banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
19 Nisan 2024 Cuma

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Bu Rezalete Nasıl Göz Yumdular!

Kazıklı Voyvodalar'a Kim İzin Verdi? Büyükçekmece Yamacında Eski Gürpınar Çöplüğü Önce Dolgu Alanı Ardından da Lüks Konut Merkezi Oldu.

09 Temmuz 2012 Pazartesi 23:23
Bu Rezalete Nasıl Göz Yumdular!
banner304

Bu Rezalete Nasıl Göz Yumdular!

Kazıklı Voyvodalar'a Kim İzin Verdi? Büyükçekmece Yamacında Eski Gürpınar Çöplüğü Önce Dolgu Alanı Ardından da Lüks Konut Merkezi Oldu.


Yıllardır süren rezalete kim dur diyecek!
Sorunun nedeni geçmişe dayanıyor; Eski Gürpınar Belde Belediyesi zamanında Belediye Başkanı Velittin KÜÇÜK tarafından Gül İnşaat firmasına yapı izni verilen şaibeli arazi yerinde sadece vista konutları bulunmuyor. Büyükçekmece yamacında jeoloji mühendislerinin ‘Gürpınar Formasyonu’ dedikleri bölgede Pınartepe Mahallesi adıyla kurulan yaklaşık 2 bin konutluk yerleşimde bazı binalar çöktü, yeniden yapıldı, eğildi krikolarla kaldırıldı.

Büyükçekmece’ ye bağlı olan Gürpınar Belde Belediyesi hakkında burasıyla ilgili yüzlerce haber yapıldı ama hiç kimse bu rezalete dur demedi...


Yolsuzluk Rant Sarmalı!
Eski Belediye Başkanı Velittin KÜÇÜK Şimdi yine mal varlığımla ile ilgili bir araştırma var, ismi geçenler ifadelere gidiyor. Şu anda ‘görevi kötüye kullanmadan da 3-4 devam eden davam var dedi

Ön Tarafı Şahane Arka Tarafı Şişhane!
Evlerin ön tarafları Adnan Kahveci Mahallesi Beykent girişinden girildiğinde çok güzel görünmesi bir çok mağduruyeti getirdi manzara sevdası insanların hayatlarından edebilirdi. Binalarda ilk çökmeler yaşandığında bakın bazı yetkili isimler yerel gazetelere nasıl beyanlarda bulundular.






Dolgu alanına yapılan inşaatlar yıkılıyor!

6 Ağustos 2010 Tarihinde yerel gazetelerde "Dolgu alanına yapılan inşaatlar yıkılıyor!" Haberlerine Beylikdüzü İlçe olması ile Gürpınar Belde Belediyesi Beylikdüzü Kaymakamlığına bağlandığından ilgili arazi ile ilgili dönemin Beylikdüzü şimdi de Kilis Valisi olan Yusuf ODABAŞ gazetelere verdiği demeçte "Buranın kaygan zeminde olduğunu bilmiyordum. Şuanda zaten orada oturmuyorum. Böyle problemli bir bina olduğunu bilseydim daha önce de oturmazdım" demişti...






Yusuf ODABAŞ;
Hakkında 30 Temmuz 2010 Tarihinde Valilik soruşturma başlatmıştı .Vista Konutlarında oturmasını Akşam Gazetesi Manşetinde "Kaymakama villa kıyağı" ve 'Villa kıyağı'na valilik soruşturması haberleri ile kamuoyuna duyurulmuştu...
Demecinde "Buranın kaygan zeminde olduğunu bilmiyordum. Şuanda zaten orada oturmuyorum. Böyle problemli bir bina olduğunu bilseydim daha önce de oturmazdım" diyen zamanın Kaymakamı Yusuf Odabaş binlerce masum vatandaşın orda oturmasına vicdanı nasıl el verdi!





6 Ağustos 2010 Tarihinde yerel gazetelerde "Dolgu alanına yapılan inşaatlar yıkılıyor!" Haberlerine Büyükçekmece Belediyesi’ne bağlanan bölge için, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan AKGÜN “Burası daha önce bana bağlı olsaydı yapı izni vermezdim.” demişti. Yıkılan bloklara ruhsat veren kim?  Blokların yıkılmasının ardından Büyükçekmece Belediyesi Ruhsat Verdi mi?



Hasan AKGÜN;
Demecinde AKGÜN “Burası daha önce bana bağlı olsaydı yapı izni vermezdim.” demişti. Yıkılan  bloklara kim izin verdi? Bu binaların ruhsatları yokmu soruları akla geliyor. . Büyükçekmece yamacında jeoloji mühendislerinin belirlediği bölgelerde kayma devam ediyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan AKGÜN bu bölge ile ilgili herhangi bir girişimi kanuni bir başvurusu oldu mu?  Binlerce masum vatandaşın orda oturmasına vicdanı nasıl el verdi!








Büyükçekmece Kaymakamı
İsmail GÜNDÜZ  bölgede çıkan bu haberlerle ilgili ne yaptı?  Kaymakamlığın bu konu ile ilgili bir açıklama yapmaması, Kaymakamın Büyükçekmece Pınartepe Mahallesi’nden haberi yok mu dedirtiyor!
Resimde Kaymakam İsmail Gündüz, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan AKGÜN, Gül İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Metin GÜL bir arada görülüyor.

Büyükşehir hastaneye izin vermedi
PINARTEPE Mahallesi’nde 1186 ada 2 parsel sayılı Hazine’ye ait taşınmazın hastane yapımı için ‘AJE Alanı’ndan çıkarılması amacıyla Nazım İmar Planı askı süresinde İl Sağlık Müdürlüğü ve Beylikdüzü Belediyesi’nin yaptığı itirazları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, ‘bölgenin heyelan alanı içinde olması’ndan dolayı oybirliğiyle reddetti. Bölgedeki diğer parsellerdeki yapılaşmalar için de büyük önem arz eden 343 No’u bu karar, 17 Şubat 2012 tarihinde oybirliğiyle alındı.

Jeoloji Mühendisleri Odası: İmara açanlar suç işledi yapılaşmaya kapatılmalı
JEOLOJİ Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu, Pınartepe Mahallesi’ndeki yapılaşmayla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada özetle şöyle denildi: “Pınartepe Mahallesi; heyelan bölgesi ve yerleşime uygun olmayan alan içinde yeralmasına rağmen, imar izni verilerek yerleşime açılmıştır. Bölgenin sorunlu jeolojik yapısı, topoğrafyası (arazi eğimi), hidrojeolojik koşulları ve zemin-yapı etkileşimi dikkate alınmaksızın plansız çok katlı konut yapımına açılması heyelanı tetikleyen ana etken olmuştur.

2 kat yerine 9-10 kat
- 2 kata kadar yapı hakkı tanınan bölgede hiç bir jeolojik ve jeoteknik etüt çalışması yapılmadan planlama mevzuatına da aykırı olarak kat artışı (9-10 kat) sağlanarak aşırı yük bindirilmiştir. Jeolojik özellikleri bakımından sorunlu bu alanda; inşaat çalışmaları sonucu doğal yapının bozulması, aşırı yük artışı; heyelanlı sahayı tetiklemiş ve yapılarda önemli hasar ve deformasyonlara neden olmuştur.

Bölgede kayma devam ediyor
- Betonarme iksa kazıkları da; kayma dairesinin altına geçemediği ya da yeterli derinlikte olmadığı için işe yaramamış, bölge hareket devam etmektedir. Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Valiliğinin bölgede ayrıntılı jeolojik-jeoteknik etüt yaptırarak heyelanın etki bölgesini belirlemelerini ve bölgenin hızlı bir şekilde yapılaşmaya kapatılması gerektiğini, bölgeyi yapılaşmaya açanlar ile yapı ruhsat süreçlerinde bu durumu görmezden gelen tüm sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açılmasını ve sorumluların cezalandırılması gerektiğini belirtiyor ve yetkilileri sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz dediler...

Samsunda Yaşanan Felaketin Aynısı Olur mu!
Heyelan bölgesi olan bu alan ile ilgili bilim adamlarının açıklamaları net ve anlaşılır. Kamu görevlerini yerine getirmeyen kişiler hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı Soruşturma Başlatacak mı? Yıllardır süren rezalete kim dur diyecek!

Büyük Haber




 


web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV