banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

İstihbarat raporunu açıkladı

Bağımsız ve kişilikli politikadan rahatsızlar

14 Ekim 2013 Pazartesi 09:59
İstihbarat raporunu açıkladı
banner264
İstihbarat raporunu açıkladı
Bağımsız ve kişilikli politikadan rahatsızlar
Başbakan Yardımcısı Atalay, Hakan Fidan hakkındaki değerlendirmelerin ABD ve İsrail’in Türkiye’nin bağımsız politikasından rahatsızlığının ürünü olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ‘Başkent Kulisi’ programında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Atalay, Wall Street Journal de MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında “bağımsız politikalar izlemekle” suçlandığına yönelik bir yazı bulunduğu hatırlatılarak, “Bağımsız politikalar yeni Türkiye’de uygulandığı için Amerika rahatsız mı?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Amerika’nın Ortadoğu ile ilgili özellikle istihbari bilgilendirmesinde daima İsrail istihbaratının ve İsrail’in rolü vardır. Amerikan istihbaratıyla İsrail istihbaratının çok içli dışlı çalıştığı zaten bilinir. Aslında şu günlerde MİT ile ilgili ve Hakan Fidan ile ilgili yapılan değerlendirmeler, Türkiye’nin daha kişilikli, daha bağımsız politika izlediğinin bir ifadesi...”



‘Haberin özü o’

Türkiye’nin ilk defa kendisi bu politikasını yürüttüğünü söyleyen Atalay şöyle devam etti: “Başkalarından bağımsız ve bunlar başkalarını rahatsız ediyor. Yani şu anda, özellikle Amerika, İsrail istihbaratı ve burada Türkiye ile ilgili biraz da suçlama, hatta dikkat ederseniz oraya İran motifi de karıştırıyorlar. Oradaki şey şudur: Eğer İsrail ile işbirliği yapmıyorsanız veya irtibatsızsanız mutlaka sizi Ortadoğu’da lekelemek için kendilerince bir İran irtibatı kurarlar. Oraya da onu koyuyorlar. Bu bir istihbarat oyunu. Tamamen öyle görüyorum. Türkiye’nin burada bağımsız, kişilikli bir politika izlemesi ve İsrail’in oyununa falan... Amerikalısı, İsraillisi... Neticede bununla ne diyor, Türkiye istihbaratına ve istihbaratın başındaki kişiye güvenmiyoruz diyor. Bu haberin özü o.”

İstihbarat raporu

Atalay, ‘Çözüm sürecine’ ilişkin bütün diyalogların devam ettiğini, hükümet açısından da bir kilit görmediğini anlatırkende “Biz kararlıyız. Bu işin geleceğini de biliyoruz. Terör, şiddet bittikten sonra ne yapacağımızı da biliyoruz. Ama birileri iç siyaset için hala silahı önemli görüyorsa, benim elimde bir istihbarat raporu var. ‘Silah giderse güneydoğuda seçim de falan zorlanırız’ diyor. Parti kanatlarından deniliyor. Birileri hala doğuda, güneydoğuda siyaset yapmak için bu tür baskıları, korkutmaları görüyorsa bunlar kötü niyetlidir. Biz çözülsün, bitsin istiyoruz. Süreçle ilgili bütün diyaloglar devam ediyor” dedi.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV