banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Ergenekon Davası'ndan kritik gün

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında kritik gün gergin başladı.

18 Şubat 2013 Pazartesi 11:38
Ergenekon Davası'ndan kritik gün
banner311
Ergenekon Davası'ndan kritik gün

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında kritik gün gergin başladı.

Ergenekon Davası nedeniyle Silivri Cezaevi önünde geniş güvenlik önlemleri alan jandarma, bariyerleri aşarak duruşma salonuna girmek isteyen gruba tazyikli su ile müdahale etti.

15 TUTUKLU SANIK DURUŞMAYA GELMEDİ

Ankara GATA'da tedavi gören Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli tuğgeneraller Veli Küçük ve Levent Ersöz ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.
Bu davadan tutuksuz yargılanan ''Odatv'' davasının tutuklu sanığı Yalçın Küçük ile başka suçtan tutuklu olan Sami Hoştan ile tutuksuz yargılanan 17 kişi de duruşmada hazır bulundu.

Duruşma başlamadan önce bir açıklama yapan Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, seyircilerden sessiz olmalarını, tepki gösterenlerin, disipline aykırı davrananların salondan çıkarılacağını söyledi.

14 CHP'Lİ VEKİL DURUŞMAYI İZLİYOR

Duruşmaya, CHP Genel Başkan Yardımcı Umut Oran ile İlhan Cihaner ve Musa Çam'ın da aralarında bulunduğu 14 CHP'li milletvekili de izleyici olarak katıldı.

Özese, dosyaya gelen cevabi yazıların okunacağını, bunların incelenmesi için süre vereceklerini, ayrıca tanık dinletme taleplerini değerlendireceklerini kaydetti.
Duruşmada, sanıkların ardından avukatların yoklamasına geçildi.

İLKER BAŞBUĞ SÖZ ALDI

Ergenekon Davası'nda duruşmada söz alan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner, Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Metin Ataç, eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Atilla Işık, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun tanık olarak dinlenilmesini talep etti.

KRİTİK GÜN GERGİN BAŞLADI

Ergenekon Davası nedeniyle Silivri Cezaevi önünde geniş güvenlik önlemleri alan jandarma, bariyerleri aşarak duruşma salonuna girmek isteyen gruba tazyikli su ile müdahale etti.

Dursun Çiçek'in avukat kızı İrem Çiçek, kendisini duruşma salonuna almayan Jandarma ile tartıştı, ''Avukatları içeri almıyorlar'' diye isyan etti.
YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında sanıkların yargılanmasına devam ediliyor. Güvenlik birimleri, Silivri Cezaevi'ne geliş güzergahı ve duruşma salonu çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Sabah saatlerinden itibaren başlayan hareketlilik, Silivri Cezaevi önünde devam ediyor. Ancak 2012 yılı Aralık ayında yapılan ve savcının mütalaa açıklayacağı belirtilen duruşmaya göre şimdilik daha sakin görünüyor. TEM otoyolu tarafından cezaevine gelen izleyicilerin, duruşma salonu girişine gelmelerine izin verilmiyor. Pankart taşıyan gruplar, kendilerine ayrılan başka bir bölgede bekletiliyor.

Jandarma ekiplerinin güvenlik önlemlerini çok sıkı tutmaları dikkatlerden kaçmadı. Duruşma salonunun bulunduğu bölgeye gelen izleyicilerle jandarma arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Duruşmaya girmek isteyenler, kimlik kontrolleri yapıldıktan sonra binaya alındı.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV