banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
11 Mayıs 2024 Cumartesi

Özel Kuvvetler'den nefes kesen tatbikat

Cinsel ilişki kaydı atılma nedeni sayılmadı

Yabancı uyruklu bir kadınla cinsel ilişkisinin video kaydı ele geçirilen başçavuşun TSK’dan atılma kararını da iptal etti.

28 Ekim 2012 Pazar 13:07
Cinsel ilişki kaydı atılma nedeni sayılmadı
banner321
Cinsel ilişki kaydı atılma nedeni sayılmadı
Yabancı uyruklu bir kadınla cinsel ilişkisinin video kaydı ele geçirilen başçavuşun TSK’dan atılma kararını da iptal etti.

Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM) 1’inci Dairesi, üniformalı oral ilişkisini kaydedip, bu görüntüleri fuhuş çetesi soruşturmasında ele geçirilince ordudan atılan teğmenin ardından, aynı soruşturmada,

AYİM kararına göre, İstanbul Beykoz Kurtarma Grup Komutanlığı’nda görevli astsubay başçavuş 2006’da, yabancı uyruklu bir kadınla girdiği cinsel ilişkiyi, rızasını alarak kaydetti. Bu görüntüyü de bilgisayarında sakladı. Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın geçen yıl yaptığı fuhuş çetesi operasyonu sırasında, başçavuşa ait cinsel ilişki kaydı ve bazı fotoğraflar bulundu. Başçavuş fuhuş çetesine “özel hayatın gizliliğini ihlal ve kişisel verilerin hukuka aykırı elde edilmesi” suçlarından açılan davaya “müşteki” sıfatıyla katıldı.

Başçavuş, 10 Kasım 2010’da sıralı üstlerince “Silahlı Kuvvetlerde kalması uygun değildir” sicili düzenlenmesinin ardından TSK Personel Kanunu ve Astsubay Sicil Yönetmeliği hükümlerine göre “disiplinsizlik-ahlaki durum nedeniyle” atıldı. 17 Ocak 2011 tarihli kararnameyle “sicilen resen” emekliye sevk edilen başçavuşun, 14 Şubat 2011’de TSK ile ilişiği kesildi.

22 Mart 2011’de AYİM’ye başvuran başçavuş, tamamen özel hayatına ilişkin, kimseyle paylaşmadığı 2006 yılına ait görüntülerin bilgisayarından çalındığını, görüntüleri çalan çeteye açılan davada da müşteki olduğunu belirterek, TSK’dan ayırma işleminin iptalini istedi.

Hürriyet'in haberine göre, AYİM de oyçokluğu ile ayırma işleminin iptaline karar verdi. Bir üye ise TSK’dan ayırma işleminin kanuni mevzuata aykırı olmadığı gerekçesiyle karara karşı çıktı. AYİM kararında, başçavuşun görüntüleri bilgisayarında saklayarak, kötü niyetli kişilerin eline geçmesine neden olduğu, ahlaki ve disiplin yönünden zafiyetinin olduğunu kabul etmek gerektiği vurgulandı. Kararda, davacının bekar olduğu belirtilerek, “kaydettiği görüntülerin özel alanından üçüncü kişiler tarafından rızası hilafına ele geçirildiği, içeriği tamamen davacının özel hayatına ilişkin olduğu gözetildiğinde disiplin ve ahlaki zafiyetinin kamu hizmetinde istihdamını imkansız kılacak vahamet düzeyinde olmadığı” belirtildi. Durumun sicil işleminde değerlendirilmesi gerektiği belirtilen kararda, “ayırma işleminde birey ve kamu yararı dengesi gözetilmediği, ölçülülük ilkesine uyulmadığı, dolayısıyla dava konusu işlemin hukuka aykırı olduğu” sonucuna varıldı.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV