banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Ankara, Aydın Menderes'i uğurladı!

Dün hayatını kaybeden Aydın Menderes için Ankara'da Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze töreninde çok sayıda siyasetçi hazır bulundu.

24 Aralık 2011 Cumartesi 17:50
Ankara, Aydın Menderes'i uğurladı!
banner267
Ankara, Aydın Menderes'i uğurladı!

Dün hayatını kaybeden Aydın Menderes için Ankara'da Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze töreninde çok sayıda siyasetçi hazır bulundu.
Aydın Menderes için Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cenaze namazı kılındı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in kıldırdığı cenaze namazına; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji Bakanı Taner Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ile çok sayıda milletvekili, borokrat ve vatandaş katıldı.

GÖRMEZ: İKİ ŞEYİYLE HATIRLAYACAĞIZ

Cenaze namazından sonra kısa bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Aydın Menderes'i iki şeyiyle hep hatırlayacaklarını belirterek şunları kaydetti: "Birincisi, milletrimiz için ortak değerlerimiz için kendini feda etmiş bir babanın oğlu olarak onu hep merhum babasıyla birlikte anacağız. İkincisi hiç bir zaman kaderine küsmemiş, milletine darılmamış, milletine hizmet etmek için yaşayan birisi olarak onu rahmetle yad edeceğiz."

Aydın Menderes için yarın İstanbul'da Fatih Camii'nde de ceneza namazı kılınacak. Menderes'in naaşı babası Adnan Menderes'in gömülü olduğu anıt mezara defnedilecek.

Anıt Mezar, Aydın Menderes için hazırlanıyor

''Demokrasi Şehitleri'' eski Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın kabirlerinin bulunduğu Topkapı'daki Anıt Mezar, Menderes'in dün vefat eden oğlu Aydın Menderes için hazırlanıyor.

Ankara'da dün hayatını kaybeden eski başbakanlardan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes'in cenazesi, yarın Fatih Camisi'nde öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Anıt Mezar'da toprağa verilecek. Menderes'in cenazesi, Anıt Mezar'ın içinde yer alan ve 1994 yılında vefat ederek buraya gömülen annesi Berin Menderes'in yanına defnedilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yarın yapılacak tören için Anıt Mezar'a çıkan yoldaki kaldırımların temizliği ve tamirini yaptı. Ayrıca, Menderes'in defnedileceği yerin çevresindeki zararlı otlar temizlenerek, yarın kazılacak olan mezar yeri hazırlandı.

 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV