banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Erdoğan, Obama ile görüştü !

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak için New York'ta bulunan Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi.

21 Eylül 2011 Çarşamba 19:16
Erdoğan, Obama ile görüştü !
banner312
Erdoğan, Obama ile görüştü !
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak için New York'ta bulunan Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi. İsrail'le yaşanan krizden, teröre birçok konunun görüşüldüğü zirve sonrası açıklama yapan Erdoğan,'Predatörler konusunda sıkıntı olmayacak' dedi.

Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesinin ardından konakladığı Peninsula Otel'de basın toplantısı düzenledi.

Suriye yönetimiyle görüşmelerini kendisinin kestiğini ifade eden Erdoğan, "Bu noktaya gelmeyi hiç arzu etmezdik, ama ne yazık ki Suriye yönetimi bizi böyle bir karar alma noktasına getirmiştir" dedi.

Ortadoğu barış sürecine yönelik olarak da Filistin-İsrail konusunun da görüşüldüğünü belirten Erdoğan, "Doğu Akdeniz'de, uluslararası sulardaki deniz ve havadan gemilerimize yapılmış olan saldırı hususunda haklılığımızı teyit ediyorlar ve bu konuda bizim şu andaki tavrımızın aynen devam edeceği istikametindeki kararlılığımızı da... Burada, farklı bir yaklaşım içerisine de doğrusu Sayın Başkan da girmedi" diye konuştu.

Erdoğan, İsrail'e yönelik Türkiye'nin tavrının aynen devam edeceği yönündeki kararlılığın bir kez daha dile getirildiğini vurgulayarak, "İsrail, özür dilemedikçe, tazminat ödemedikçe, Gazze'ye ambargo kalkmadıkça bu işin normalleşmesi mümkün değil" dedi.

"Bu yanlışın düzeltilmesi lazım"

Birleşmiş Milletlerin 1947 tarihinde 181 sayılı kararla Filistin'in devlet oluşunu kabul ettiğini anımsatan Erdoğan, o tarihten bugüne kesin bir adım atılmadığını, bunun da Filistin halkına karşı yapılmış bir yanlış olduğunu
söyledi.

"Bu yanlışın düzeltilmesi lazım, şu anda Filistin yönetimi BM Güvenlik Konseyine önce gitmek suretiyle ikinci adımı atacaktır" diyen Erdoğan, "Bizler Filistin'in, ben 'yönetimi' demiyorum, 'devleti' diyorum her an yanlarında olacağız, kendilerinin şu andaki çalışmalarında zaten birlikte görüşmelerimiz, çalışmalarımız var, bu çalışmaları da süratle neticelendirmenin gayreti içerisinde olacağız. Temenni ederim ki bu sürece Amerika da gerekli olan desteğini verir" diye konuştu.

ABD'den Türkiye'nin terörle mücadelesine destek

ABD Başkanı Obama ile yaptığı görüşme hakkında bilgi veren Başbakan Erdoğan, yaklaşık 1,5 saat süren görüşmede ağırlıklı olarak terör sorununun ele alındığını belirtti. Erdoğan, bu konuda 2007 yılında gerek Amerika'nın, gerek Türkiye'nin, gerek Irak'ın, terör örgütünün ortak düşmanı olduğu noktasındaki yaklaşımında şu ana kadar herhangi bir farklılık bulunmadığını vurguladı.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Terörle ortak mücadele konusunda da ABD'nin her türlü desteği vermeye hazır olduğunu bize kendileri ifade etti. Konuyla ilgili olarak daha önce de insansız hava aracı konusundaki destekleri noktasında, Predator konusundaki destekleri... Yine aynı şekilde istihbarat, anlık istihbarat paylaşımı noktasındaki çalışmalar hususunda aramızda herhangi bir itilaf söz konusu değil. Aynı şekilde bunun devam etmesi ve terör örgütüne yönelik verilen mücadelede bizlerle beraber olacakları hususu...

Şu anda Türkiye'deki NATO çerçevesi içerisindeki radar savunma sistemi noktasında, kendileri de bu konudaki yaklaşımımıza özellikle teşekkürlerini ifade ettiler. Bu tabii bizim NATO sözleşmesi çerçevesi içerisinde attığımız bir adım. Onun mutabakat çerçevesi içerisinde yapılmış bir adımdır. Burada şu ülke, bu ülke diye bir şey asla söz konusu değildir. Tamamıyla NATO'nun bizlerle de ABD ile de yaptığı görüşmeler çerçevesinde vardığımız mutabakatla da yer tespitine varıncaya kadar yine karşılıklı görüşmeler neticesinde Malatya Kürecik belirlendi. Biliyorsunuz Kürecik'te böyle bir radar üssü vardı."

Bir gazetecinin "Geçtiğimiz günlerde gazetelerde haber çıktı. Pentagon muhabirlerine yapılan bilgilendirmede, bu radarın İsrail'e bilgi vereceği söyleniyor" şeklindeki hatırlatması üzerine "Onu düzelttiler ve onunla ilgili açıklama da yapacaklar" karşılığını verdi.

Terör örgütü PKK'ya yönelik bir soru üzerine Erdoğan, "PKK ile mücadeleye yönelik ABD'ye verilen bir talepler listesi" bulunduğunu söyledi.

"Müzakere sürecini sabote etmekten başka bir şey değil

Başbakan Erdoğan, Kıbrıs ile ilgili olarak da şunları kaydetti: "Kıbrıs'taki bu İsrail ile Güney Kıbrıs yönetiminin petrol arama çılgınlığına girmesidir. Şu andaki, aslında Kuzey Kıbrıs ile Güney Kıbrıs arasındaki müzakere sürecini sabote etmekten başka bir şey değildir. Kısa bir süre sonra aramızda Yunanistan ile bizim Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Toplantımız var, adeta o toplantıyı da sabote etmeye yönelik bir adım. Bir defa burada atılacak adım, petrol noktasında, zenginlikler noktasında... Kuzey Kıbrıs Türk halkının orada hakları vardır. Biz bir garantör ülke olarak oradaki Türklerin bu haklarını koruma noktasında elimizden gelen her türlü desteği vereceğimizi açıkladık. Konuyla ilgili olarak orada böyle bir aramanın içerisine bizler de yapacağımız anlaşmayla, ki bu akşam ya da yarın bu anlaşmayı yapabiliriz, görüşmeyi arkadaşlar tamamladılar. Orada bu aramanın içerisine biz de gireceğiz, şu anda da zaten bölgede hücum botlarımız, firkateynlerimiz de orada dolaşıyorlar. Oradaki bu çalışmalar için hazırlıkları arkadaşlar yapıyorlar. Türk araştırma gemisi de süratle bölgeye gönderilecektir."

Suriye ile ilişkiler

Obama ile görüşmesinde Suriye konusunun da gündeme geldiğini bildiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Suriye'deki mevcut yönetime olan güvenimiz noktasında, tabii son gelişmelerden sonra, hele hele Suriye yönetiminin Türkiye'ye yönelik bir kara propaganda başlatmış olması, bunlar tabii çok çok çirkin gelişmeler. Bizim mevcut yönetime olan güvenimiz artık kalmamıştır. Türkiye'ye dönüşte değerlendirmelerimi daha geniş çaplı olarak da yapacağız. Hatay kampını ziyaretim söz konusu. Hatay kampını gidip ziyaret edeceğim. Oradaki yaşam koşullarını görmek istiyorum. Ondan sonra oradaki kampa yönelik de bir programı değerlendirmeler neticesinde açıklayacağız.

Tabii şu anda Suriye yönetimiyle görüşmelerimi doğrusu ben kesmiş vaziyetteyim. Bu noktaya gelmeyi hiç arzu etmezdik, ama ne yazık ki Suriye yönetimi bizi böyle bir karar alma noktasına getirmiştir."
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV