banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Mısır karıştı: 22 ölü 200 yaralı

Mısır'da 1 Şubat 2012 tarihinde Port Said Stadyumu'nda yaşanan facianın faili 22 kişi öldü, 200'den fazla kişi de yaralandı.

26 Ocak 2013 Cumartesi 23:07
Mısır karıştı: 22 ölü 200 yaralı
banner264
Mısır karıştı: 22 ölü 200 yaralı

Mısır'da 1 Şubat 2012 tarihinde Port Said Stadyumu'nda yaşanan facianın faili 22 kişi öldü, 200'den fazla kişi de yaralandı.

Mahkemede karar açıklandıktan sonra olaylarda hayatını kaybedenlerin yakınları sevinç çığlıkları attı. Sanıkların yakınları ise karardan sonra hapishaneyi basmaya çalıştı. Sanık yakınları ile çatışan polislerden 2 tanesi hayatını kaybetti. Toplamda 22 kişinin öldürüldüğü şimdilik gelen bilgiler arasında. Olaylar büyüyerek devam ediyor ve ölü sayısının artmasından endişeleniliyor. Ayrıca Mısır ordusunun devam eden çatışmaları engellemek için devreye gireceği açıklandı.

SAĞLIK MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPTI

Port Said İl Sağlık Müdür Yardımcısı Yasir Hulmi, Mısır güvenlik güçleri ile mahkeme kararını protesto eden gruplar arasında çıkan silahlı çatışmada 2’si polis 12 kişinin öldüğünü ve 157 kişinin de yaralandığını ifade etti.



Öte yandan Mısır güvenlik güçlerinin yaptığı açıklamaya göre, 74 kişinin ölümü hakkında açılan davada yargılanan sanıkların bulunduğu hapishanenin önünde toplanan göstericilerin olay yerinden uzaklaştırılmaya çalışıldığı kaydedildi.

22 ÖLÜ 200'DEN FAZLA YARALI

Mısır devlet televizyonunun verdiği son dakika haberinde ölü sayısının 22, yaralı sayısının ise 200'den fazla olduğu açıklandı.

NE OLMUŞTU?

1 Şubat 2012 tarihinde Port Said Stadyumu'nda oynanan El Masri - El Ehli müsabakasında çıkan tribün olayları sahaya taşmış ve 79 kişi hayatını kaybetmişti. Olayın daha sonra siyasi boyutu da tartışılmış ve polis şiddeti dünyanın gündem konusu haline gelmişti.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV