banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Savcı Gül'den Müthiş Operasyon

HSYK kararnamesi ile İstanbul'dan Edirne'ye gönderilen savcıdan müthiş operasyon

19 Haziran 2012 Salı 11:48
Savcı Gül'den Müthiş Operasyon
banner322
Savcı Gül'den Müthiş Operasyon
HSYK kararnamesi ile İstanbul'dan Edirne'ye gönderilen savcıdan müthiş operasyon

Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı, 10 aya yakın bir süredir beri yürüttüğü büyük bir soruşturma kapsamında sabah operasyon düğmesine bastı. Soruşturmanın içerisinde yüksek yargı üyeleri, savcılar ve bazı işadamlarının yer aldığı öğrenildi. Bir numaralı şüpheli ise Buca Cezaevi'nin eski Müdürü Hakkı S.

İstanbul Mali Şube ekipleri bu sabah saat 06.00 dolayında şüpheli listesindeki kişilerin ev ve işyerlerinde arama yaptı. Arama işlemleri tamamlanan şüphelilerin Emniyet’e götürüldüğü öğrenildi. Soruşturma kapsamında yer alan isimler arasında eski cezaevi müdürü, savcı ve bazı işadamları bulunuyor.

Yüksek yargı üyelerinin de içinde olduğu öne sürülen soruşturmanın bir numaralı şüphelisinin eski Buca Cazaevi Müdürü Hakkı S. olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan isimlerden birinin Atalay B. T. olduğu iddia ediliyor.

SÜREÇ 10 AY KADAR ÖNCE BAŞLADI

Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Gül’ün yürüttüğü soruşturmanın başlangıcı geçtiğimiz yıl ekim ayında dayanıyor. Sayıları 50’yi bulan şüphelilerin Hakkı S.’nın talimatları doğrultusunda hareket ettikleri öne sürüldü.

Suç örgütünün temel faaliyetlerini, yargıda hakim savcı değişikliklerini sağlama, Danıştay’a giden şirket dosyalarını lehte kapatma, hayali ihracat, kaçakçılık benzeri davalar nedeni ile tutuklanan isimlerin rüşvet karşılığı serbest bırakılmalarını sağlama gibi bir dizi işlemi barındırdığı öğrenildi.

BULUŞMA YERLERİ İKİ AYRI OTEL

Şüpheli Hakkı S. ve bazı işadamlarının görüşmelerini Ankara ve İstanbul’daki iki otelde yaptıkları belirlendi. İstanbul’daki görüşmelerin adresi konumundaki otelde yapılan buluşmaların gün gün takip edildiği anlaşıldı.

Söz konusu soruşturma kapsamında İstanbul'da görev yapan bir savcının da suç örgütü ile yakın ilişki içinde olduğu öne sürüldü.

BİR NUMARA ESKİ CEZAEVİ MÜDÜRÜ

Bu sabah başlatılan operasyonda bir numaralı şüpheli olarak adı geçen Hakkı S., 1990'lı yılları başında Buca Cezaevi Müdürü olarak görev yaptı. Hakkı S. 1997 yılında da komisyon karşılığında sahte fatura satmak suçundan tutuklanan kişilerin serbest bırakılmasına aracılık ettiği gerekçesi ile rüşvet alırken aldığı esnada yakalanmıştı.

SAVCI GÜL EDİRNE'YE GÖNDERİLDİ

Bu sabah başlayan operasyonu soruşturma savcısı Mustafa Kemal Gül, HSYK'nın geçtiğimiz hafta açıkladığı yaz kararnamesi kapsamında Edirne Savcısı olarak görevlendirilmişti. Sekiz yıla yakın bir süreden beri Büyükçekmece Adliyesi'nde görev yapan Savcı Gül, kaçakçılık ve hayali ihracat soruşturmalarını yürüttü.

Dinçer Gökçe / Hürriyet 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV