banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Başbakan çapulcularla görüşecek!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklamalarda bulundu.

10 Haziran 2013 Pazartesi 21:12
Başbakan çapulcularla görüşecek!
banner312
Başbakan çapulcularla görüşecek!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklamalarda bulundu.
Başbakanlık Yeni Bina’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu sona erdi. Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu’nun ardından açıklama yaptı.
Yaklaşık 6 saat süren toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açıklama yapıyor. Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Taksim Gezi Parkı konusunda hükümetten taleplerde bulunan bazı topluluklarla çarşamba günü görüşeceğini bildirdi.
İşte Arınç’ın açıklamalarından satırbaşları:
-İçişleri Bakanlığı ve konuyla ilgili bakanlar Bakanlar Kurulu’na bilgi verdi.
-Maalesef pek çok iş yerinin tahrip edilmesi gibi pek çok zarar tespit edilmiştir. Vatandaşlarımız hayatını kaybetmiştir. Türkiye bunu yaşamamalıydı. Bu konuda yapılması gerekenleri hükümetimiz tek tek tespit etti.
KANUNSUZ GÖSTERİLERE İZİN VERİLMEYECEK
-Hükümetimiz görevinin başındadır. Türkiye’de artık yasadışı gösterilere izin verilmeyecek, kanunlar çerçevesinde gereken yapılacaktır. Sayın başbakanımız bazı toplulukların talebi üzerine kendilerine randevu vermiştir. Bir kısmı ile Çarşamba günü görüşecektir. Bizde bu bu talep ve istekleri gerekli olgunlukla karşılayacağız. Halkımızın huzur ve güvenlik içerisinde olmasından büyük mutluluk duyacağımızı söyleyebilirim. Randevu talebinde bulunanların kimler olduğunu bilmiyorum.
İşin mali boyutu önemlidir, bunlara zarar verecek eylemlerle mücadelemizi sürdüreceğimizi söylemek istiyorum.
Taksim Gezi Platformu adıyla beni ziyaret eden grubun açıklamalarını dinlediniz. Ben o konuda dışarıda sizlere herhangi bir beyanda bulunmadım. İşin gerçeği Taksim Gezi Platformu randevu istedi ben de verdim. Kendileriyle görüştüm. Taksim, Gezi Parkı konusunda ne düşündüklerini sordum. Bana bazı bilgiler verdiler. Ben kendilerine ne yapabileceğimizi, neyi yapamayacağımızı açıkça ifade ettim.
-Yürütme durdurma kararı verildiğine ve 4 tane de ayrı dava olduğuna göre bu karara uyacağımızı bildirdiğimize göre ilgili tüm paydaşlar bu konu üzerinde görüşebilirler. Onlar mutlaka şu olsun bu olmasın noktasındaydılar. Bu konuda bizden bir karar beklemeyin. Bu konuyu yeni baştan görüşebiliriz ama diğer talepler politik taleplerdir. Patrona Halil isyanı’nda kelle ister gibi şunlar görevden alınsın, gözaltındakiler bırakılsın gibi bir anlayış AK Parti iktidarında kesinlikle olamaz. Polisimizi öldürenler de bu serbest bırakılacaklar arasında mı?
TÜRKİYE BİR KABİLE DEVLETİ DEĞİLDİR
-Türkiye Cumhuriyeti bir kabile, aşiret devleti değil, hukuk devleti. Herkes yaptığının karşılığını görür. Şunları yaparsanız iyi olur, yapmazsanız ortalığı yakar yıkarız anlayışı doğru bir anlayış değil. Bunların Taksim’deki duyarlılığı ne kadar temsil ettiği de tartışmalı. Bizi arayanlar bu görüşlerin kendi taleplerini yansıtmadığını söyledi. Taksim konusunda duyarlı olmak bizi ziyarete gelenlerle sınırlı değil.
Basın mensuplarının soruları:
Zarar gören esnafın masrafı karşılanacak mı?
- Şüphesiz bu talepleri hükümetimiz görüşecek ve karara bağlanacaktır. Sanırım kendilerine en kısa sürede müjdeyi vereceğiz.
Olayların dış bağlantısı var mı?
ELİMİZDE SOMUT DELİLLER VAR
- Somut deliller var, bir tane de değil. Yargı sürecindeyiz. Olayın iç ve dış boyutları üzerinde ciddiyetle duruyoruz. Bu olaylar bir merkezden planlanıyormuş gibi ve içeriden de olayları olduğundan daha büyük gösterme noktasında çalışmalar var. Olayın istihbarat boyutu sizlerle paylaşılmayabilir ama gerekenler en kısa sürede yapılacaktır.
-(Ethem Sarısülük’ün yaralanması) Bu şahıs ölmedi. Tedavi altında olduğunu ve durumumun ciddi olduğunu biliyorum.
PİYASALARDA OLUMSUZLUK YOK
-Piyasalarda hiçbir olumsuzluk görünmüyor. Hem yabancıların Türkiye’ye getirdikleri para konusunda hem borsadaki alım satımlar konusunda hem de borsa endeksi konusunda belki dış dalgalanmalara bakarak yüzde 3′lük, yüzde 5′lik, ilk günlerde belki yüzde 10′luk bir borsa endeksinin düşüşünden bahsedilebilir. Dışarıda bazı çevreler Türkiye’nin mali bakımdan zora düşmesini isteseler de muvaffak olamadılar. Finansmanımız da makroekonomik göstergelerde de hamdolsun hiçbir gerileme söz konusu değil. Bu da Türkiye’nin sağlam ayaklar üzerinde durduğunu gösteriyor.
-(Çarşı Grubu kurucusunun bıçaklanması) Burada içki içilmesin dediği için bıçaklanmıştı. Arkadaşımızın taburcu olurken söyledikleri Türkiye’ye ibret olmalıdır. Bu yaşananları asıl kimlerin provoke ettiğini göstermektedir. Ben de bir Beşiktaşlı olarak Çarşı Grubu bu gösterilerden tamamen çekilmektedir. Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarının da işin geldiği bu noktadan sonra biz bu iste yokuz diyerek çekildiklerini ya da çekileceklerini düşünüyorum.
CHP’Lİ VEKİLLERE SERT TEPKİ
-(Vali Mutlu’nun twitter mesajları) Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelmedi. Bugüne kadar görevini yapmıştır. Emniyet müdürünün belki de valinin bu olaylarda sorumluluğu varsa gerekli soruşturma müfettişlerimiz tarafından sürdürülmektedir. Bunun yerine CHP’li milletvekilinin Adana’da şehit olan komiserimizin ardından attığı tweet sorgulanmalıdır. Yine CHP’li vekil Levent Gök’ün polislerimizin annelerine hakaret eden tweetlerini ön plana çıkarmamız lazım. Bu nasıl bir siyasetçidir, bunlar nasıl milletvekili olmuşlardır? Sayın Kılıçdaroğlu’nun bunlara yapmayın diyecek kadar gücü yok mudur? Bu olaylar belki video olarak belki belge olarak kamuoyunun önüne sunulacaktır.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV