banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

11 Mayıs 2024 Cumartesi

Özel Kuvvetler'den nefes kesen tatbikat

ABD, AK Parti Adaylarından Memnun Değil!

Amerika'nın Sesi Radyosu'nda yayınlanan ilginç bir mülakat gerçekleri ortaya çıkardı

21 Mayıs 2011 Cumartesi 13:50
ABD, AK Parti Adaylarından Memnun Değil!
banner291
ABD, AK Parti Adaylarından Memnun Değil!
Amerika'nın Sesi Radyosu'nda yayınlanan ilginç bir mülakat gerçekleri ortaya çıkardı.


Amerika’da uzmanlar 12 Haziran seçim sürecini yakından izliyor. Amerikan İlerleme Merkezi uzmanı Michael Werz, seçimlerden sonraki sürecin önemli olduğunu, bu bağlamda Milliyetçi Hareket Partisinin alacağı sonucun merakla beklendiğini kaydetti. Werz ile Barış Ornarlı konuştu:

Washington’daki Amerikan İlerleme Merkezi uzmanı Michael Werz, 12 Haziran seçimlerinin önemli olduğunu ancak bununla birlikte seçim sonuçlarının Adalet ve Kalkınma Partisi açısından büyük bir sürpriz niteliği taşımadığını söyledi: “Önemli bir seçim olduğunu düşünüyorum. Hemen herkes iktidardaki AK Partinin büyük bir zafere ulaşmasını bekliyor. Esas merak edilen, Milliyetçi Hareket Partisinin barajı aşıp aşamayacağı... İkinci soru Barış ve Demokrasi Partisinin nasıl bir performans göstereceği. Burada bu partinin daha fazla sandalye elde etmesi bekleniyor. Washington’dan baktığımızda daha da önemli olan, seçimlerden sonra ne olacağı… AK Parti söz verdiği gibi Anayasa reform projesini başlatacak mı? Bu sürece toplumun geniş bir kesimini dâhil edecek mi?”

Werz, seçimlerden sonra başlaması beklenen anayasa süreci açısından en önemli faktörün, seçimlerde MHP’nin elde edeceği sonuçlar olduğunu anlattı.

Werz şöyle konuştu: “Parlamentoda temsil edilen bir MHP ile meclis dışı kalan bir MHP arasında büyük fark olacaktır. Bu, iki konu açısından belirleyici olacak: Anayasa reformu ve Kürt sorunu, yani Kürtlerin Türk toplumuyla daha fazla bütünleşmesi ve haklarının verilmesi. MHP’nin meclisin dışında kaldığı bir ortamda bu iki konuda kolay bir şekilde mesafe alınması beklenemez. Çünkü MHP, bu konuda Türk toplumunun modernleşmesiyle sonuçlanacak bir bütünleşmeye gidilmesi veya bu konuda herhangi bir ödün verilmesine güçlü bir şekilde muhalefet edecektir.”

MHP’nin seçimlerde elde edeceği sonucun bundan sonra yaşanacaklar açısından belirleyici olacağını çoğu uzman kabul ediyor. Michael Werz, AK Partinin güçlü bir şekilde zafere ulaşmasıyla iktidarını pekiştireceğini söyledi. Ancak Werz, Washington’da seçim listesi konusunda kaygılar oluştuğunu belirtti.

Werz şöyle konuştu: “Washington’da kaygı duyduğumuz veya sıkça gündeme getirdiğimiz bir diğer konu şu: AK Parti, adaylarını açıkladığında Washington’da yakından tanınan bazı isimleri liste dışı bıraktı. Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan milletvekili olmayacak. Eski Dışişleri Bakanı ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış dışarı itildi. Türk-Amerikan ilişkilerinin önde gelen destekçilerinden Dışişleri Komisyonu üyesi Suat Kınıklıoğlu da parlamentoda olmayacak. Liste daha da uzun. Bunun gibi bazı üst düzey deneyimli dış politika uzmanlarının artık AK Parti içinde yer almayacak olması nasıl yorumlanmalı?”

Werz bununla beraber Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun milletvekili seçilmesiyle hem Bakanlar Kurulunda hem de dışarıda konumunu güçlendireceğini söyledi.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV