banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Ehliyette indirim müjdesi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sürücü ehliyetlerinden alınması planlanan ücretin yeniden gözden geçirileceğini açıkladı.

04 Temmuz 2013 Perşembe 23:20
Ehliyette indirim müjdesi
banner321
Ehliyette indirim müjdesi
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sürücü ehliyetlerinden alınması planlanan ücretin yeniden gözden geçirileceğini açıkladı.

Trafik Kanunu'nda yapılacak değişiklikle 24 milyon kişinin ehliyetinin değiştirilmesi ve bunun için her sürücünün 89 TL değerli kağıt parası ile ilk kez ehliyet alacak olanlardan ehliyet sınıfına göre 110 lira ila 556 lira arasında değişen tutarlarda para ödemesine sosyal medyadan çığ gibi tepki yağdı.

Twitter'da konuyla ilgili açılan #Ehliyeticin101TLveremem  en çok konuşulan ve üzerine yorum yapılan konu oldu.

Gelişmeler üzerine Maliye Bakanı Şimşek konuyla ilgili Twitter'da bir açıklama yaptı. Şimşek'ın açıklamasında "Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız ile konuştum. Ehliyet yenileme ücreti yeniden gözden geçirilecek! Ama ücret maliyetin altında olmayacak." ifadelerini kullandı.
Ehliyetlerin yenilenmesi ile alınması planlanan 101 liralık harç 15 liraya düşürülecek.

TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden torba tasarının içinde yer alan ehliyetlerin 101 lira karşılığı yenilenmesi zorunluluğunda değişikliğe gidilecek. Ehliyetlerden 101 lira alınması kamuoyunun tepkisine neden olmuştu. Bunun üzerine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konuyu tekrar değerlendireceklerini ve yeni bir bedel belirleneceğini belirterek, maliyete yakın bir bedel alınacağını ifade etmişti.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin soruları üzerine 101 liralık harç bedelinin alınmasından vazgeçildiği ve bedelin 15 lira olarak alınmasının belirlendiğini kaydetti. Canikli’nin verdiği bilgiye göre yeni sürücü ehliyetlerin kağıt maliyeti 13 lira. Değiştirme sırasında ise 15 lira alınacak. Kalan 2 lira fark ise Emniyet Vakfına aktarılacak.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV