banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Birçok ile 'Gezi' baskını!

İstanbul'da 24 ilçede adreslere operasyon düzenlendi. Ankara'da da 26 adrese baskın yapıldı.

18 Haziran 2013 Salı 11:40
Birçok ile 'Gezi' baskını!
banner267
Birçok ile 'Gezi' baskını!

İstanbul'da 24 ilçede adreslere operasyon düzenlendi. Ankara'da da 26 adrese baskın yapıldı. Çok sayıda gözaltı var.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun dile getirdiği ‘Marjinal gruplarla’ ilgili gözaltılar başladı. Sabah erken saatlerden itibaren önceden tesbit edilen evlere baskınlar yapan Terörle Mücadele Şubesi ekipleri çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Basılan yerler arasında Atılım Gazetesi ve Etkin Haber Ajansı'nın da olduğu iddia edildi.

İSTANBUL'DA 57 GÖZALTI!

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah 24 ilçede operasyon düzenledi. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP)’nin bürolarının arandığını operasyonda 57 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Adli Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltı sayısının artabileceği ifade edildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin çoğunun Gezi Parkı eylemlerine katıldığı ve eylemleri yönlendirdiği öne sürüldü. Ancak operasyonun yaklaşık 1 yıl önce başlatılan takibin ardından gerçekleştirildiği şüphelilerin, MLKP için zorla para toplama, gasp, tehdit ve bombalı saldırı gibi suçlardan arandığı kaydedildi.
Gözaltına alınanlar polis ekipleri tarafından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere saat 07:30 sıralarında Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Sağlık kontrolüne götürülen bazı kişilerin slogan attığı gözlendi. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar daha sonra Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

SIRRI SÜREYYA TWITTER'DAN DUYURDU

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de baskınları twitter’dan duyurdu. Önder twitter mesajında; “Sabah 5'de ESP'li Alp Altınörs'ün evini polis basti. Ben de gittim. Alp'i gozaltina aldilar. Toplam 70 civari gozalti var”, “Alp in yoksul evinde faiz lobisi ile alakali cikan tek sey borc dekontlari. Polisler onun yerine kitap notlarini aldilar:)” diye yazdı.

ANKARA'DA DA 26 AYRI ADRESE OPERASYON

Ankara'da Gezi Parkı eylemlerinde sırasında çıkan olaylarla ilgili olarak polis ekipleri 26 ayrı adrese operasyon düzenledi. Sabah saatlerinde polis ekipleri Ankara'da 26 ayrı adrese operasyon düzenledi. Operasyonların Gezi Parkı eylemleri sırasında çıkan olaylarla ilgili olduğu belirtildi.

ESKİŞEHİR'DE 13 GÖZALTI

Eskişehir'de, Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto etmek için yolu kapatan gruba, polis müdahale etti, 13 kişi gözaltına alındı. Sabah saatlerinde polis, Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto etmek için Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'nin bir bölümünü trafiğe kapatan grubu dağılması için uyardı.

Polis gruba müdahale ederek 13 kişiyi gözaltına aldı.Bazı eylemciler ara sokaklara kaçtı. Eylemcilerin kaldırım taşlarını sökerek oluşturdukları barikat belediye ekiplerince kaldırıldı.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLİYORLAR

TAKSİM Gezi Parkı olaylarına karıştıkları iddiasıyla dün gözaltına alınarak Güvenlik Şube ile Organize Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan 193 kişi sağlık kontrolünden geçiriliyor.

Şüphelilerin, yasa gereği gözaltında bulundukları süre içerisinde 24 saatte bir sağlık kontrolünden geçirilmesi gerekiyor. Önce çeşitli ilçelerdeki karakollarda tutulan şüphelilerin ifadelerini almaya başlayan savcılığın kalan kişileri de gruplar halinde adliyeye isteyeceği öğrenildi.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV