banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
13 Mayıs 2024 Pazartesi

Özel Kuvvetler'den nefes kesen tatbikat

FT: İsrail özür dilemeyi tekrar düşünmeli

Financial Times yayımladığı bir makalede İsrail'in bu tavrının ABD'yi zora soktuğunu ileri sürdü.

06 Eylül 2011 Salı 19:10
FT: İsrail özür dilemeyi tekrar düşünmeli
banner291
FT: İsrail özür dilemeyi tekrar düşünmeli
Financial Times yayımladığı bir makalede İsrail'in bu tavrının ABD'yi zora soktuğunu ileri sürdü.
Gazete, İran’da 1979’daki İslami devrimden beri, Türkiye ve İsrail’in ABD’nin bölge politikasının temel taşları olduğunu savunurken, “Maalesef, Washington’un kısa vadede İsrail-Türkiye ilişkilerinde fazla bir gelişme beklemesi gerçekçi değil” ifadesine yer verdi.
AMİRANE BAŞBAKAN İNATÇI MESLEKTAŞ

Herşeyden önce ulusal ve kişisel gururların söz konusu olduğunu savunan gazete, bu durumun “Özellikle de Türkiye’nin amirane başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve İsrailli inatçı meslekdaşı Benyamin Netanyahu için” söz konusu olduğu görüşünü savundu.
ESKİ DOSTLARIN ARASI AÇILDI

Financial Times, “Eski dostların arası açıldı” başlığını kullandığı yazıda, daha da önemli olan şeyin gerginliğin yapısal nedenleri olduğunu belirterek, “İlişki hep sıkıntılı ve yıkılcakmış gibi durup, gücünü işadamları, kültürel simalar, akademisyenler ve genelde toplumlar arasında güven ve işbirliği bağlarından almak yerine siyasi, askeri ve elit istihbaratçılar arasındaki temaslardan aldı” diye yazdı.

Erdoğan’ın Adalat ve Kalkınma Partisi’nin 2002 yılında iktidara geldiğini ve Türk dış politikasını yeniden şekillendirmeye başladığını belirten gazete, “AKP, Türkiye’nin Müslüman ülkelerle batı arasında bir köprü görevi görmesi arayışlarına girdi ve bu durum Arap dünyası ile daha yakın ilişkiler kurulmasına, diğer taraftan İsrail ile ilişkilere soğumasına yolaçtı.
EN ÖNEMLİ RAKİP İRAN

2009’daki Gazze çatışması, İsrail’in askeri saldırılarını kınayan Erdoğan’a Arap sokalarında ve Türkiye’nin iç kamuoyunda ödüllendirilmesini sağladı” görüşünü öne sürdü. İngiliz gazetesi, gerginliğin kontrol altında tutulması için İsrail’in sekiz Türk ve bir Amerikan vatandaşı olan Türk’ün ölümleri nedeniyle özür dilemeyi yeniden düşünmesi gerektiğini belirterek, “İsrail ayrıca Gazze ablukasının bölge için uzun vade politkası bakımından tamamen yetersiz olduğunu anlamalı. Türkiye’ye gelince, BM’nin filo olayı ile ilgili raporunu ‘hükümsüz ve bağlayıcı olmayan’ bir rapor olarak tanımlamanın konuya bir faydası yok. Her iki taraf da bölgesel etkinlik anlamında en kararlı rakiplerinin İran olduğunu hatırlamalı. Sonunda İranlılar galip çıkarsa, bunun her iki ülkeye de bir faydası olmayacaktır” diye yazdı.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV