banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
13 Mayıs 2024 Pazartesi

Özel Kuvvetler'den nefes kesen tatbikat

AK Parti şike lobisine yenildi

Şikecileri serbest bırakacak utanç yasasını Cumhurbaşkanı Gül'ün vetosuyla Meclis büyük bir yanlıştan döndü denilirken, AK Parti veto edilen yasayı aynen Köşk'e geri gönderme kararı aldı.

06 Aralık 2011 Salı 15:40
AK Parti şike lobisine yenildi
banner263
AK Parti şike lobisine yenildi

Şikecileri serbest bırakacak utanç yasasını Cumhurbaşkanı Gül'ün vetosuyla Meclis büyük bir yanlıştan döndü denilirken, AK Parti veto edilen yasayı aynen Köşk'e geri gönderme kararı aldı.


Türkiye'yi şoke eden kararı AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli açıkladı. Canikli, utanç yasasını ''Yasada değişiklik yapacak bir husus göremiyoruz. Biz AK Parti Grubu olarak yasayı aynen Köşke göndermekten yanayız'' diyerek, utanç yasasına destek verdi.

Türkiye günlerce şikecileri kurtaracak utanç yasasını konuştu. Yasa şike lobisinin baskısıyla önce komisyondan, ardından da Meclis'ten geçti. Kamuoyu vicdanları yaralayan bu yasayı imzalamaması için Cumhurbaşkanı Gül'ü mesaj ve mail bombardımanına tuttu. Toplumda oluşan bu hassasiyet bazı AK Partili vekilleri de harekete geçirdi ve Gül'den yasayı imzalamamasını istedi. Milletin sesini dinleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, utanç yasasını veto ederek Meclis'e geri gönderdi.

Tam herkes utanç yasasının rafa kalktığını düşünürken, AK Parti yeni bir skandala daha imza attı ve Cumhurbaşkanı Gül'ün veto ettiği utanç yasasına sahip çıktı.

Şİke lobisinin etkisinde kalan AK Parti'den yasaya ilk destek Grup Başkanvekili Elitaş'tan geldi. Elitaş, şikecileri kamu vicdanının önüne geçiren şu açıklamayı yaptı; 'Karara saygılıyız ama Meclis iradesi öne çıkar' dedi.

Bununla da yetinmeyen Elitaş, ''Herkes imzasının arkasında durabilmeli, rüzgara karşı hareket etmemeli'' diyerek, kamu vicdanını dinleyen sesleri kısmaya çalıştı.

VİCDANLARI YARALAYAN AÇIKLAMA CANİKLİ'DEN GELDİ

Utanç yasasına son noktayı ise AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli koydu. MHP lideri Bahçeli'nin utanç yasasına tam destek vermesinden saatler sonra Canikli, utanç yasasını hiçbir değişiklik yapmadan Meclis'e geri göndereceklerini açıkladı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

AK Parti'nin yasayı hiçbir değişiklik yapmadan Köşk'e göndermesi halinde Cumhurbaşkanı Gül'ün yeni bir veto hakkı bulunmuyor. Gül, yasayı ya imzalayacak ya da Anayasa Mahkemesi'ne gönderecek.

VİCDANLAR YARA ALDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün şike yasasını veto etmesiyle rahatlayan vicdanlar, AK Parti'nin yasayı Köşk'e aynen göndereceğini açıklamasıyla birkez daha yara aldı. Şike yasasının gündeme geldiği günden itibaren çeşitli kesimlerce yapılan açıklamalar, AK Parti'nin bu yasayla büyük yara alacağı alacağını ortaya koyuyor..
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV