banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Esed 'Savaş' dedi, Türkiye'yi tehdit etti

Hizbullah'ın resmi televizyonu olarak bilinen El Manar kanalına konuşan Suriye Devlet Başkanı Başşar Esed İsrail'e meydan okudu, Türkiye'yi de tehdit etti.

31 Mayıs 2013 Cuma 10:54
Esed 'Savaş' dedi, Türkiye'yi tehdit etti
banner265
Esed 'Savaş' dedi, Türkiye'yi tehdit etti!
Hizbullah'ın resmi televizyonu olarak bilinen El Manar kanalına konuşan Suriye Devlet Başkanı Başşar Esed İsrail'e meydan okudu, Türkiye'yi de tehdit etti.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, Hizbulah'a yakınlığı ile bilinen Al Manar TV'ye röportaj verdi. Esed, Suriye'de devam eden iç savaşın seyri hakkında bilgi verirken, direkt olarak ilk defa bir ülkeyi taraf olarak suçladı. Esed, Lübnan sınırında resmen İsrail'le savaştıklarını belirtip İsrail'i tehdit etti.

ALEVİ DEVLETİ KURMA İDDİALARINI REDDETTİ

Lübnan sınırına yakın El - Kuseyr şehrinde şiddetlenen çatışmalara değinen Esed, Suriye Ordusu'nun Şam ile deniz bağlantısı kurup olası bir Alevi Devleti kurulma planını açıkça reddetti. Bu iddaların asılsız olduğunu belirten Esed, çatışmaların El Kuseyr şehrinde yoğunlaşmasının sebebinin İsrail olduğunu öne sürdü

HİZBULLAH İLE ORTAK DÜŞMAN İSRAİL

Hizbullah'ın neden çatışmalara dahil olduğunu açıklayan Esed, İsrail'in Suriye'de ve Lübnan'da ajanlık yaparak muhaliflere karşı direnişi kırmaya çalıştığını ve hem Lübnan'a hem de Suriye'ye saldırılar düzenlediğini belirtti. İsrail'in, Suriye'nin iletişim sistemlerini sabote etmeye çalıştığını hatırlatan Esed, Hizbullah ile aynı düşmana karşı savaştıklarını, bu yüzden Hizbullah'ın da savaşın içine çekilmek zorunda kaldığını söyledi.

İSRAİL'İ AÇIKÇA, TÜRKİYE'Yİ DOLAYLI TEHDİT ETTİ

Esed, Suriye ordusunun savaş nerde olursa olsun asla kaçmayacağını söyleyerek İsrail'e karşı mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. İsrail'in herhangi bir saldırısı halinde aynı şekilde karşılık vereceklerini belirten Esed dolaylı yoldan Türkiye'yi de tehdit etti. Düşman'ın nereden gelirse gelsin savaşacaklarını yineleyen Esed, düşmanın kuzeyden gelmesi halinde de cevap vereceklerini kaydederek kuzey komşusu Türkiye'ye göndermede bulundu.
Cenevre Konferansı kararlarına halk oylaması

Esed, 2. Cenevre Konferansı'na müzakereler için katılacaklarını belirterek, konferansı ilkesel anlamda olumlu bulmakla birlikte başarısız olmasının Suriye gerçekliği üzerinde olumsuz etkilerinin bulunmayacağını savundu.

Esed, "2. Cenevre Konferansı'nda alınacak kararlar halk oylaması olmadan uygulamaya girmeyecek'' diye konuştu.

Suriye'deki savaşın koltuk değil ulusal bir mücadele olduğunu ifade eden Esed, muhalifler karşısında büyük başarılara imza attıklarını, ülkedeki güç dengelerinin Suriye yönetimi lehine döndüğünü iddia etti.

Esed, 2014'te gerçekleştirilmesi planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılıp katılmayacağı yönündeki soruyu ise "Eğer halkım beni istiyorsa hiç tereddüt etmeden aday olurum, eğer halk gerek görmüyorsa olmam" diye yanıtladı.


 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV