrelerinde) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s), bölgenin kuzey ve batısında fırtına şeklinde (60-80 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esecek.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra Göller yöresinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hatay, Osmaniye ve Adana ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra batısından başlayarak bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur zamanla iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, batı kesimlerinde yer yer yağmur şeklinde olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Adıyaman ile Diyarbakır'ın kuzey çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EDİRNE YÖNÜ TRAFİĞE KAPANDI

E5 Haramidere'de kar nedeniyle Edirne yönü trafiğe kapandı.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV