banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

CHP'nin 2 Numarası Sezgin Tanrıkulu PKK Sitesinde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, PKK'nın haber ajansı ANF'ye Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ı eleştiren bir röportaj verdi.

21 Ekim 2011 Cuma 14:42
CHP'nin 2 Numarası Sezgin Tanrıkulu PKK Sitesinde
banner263
CHP'nin 2 Numarası Sezgin Tanrıkulu PKK Sitesinde
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, PKK'nın haber ajansı ANF'ye Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ı eleştiren bir röportaj verdi.


CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sağ kolu Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, terör örgütü PKK'nın ANF adlı sözde haber ajansına özel açıklamalarda bulundu. Ve açıklamasında, Cumhurbaşkanı Gül'ü hedef gösterdi.

ANF, CHP'li Tanrıkulu'nun kendilerine yaptığı açıklamayı "CHP: İntikam söylemi aşırı milliyetçilere fırsat verir" başlığıyla duyurdu.

Haberde şöyle denildi:

"HPG'nin Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki eyleminden sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "intikamını misliyle alacağız" sözlerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu tepki gösterdi. ANF'ye konuşan Sezgin Tanrıkulu, öfkenin bu kadar yükseldiği bir dönemde, bu söylemin aşırı milliyetçi duygularla hareket edenler tarafından kötüye kullanılabileceğini belirtti."

BDP'YE SAHİP ÇIKTI

CHP'li Tanrıkulu, terör örgütünün siyasi uzantısına da sahip çıkarak, BDP'ye tepki gösteren Başbakan Erdoğan'a yüklendi.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

"BDP'ye yüklenen Başbakan Erdoğan'ın kendi sorumluluğunu örtme çabası içinde olduğunu söyleyen Tanrıkulu, ‘Bu meclis çözüm olanağını oluşturacak başka bir şansımız yok. Zira köprüden önce son çıkıştayız' diye konuştu”

İntikamını misliyle alacağız, gibi bir söylemin Cumhurbaşkanı gibi toplumun birliğini ve bütünlüğünü temsil eden bir siyasetçinin söylememesi gereken sözler’’ olduğunun altını çizen Tanrıkulu şöyle dedi: "Kutuplaşmanın ve öfkenin yükseldiği böyle bir dönemde Cumhurbaşkanı'na düşen görev, duygularıyla değil sağduyuyla hareket etmesi ve çözümün demokraside olacağını ifade etmesidir. Unutmamalıdır ki, böyle bir söylem aşırı milliyetçi duygularla hareket edenler tarafından farklı anlaşılabilir ve kötüye kullanılabilir. Bunlar, sokaklarda engellenemeyecek girişimlere yol açmaya elverişli sözlerdir. Bu nedenle Cumhurbaşkanı her yurttaşı ve tüm toplumu sağduyulu bir şekilde bir arada tutacak tutum ve söylemlerde olmalıdır."
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV