banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
21 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Hakkari ile Şanlıurfa'dan kara haber: 3 şehit

PKK'lılarla girilen çatışmalarda ağır yaralanan 3 güvenlik görevlisi, şehit düştü..

13 Eylül 2012 Perşembe 17:35
Hakkari ile Şanlıurfa'dan kara haber: 3 şehit
banner266
Hakkari ile Şanlıurfa'dan kara haber: 3 şehit
PKK'lılarla girilen çatışmalarda ağır yaralanan 3 güvenlik görevlisi, şehit düştü..
Türkiye bugün de şehit haberleriyle sarsıldı. PKK'lı teröristlerle girdikleri çatışmalarda ağır yaralanan 3 asker ile 1 polis memuru, kaldırıldıkları hastanelerde şehit düştüler.

İlk şehit haberi Hakkari'den geldi. Hakkari İli Şemdinli İlçesi 34’üncü Hudut Tugayı 3’üncü Dağ ve Komando Tabur Komutanlığı’nda görevli Piyade Uzman Çavuş Ferhat Kaplangiray , dün Şemdinli İlçesi Geniştepe bölgesinde bölücü terör örgütü ile girilen çatışma ağır yaralandı.

Kaplangiray, kaldırıldığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şehit oldu. Bekar olan Kaplangiray’ın acı haberi, baba Cezmi ve anne Aşye Kaplangiray’a askeri yetkililerce ulaştırıldı.

Şehit piyade Uzman Çavuş Ferhat Kaplangiray , bugün ikindi vakti düzenlenecek cenaze töreniyle Burhaniye Köyü’nde toprağa verilecek.
HAKKARİ'DE 2. ŞEHİT
Kaplangiray'ın ardından, Hakkari'den bir acı haber daha geldi. Hakkari'nin Şemdinli İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerle salı günü çıkan ve 3 askerin şehit düştüğü çatışmada yaralanan askerlerden uzman onbaşı 25 yaşındaki Erol Erdi de şehit oldu. Tek oğullarının şehit düştüğü haberi Balıkesir'in İvrindi İlçesi Büyükyenice Beldesi'ndeki Erdi Ailesi'ni yasa boğdu. Şemdinli'de çok sayıda PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği operasyon sürerken çıkan çatışmada uzman çavuşlar Samsunlu Ersan Sancı ile Mersinli Hakan Balta şehit oldu, 7 asker de yaralandı. Yaralılardan Kayserili uzman çavuş Ferhat Kaplangiray dün tedavi altında yaşamını yitirince şehit sayısı 3'e çıktı. Balıkesirli uzman onbaşı Erol Erdi de kurtarılamayıp şehit düştü.
4 ÇOCUKLU EVİN TEK OĞLUYDU
Muş'ta vatani görevini yaptıktan sonra uzmanlık sınavına girerek başarılı olup Isparta'da eğitim alarak 1.5 ay önce Bolu 2'nci Komando Tugayı 1'inci Komando Taburu 2'nci Komando Bölük Komutanlığı'nda göreve başlayan ve 10 gün önce de görevli olarak Hakkari'ye giden uzman onbaşı Erol Erdi 'nin Balıkesir'in İvrindi İlçesi Büyükyenice Beldesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Babasını yaklaşık iki yıl önce kaybeden ve 4 çocuklu evin tek oğlu olan şehit uzman Onbaşı Erdi'nin İstiklal Meydanı'ndaki baba evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Üç abla ile anne Aynur Erdi, acı haberle yıkıldı. Eşinin ardından evlat acısı da yaşayan gözü yaşlı annenin feryadı yürek dağladı.

İLK OPERASYONUNDA ŞEHİT DÜŞTÜ
Şehit uzman onbaşı Erol Erdi'nin amcası Ali Erdi , "Erol, 10 gün önce görevlendirildiği Şemdinli'ye gitti. İlk operasyonda şehit düştüğü haberini aldık. Bu haber bizi kahretti. Artık anaların babaların gözyaşı dinsin. Ordu hükümet elinden ne geliyorsa yapsın. Ülkemiz terör belasından kurtulsun" dedi.

BAYRAMDA NİŞANLANACAKTI
Yakınları, çevresinde sevilen uzman onbaşı Erol Erdi'nin Kurban Bayramı'nda izin alıp memleketi Balıkesir'e geleceği ve sözlüsüyle nişanlanacağı belirtildi. Nişan hazırlıklarını tamamlayan uzman onbaşı Erdi izne ayrılıp memleketine geleceği günü beklerken şehit oldu. Şehit uzman onbaşı Erol Erdi, yarın Büyükyenice Beldesi'nde cuma namazından sonra yapılacak törenin ardından toprağa verilecek.
BİR ŞEHİT HABERİ DE ŞANLIURFA'DAN
Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi'nde uygulama noktasında teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan polis memuru Mahmut Kayhan şehit oldu.

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi'nde 2 Eylül tarihinde uygulama noktasında durdurulan araçta bulunan terör örgütü üyeleriyle çatışma çıkmış ve çatışmada teröristlerden 1'i ölü, 1'i yaralı ele geçirilmişti. Olayda 2 polis memuru ve 1 uzman çavuş da yaralanmıştı. Tedavi gördüğü Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nden ambulans uçakla GATA’ya sevk edilen yaralı polis memurundan Mahmut Kayhan (33) şehit oldu.

Şehit polis memurunun yarın cuma namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından memleketi Adıyaman’ın Tut İlçesi'nde toprağa verileceği öğrenildi.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV