banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

TOFAŞ'tan KAP'a açıklama

Otomobil üreticisi Tofaş, Bursa'da devam eden işçi eylemleri nedeniyle sorunlar çözülene kadar üretime ara verdiklerini KAP'a da açıklayarak, yatırımcıyı bilgilendirdi.

18 Mayıs 2015 Pazartesi 14:13
TOFAŞ'tan KAP'a açıklama
banner299
TOFAŞ'tan KAP'a açıklama
Otomobil üreticisi Tofaş, Bursa'da devam eden işçi eylemleri nedeniyle sorunlar çözülene kadar üretime ara verdiklerini KAP'a da açıklayarak, yatırımcıyı bilgilendirdi.

Bursa'da üretim yapan Renault fabrikasında başlayan iş bırakma eylemine TOFAŞ ve Coşkunöz'den sonra MAKO'da çalışan işçiler de dahil oldu. TOFAŞ konu ile ilgili bu sabah KAP'a bir açıklama yaptı. Açıklamada, sorunlar çözülene kadar üretime ara verildiği bildirildi. Geçtiğimiz hafta perşembe akşamı başlayan eylemlerde işçilerin öne çıkan talepleri arasında, bağlı bulundukları Türk Metal Sendikası'nın fabrikalardan çıkarılması ve ücret dengesizliğinin giderilmesi öne çıkıyor.

"SATIŞLAR ÜZERİNDE ETKİ BEKLENMİYOR"

TOFAŞ devam eden eylemler nedeniyle üretimi durdurdu. Şirket durumu Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. TOFAŞ'tan yapılan açıklamada, bu aşamada şirketin satışları üzerinde herhangi bir etkinin beklenmediği de ifade edildi.

İŞTE O AÇIKLAMA:

Açıklamada, bu sebeple, kurumun risk yönetimi politikaları doğrultusunda, fabrikadaki üretim faaliyetlerinin etkin ve sağlıklı bir şekilde devamlılığını sağlamak için söz konusu sorunlar çözümleninceye kadar tedbir amaçlı olarak üretime ara verilmesi kararı alındığı kaydedildi.

Yeniden faaliyete başlamak için henüz bir tarih öngörülmediği için gelişmelerin toplam üretime etkilerinin tahmin edilemediği aktarılan açıklamada, bu aşamada şirket satışları üzerinde herhangi bir etkinin beklenmediği belirtildi.

Açıklamada, işçilerin iş akitlerinin feshinin beklenmediği bilgisine yer verildi.

HİSSELERİ YÜKSELDİ

Haberin ardından haftaya sert düşüşle başlayan Tofaş hisseleri, açılışın hemen ardından etkisini artıran tepki alışları ile kayıplarının önemli bir kısmını telafi etti. Tofaş hisselerinin fiyatı güne yüzde 4,41 düşüşle 17,30 liradan başladıktan sonra, şu dakikalarda cuma günü kapanışına göre yüzde 1,65 azalışla 17,80 lira seviyesinde dengelendi.


beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV