banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

ATO Başkanı Bezci istifa etti

Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) asil 8 yönetim Yönetim Kurulu Üyesi ile 5 yedek üye dün gece Başkan Asım Bezci'ye istifalarını sunmuştu.

27 Ekim 2016 Perşembe 20:27
ATO Başkanı Bezci istifa etti
banner312
ATO Başkanı Bezci istifa etti, yeni başkan Osman Gökçek mi olacak?
Tabela

Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) asil 8 yönetim Yönetim Kurulu Üyesi ile 5 yedek üye dün gece Başkan Asım Bezci'ye istifalarını sunmuştu. Başkan Asım Bezci de bugün yapılan ATO Meclis Toplantısı'nda istifa ettiğini açıkladı. Bu istifanın ardından Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek ATO Başkanlığı'na aday oldu

Asım Bezci, istifasını şu sözlerle açıkladı:

"12 sene başkan yardımcısı, 5 sene başkanlık yaptım. Çok iyi şeyler yapmayla çalıştık. Yönetim kurulu başkanlığından bugün istifa ediyorum. Bundan sonra benim ağzımdan ATO aleyhine hiçbir söz çıkmayacak. Bu kurum aleyhinde de kimse konuşmasın. Birlik ve beraberlik içinde olalım. Yönetim kuruluna kim gelirse ben buna başarılar diliyorum. Allah onların yanında olsun. Hata ettiysek özür diliyorum, hakkınızı helal edin.”
OSMAN GÖKÇEK: AÇIKLAMA YAPACAĞIM

Bezci'den boşalan başkanlık koltuğu için en güçlü adayın ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in oğlu, Beyaz TV Genel Müdürü Osman Gökçek olduğu belirtiliyordu.

ATO'da yaşanan istifa depreminin ardından Osman Gökçek kendisine yöneltilen ''ATO Başkanlığı'na aday mısınız?'' sorusuna "Meclis toplantısından önce bir şey söylemem doğru olmaz. Toplantı çıkışında kamuoyuna bir açıklama yapacağım"  diye yanıt vermişti.

Osman Gökçek ATO Meclis Toplantısı ve Asım Bezci'nin istifasının ardından ATO başkanlığı için aday olduğunu resmen duyurdu.
 
'BASKI İLE İSTİFA ETTİRDİLER' İDDİASINA GÖKÇEK'TEN YANIT


Başkan adayı olan Osman Gökçek, ATO Yönetim Kurulu üyelerinin baskı sonucu istifa ettiği iddialarına Habertürk TV'de yanıt verdi; 

"Ben bu sürecin içerisinde olmaya ve nasip olursa başkanlık yarışı için aday olmaya karar verdim. Üyelere istifa için baskı yapıldığı iddialarını yanlış buluyorum. Böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Mecliste sürekli bu tür konuşmalar zaten geçiyordu. Baskı konusunu istifa eden üyelere, konunun muhattaplarına sormak lazım. Ayrıca bu kararlarından dolayı kendilerine saygı duymak gerekiyor. Burada baskı ile karar verilmesi 140 bin esnafa zarar verici bir konuşmadır.

'BELEDİYE BAŞKANINI OĞLU OLMAM ENGEL DEĞİL'

Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanın oğlu olmam bu ülkenin bir  ferdi olmama engel değil. Ben aynı zamanda meclis üyesiyim. Şimdi de 188 meclis üyesinin oyları ile yeni bir sürece girdik. Bakarsınız yarın başka bir rakip çıkacak. Bu sürecin içerisinde demokratik bir yarış var. Seçime 1 sene gibi bir süre var. Bu sürecin sonunda yeni bir süreç var. Orada 140 bin esnaf gelip oy kullanacak. İnsanlar bu süreci zedelemek ve beni yıpratmak istiyor. yapabileceklerini sanmıyorum" 
 
8 GÜN ÖNCE ÜYE BUGÜN BAŞKAN ADAYI OLDU


Ekim ayının başında ATO Medya Meslek Komitesi'nden 4 asil 5 yedek üyesi istifa etmişti. 19 Ekim'de yapılan seçimlerede aday olarak , boşalan komite üyeliğine seçilen Osman Gökçek böylece ATO Meclis Üyesi de olmuştu.

Osman Gökçek bu hamleler ile ATO Başkanlığına aday olabilmek için gereken şartları yerine getirmişti.

Gökçek böylece ATO Meclis Üyesi olmasının ardından henüz 8 gün geçmişken başkan adayı oldu.


 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV