banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

16 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Gezi Parkı'nda 'Kandil' duyarlılığı

Gezi Parkı'ndan ayrılmayan binlerce kişi bugün kandili kutluyor.

06 Haziran 2013 Perşembe 00:35
Gezi Parkı'nda 'Kandil' duyarlılığı
banner321
Gezi Parkı'nda 'Kandil' duyarlılığı
Gezi Parkı'ndan ayrılmayan binlerce kişi bugün kandili kutluyor.
Sosyal medya üzerinde paylaşılan bazı mesajlar ise Gezi Parkı eylemlerine göndermede bulunarak Miraç Kandili’ni hatırlatması üzerine Gezi Park'nda, hem olası provokasyonları önlemek, hem de park alanında 9 gündür mücadele eden her kesim ve inançtan insanın ortaklığını vurgulamaya yönelik gün boyu Miraç Kandili hazırlıkları yapıldı. Kalabalığın iyice arttığı akşam saatlerinde de kandil simidi dağıtıldı.


TAKSİM'DE KANDİL NAMAZI

Kendilerine Antikapitalist Müslümanlar adını veren bir grup, Miraç Kandili nedeniyle Taksim Gezi Parkı’nda farklı bir etkinlik yaptı. Burada Kur’an-ı Kerim’den Yasin ve Fatiha surelerinin okumasının ardından Antikapitalist Müslümanlar kortejinde yer alan İhsan Eliaçık dua okudu. Grubun "Taksim Gezi Parkı" için dua etmesinin ardından eylemciler cemaatle birlikte parkta namaz kıldı.

ÇARŞI GRUBU, BEZMİ ALEM VALİDE SULTAN CAMİİ’NDE KANDİL SİMİDİ DAĞITTI
Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı, Bezmi Alem Valide Sultan Camii önünde Miraç Kandili dolayısıyla kandil simidi dağıttı.

Günlerdir “Taksim Gezi Parkı” eylemlerine destek veren Beşiktaşlı taraftar grubu Çarşı, Bezmi Alem Valide Sultan Camii’ne gelerek burada kandil simidi dağıttı. Cami imamı ve müezzini ile de görüşen taraftarlar, Gezi Parkı protestoları sırasında revire çevrilen cami için teşekkür ederek, hayırlı kandil dileklerinde bulundu.

Daha sonra dışarı çıkan Çarşı grubu, Miraç Kandili nedeniyle yoldan geçen sürücülere ve belediye otobüslerindeki vatandaşlara kandil simidi dağıttı. Öte yandan Çarşı grubunun aralarında Galatasaraylı bir taraftarın da olması dikkat çekerken, Çarşı grubunun Taksim Gezi Parkı’na geçerek burada helva dağıtacağı öğrenildi.
SİVAS'TA EYLEMCİLER POLİSE KANDİL SİMİDİ DAĞITTI

İstanbul Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etmek için Sivas kent meydanında toplanan bazı göstericiler, Miraç Kandili nedeni ile polislere kandil simidi dağıttı.

Sivas'ta 5 gündür devam eden Taksim Gezi Parkı olaylarının protesto gösterileri bugünde devam etti. Kent meydanında toplanan ve büyük bir çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup hükümet aleyhine çeşitli sloganlar attı. Eylemciler daha sonra Miraç Kandili nedeniyle beraberinde getirdikleri kandil simitlerini güvenlik önlemi alan polislere dağıttı. Göstericiler ayrıca ellerinde, 'Tüm İslam aleminin Miraç Kandili mübarek olsun' yazılı dövizler taşıdı. Polis çemberi içerisinde 1.5 saatlik oturma eylemi yapan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

İZMİT CUMHURİYET PARKI'NDAKİ PROTESTOLARDA KANDİL SİMİDİ DAĞITILDI

İstanbul Taksim Gezi Parkı eylemine destek için İzmit'te akşam saatlerinde Cumhuriyet Parkı'nda yaklaşık 500 kişi toplandı. Eylem sırasında Sivil Toplum Örgütü temsilcileri kandil simidi dağıttı.

Cumhuriyet Meydanı'nda saat 19.00'da her akşam olduğu gibi yine ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle toplanmaya başlayan göstericiler, 'Taksime selam direnişe devam', 'Hükümet istifa', 'Taksimin ateşi AKP'yii yakacak', 'Sağ sol yok, direniş var' sloganları attıktan sonra İstiklal Marşı okudu. Daha sonra Sivil Toplum Örgüt temsilcileri Miraç Kandili nedeniyle kandil simidi dağıttı.

BODRUM'DAKİ EYLEMDE LOKUM DAĞITILDI

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Gezi Parkı eylemlerine destek gösterilerinin 6 günü Miraç Kandili'ne denk gelince kandil simidi, ayran ve lokum dağıtıldı. Eyleme destek veren gençler ayrıca sivil polislere de lokum ikram etti. Şarkıların, türkülerin söylediği ve sloganların atıldığı gezi parkı direnişine destek eylemi, lokum tadında geçti.

Bodrum'da, Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek için halk tarafından başlatılan eylemlerin 6'ncı gününde Belediye Meydanı'nda yaklaşık 400 kişi toplandı. Miraç Kandili nedeniyle meydanda toplanan halka kandil simidi, ayran ve lokum dağıtıldı. Belediye Meydanı'nda eylem nedeniyle nöbet tutan sivil polislere de gençler, lokum ikram etti. Bodrumlu gençler saz çalarak, şarkılar, türküler söyledi. İlginç pankartlarla meydana gelen eylemciler, hükümet aleyhine sloganlar attı. 'Parfümünün adı ne? Biber Gazı. Kokusu çok çirkin, nereden aldın? Mustafa Kemal'in Askerleriyiz diye bağır bedava sıkıyorlar', 'Zor tutuyoruz bu adamları şansınızı zorlamayın', 'Biz AKP'siz Dine, CHP'siz Ata'ya, MHP'siz Vatana, BDP'siz Kürt'e sahip çıkarız. Biz Halkız' yazılı mesajlar veren pankartlar dikkat çekti. Taksim Gezi Parkı için desteklerine devam eden grup, demokratik haklarını kullanarak, eylemlerini sürdürdü.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV