banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
22 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Sürücüye önce uyarı sonra ceza.

Emniyetin yeni uygulamasına göre, trafik polisi plakaya arkadan ceza yazmayacak.

24 Mayıs 2011 Salı 11:32
Sürücüye önce uyarı sonra ceza.
banner229
Sürücüye önce uyarı sonra ceza.
Emniyetin yeni uygulamasına göre, trafik polisi plakaya arkadan ceza yazmayacak.
Emniyet Genel Müdürlüğü trafikte kural ihlallerinin önlenebilmesi ve denetimden beklenen sonuçların alınabilmesi için harekete geçti. Arkadan yazılan cezanın kurallara riayette çok fazla artısının olmadığını tespit eden Trafik Hizmetleri Başkanlığı yeni bir çalışma başlattı. Karayolları Trafik Kanunu'nun 116'ncı maddesine aykırı davranan araçların plakasına göre ceza yazılmaması istendi.

Bundan böyle sürücülerin plakasına göre değil durdurularak ceza yazılması uygulamasına geçildi.

 Trafikten sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, bu amaçla 81 İl Emniyeti'ne bir genelge göndererek KTK'nın 116'ıncı maddesinin nasıl uygulanması gerektiğini anlattı. Osman Karakuş, daha önce yayınladıkları genelgeye dikkat çekerek şöyle dedi: "Kural ihlali yapan sürücülere kanunu işlem yapılırken karşılaşacakları riskler konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme yapılmasının yol kullanıcıları üzerindeki etkisi daha fazla olduğu göz önünde bulundurulacak.
İmkanlar dahilinde ihlalde bulunan sürücünün yüzüne karşı işlem yapılmasına önem verilsin." Karakuş, yeni talimatta "Konu Genel Müdürlüğümüzce de takip edilecektir ve aksine hareket eden personel hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır" dedi.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV