banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Cezaevi'nden kaçan PKK'lı Ekrem Taş Kandil'de

Bingöl’de cezaevinden firar ettikten kısa süre sonra yakalanan 17 PKK’lıdan biri konuştu. Yakalanamayan Ekrem Taş’ın kendilerine “Yardım gelecek” demesi üzerine gece ormanda uyuduklarını belirtti.

04 Ekim 2013 Cuma 08:55
Cezaevi'nden kaçan PKK'lı Ekrem Taş Kandil'de
banner264
Cezaevi'nden kaçan PKK'lı Ekrem Taş Kandil'de

Bingöl’de cezaevinden firar ettikten kısa süre sonra yakalanan 17 PKK’lıdan biri konuştu. Yakalanamayan Ekrem Taş’ın kendilerine “Yardım gelecek” demesi üzerine gece ormanda uyuduklarını belirtti. Sabah uyandıklarında Taş’ı görmediklerini söyledi. Taş’ın Kandil’e kaçtığı iddia edildi.

Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi’nde geçtiğimiz hafta yaşanan firarın, yakalanamayan PKK’lı Ekrem Taş tarafından organize edildiği öğrenildi. 80 metrelik tünel kazarak firar ettikten sonra kısa sürede yakalanan 17 PKK’lı, örgüt kararı alarak ifade vermek istemedi. Fakat hükümlülerden biri ilginç birkaç bilgi paylaştı.

YANIMIZDA DEĞİLDİ

Adı gizli tutulan ve 80 metrelik tüneli kazarken cezaevi içinden yardım almadıklarını iddia eden mahkum, “Tüneli kazmamız bir yıl sürdü. Firar organizasyonunu Ekrem Taş yaptı” dedi. Aynı mahkum firar sonrası yaşadıklarını şöyle anlattı: “Kaçınca Karacehennem Ormanı’na gittik. Ekrem komutan ‘Bize yardım gelecek buradan güvenli bir bölgeye götürüleceğiz’ dedi. Çok yorgun olduğumuz için gece saatlerinde uyuduk. Ekrem Taş gece bizimle beraberdi. Sabaha karşı uyandığımızda yanımızda olmadığını gördük. Nereye gittiği hakkında bir bilgimiz yok.”Bingöllü Ekrem Taş’ın bölgeyi çok iyi bildiği için kaçmayı başardığı anlaşıldı. Taş’ın bölgedeki teröristlerin yardımı ile Kandil’e gittiği tahmin ediliyor.

KANDİL'DEN TERÖRİST SEVKİ

Ek­rem Ta­ş’­ın fi­rar­dan son­ra or­man­lık ala­na bı­ra­kı­lan tel­siz­le ör­güt yö­ne­ti­miy­le te­mas kur­du­ğu öne sü­rül­dü. Bu gö­rüş­me­den son­ra Kan­di­l’­den fi­rar eden mah­kum­la­rın nak­li ve yar­dım için böl­ge­ye si­lah­lı te­rö­rist­ler sevk edil­di.

Ce­za­evin­den fi­rar eden ar­ka­daş­la­rı­nın ya­nı­na gi­den PKK’­lı te­rö­rist­ler or­ma­nı ku­şa­tan Jan­dar­ma Özel Ha­re­kat (JÖH) ile Özel Ha­re­kat po­lis­le­ri­ni gö­rün­ce pla­nı ger­çek­leş­ti­re­me­di. Er­te­si sa­bah dü­zen­le­nen bas­kın­da 18 mah­kum­dan 17’si si­lah­sız hal­de kıs­kıv­rak ya­ka­lan­dı.

Dağ bağlantısı telsiz kaydında Firardan sonra bölgedeki teröristlerin Kandil’e verdiği, “Arkadaşları almaya gidiyoruz” şeklindeki telsiz konuşması kayda girdi. Jandarma, gece yapılan telsiz görüşmelerinden firar eden mahkumların Karacehennem Ormanları’nda saklandığını tespit etti.

Operasyonu Jandarma Genel Komutanlığı’ndan Bingöl’e gönderilen harekat başkanı tümgeneral bizzat yönetti. İnsanlı gözetleme uçağı ile İHA’lar telsiz kestirmelerinin olduğu bölgede mahkumlardan görüntü alınca düğmeye basıldı.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV