banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Diyarbakır'da Teröristlerin Kullandığı Sığınak Ele Geçirildi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 14 Temmuz günü 13 askerin şehit düştüğü Bayrambaşı Beldesi kırsalında hava destekli yapılan operasyonda, terör örgütü mensupların kullandığı sığınak ele geçirildi.

02 Kasım 2011 Çarşamba 21:01
Diyarbakır'da Teröristlerin Kullandığı Sığınak Ele Geçirildi
banner321
Diyarbakır'da Teröristlerin Kullandığı Sığınak Ele Geçirildi
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 14 Temmuz günü 13 askerin şehit düştüğü Bayrambaşı Beldesi kırsalında hava destekli yapılan operasyonda, terör örgütü mensupların kullandığı sığınak ele geçirildi.


Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarını, 14 Temmuz günü 13 askerin şehit düştüğü Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Bayrambaşı Beldesi kırsalında yoğunlaştırdı. Bir grup PKK'lının önceki gün Dolapdere Köyü kırsalında kış hazırlığı için sığınak ve mağaralara gireceği bilgisinin alınması üzerine operasyon için düğmeye basıldı.

Operasyona Jandarma Özel Harekat Timleri'nin yanı sıra Silvan Jandarma Komando Alay Komutanlığı ve Lice 2. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı birlikler katıldı. 7. Kolordu Komutanlığı'ndan gün boyu havalanan Sikorsky ve kobra tipi helikopterler ise operasyona havadan destek verdi. Helikopterler örgüt mensupların olması muhtemel yerleri havadan bombaladı. Operasyon bölgesine giden askerler patlayıcı tuzaklarına karşı araziyi mayın taramasından geçirildikten sonra bölgeyi ablukaya aldı.

Yapılan arazi taramasında terör örgütü mensupların uzun süreden bu yana kullanmış olduğu belirlenen bir sığınak ele geçirildi. Sığınakta ilk yapılan aramalarda silah ve mühimmat ele geçirildiği bildirildi.

Kazan Vadisi'nde 4 PKK'lı Cesedi

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nin Kazan Vadisi’ne Türk Silahlı Kuvvetleri’nin karadan ve havadan yaptığı operasyonlar sırasında öldürülen PKK’lılardan 24’ünün ceseti Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, aynı bölgede öldürüldüğü ileri sürülen 7 teröristin cesedinin bulunması için de aileler İHD Hakkari Şubesi’ne başvurdu. Milletvekillerinin de aralarında bulunduğu heyetle yapılan aramaların 3’üncü gününde bölgede biri kadın 4 PKK’lının cesedi bulundu. Yanmış şekilde bulunduğu ileri sürülen cesetler, Çukurca ilçesine getirilerek otopsi yapılması için Cumhuriyet Savcılığına teslim edildi.

Hakkari’ye 70 kilometre uzaklıkta bulunan Çukurca ilçesine bağlı Cevizli Köyü’nün 5 kilometre uzağında bulunan Kazan Vadisi’nin uzantısı olarak bilinen Piran Vadisi’nde 10 gün boyunca sürdürülen hava destekli operasyonlarda öldürülen PKK’lılardan 24’ünün cesedi geçen hafta bölgeden alınarak kimliklerinin saptanması için Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Aynı bölgede 7 PKK’lının cesedinin daha olduğu açıklamaları üzerine de bölgede arama-tarama çalışmaları başlatıldı. Ailelerin başvurusu üzerine PKK’lılara ait cesetlerin bulunması için BDP ve İHD yetkilileri yaklaşık 100 kişiyle önceki gün ve dün sabah saatlerinde Hakkari’den yola çıkarak çatışmaların olduğu bölgeye gitti. Yapılan bu aramalarda teröristlere ait ceset bulunmazken, bölgede çok sayıda uçaksavar mermisi, patlamamış el bombası ve boş kovan ile şarapnel parçalarına rastlandı.

Kayıp olduğu belirtilen 7 PKK’lının cesetlerinin bulunması için İHD Hakkari Şubesinin Hakkari Valiliğinden aldığı izinle bugün de arama yapıldı. Bugün yapılan aramalara BDP’li Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Van Milletvekili Nazmi Gür ve BDP il Başkanı Orhan Koparan da katıldı. Akşam saatlerine kadar Kazan Vadisi’nin uzantısı olan Piran Vadisi’ndeki mağaraların yakınında yapılan aramalarda biri kadın olmak üzere 4 PKK’lının cesedi bulundu.

Yanık olduğu ileri sürülen cesetler bölgeden alınarak otopsi yapılmak üzere Çukurca Cumhuriyet savcılığına teslim edildi. BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, cesetlerde yanık olduğunu ileri sürerek bu yönde rapor tuttuklarını söyledi. Milletvekili Kurt, raporu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e de ileteceklerini belirterek, "Bu insanlık dışı vahşet karşısında söylenecek laf bulamıyorum. Bu vahşetin ortaya çıkarılması gerekir" dedi.

BDP Hakkari il Başkanı Orhan Koparan ise, İHD’nin Hakkari Valiliğinden almış olduğu 3 günlük iznin bugün itbaiyle dolduğunu, ancak geriye kalan 3 cesetin bulunması için yarın da bölgede arama yapacaklarını söyledi.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Anahtar Kelimeler: DiyarbakırOperasyonTsk

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV