banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Erdoğan’ı da dinlediler mi?

Londra'da G20 Zirvesi'nde ortaya çıkan dinleme skandalında Erdoğan'ın da dinlenip dinlenmediği tartışılıyor

18 Haziran 2013 Salı 12:16
Erdoğan’ı da dinlediler mi?
banner304
Erdoğan’ı da dinlediler mi?
Londra'da G20 Zirvesi'nde ortaya çıkan dinleme skandalında Erdoğan'ın da dinlenip dinlenmediği tartışılıyor
Londra’da 2 Nisan 2009’da yapılan G20 Zirvesi ve 2 Eylül 2009 tarihinde başlayan G20 Maliye Bakanları Toplantısı’nda yabancı heyetlerin dinlenmesinin yankıları sürerken, 2 Nisan 2009’da yapılan zirveye katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dinlenenler arasında olup olmadığı merak konusu oldu.
Bir İngiliz diplomatın Ankara’da Türkiye Dışişleri Bakanlığı’yla görüşmeye gittiğini haber veren İngiliz basını, Rusya Devlet Başkanı Dmitry Medvedev’in de ABD casusları tarafından dinlendiğine dikkat çekti.
The Guardian, Amerikan istihbaratında sözleşmeli çalışan Edward Snowden’den sızdırdığı gizli İngiltere Devlet İletişim Birimi GCHQ ve Amerikan Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) belgelerine dayalı verdiği haberde, Medvedev’ın konuşmalarını dinleyen İngiliz istihbaratçıların yazışmalarını kontrol altına almak için yabancı heyetleri, önceden ayarladıkları internet kafelerine götürdüğü ve blackberry telefonlarının yazışmalarına müdahale edildiğine dikkat çekti.
Medvedev’in konuşmalarının dinlenmesinin Amerikan NSA tarafından İngiltere, Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda’dan yüksek düzeyde yetkililerle paylaşılan bir brifing ile organize edildiği anlaşıldı.
Hong Kong’da saklanan bilgisayar uzmanı eski NSA çalışanı Erward Snowden, The Guardian gazetesine verdiği söyleşide , GCHQ’nun yabancı heyetlerin yazışmalarını kopyalamak için sahte internet kafeleri kurduğunu, blackberry telefonların hack edildiğini ileri sürdü.
G20 ‘de dinleme operasyonun İngiliz hükümetinde yüksek düzeyde onaylandığına dikkat çekildi. O zamanki Başbakan Gordon Brown ve İngiliz bakanlara istihbarat alınır alınmaz vakit kaybetmeden bilgi verildiği kaydedildi.
Kuzey İrlanda’da G8 Zirvesine katılan Başbakan David Cameron’a bu konuda sorular sorulunca “ Güvenlik ve istihbarat konularında yorum yapamam” dedi.
Dinlenen ülkeler arasında İngiltere’nin dostu Türkiye ve Güney Afrika’nın olması herkesi şaşırttı.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV