banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Hizbullah liderleri serbest

Hizbullah davasının tutuklu 6 sanığı hakkında çıkarıldıkları mahkemece tahliye kararı verildi.

18 Ekim 2011 Salı 00:04
Hizbullah liderleri serbest
banner312
Hizbullah liderleri serbest
Hizbullah davasının tutuklu 6 sanığı hakkında çıkarıldıkları mahkemece tahliye kararı verildi.

Hizbullah terör örgütünün askeri kanat sorumlusu olduğu iddia edilen ve CMK'nın tutukluluk süresini düzenleyen 102.Maddesi kapsamında tahliye edildikten 13 gün sonra, Hizbullah'a yönelik yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Hacı İnan'ın da aralarında bulunduğu 6 tutuklu sanık, hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada tahliye edildi.

İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Hacı İnan'ın ve örgütün Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Mehmet Bahattin Temel'in de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 18 sanık hazır bulundu.

Duruşmada söz alan tutuklu sanılardan Hacı İnan, "Yüksek güvenli bir cezaevinde yaşayan biri nasıl şiddet yoluyla anayasal düzeni yıkacak. Ne yapmışım? Hangi kuruma şiddet uygulamışım?" diyerek hakkındaki iddialara tepki gösterdi.
Kendileri haklarında hazırlanan iddianamenin nihai bir karar olmadığını belirten İnan, ''Ancak iddianamenin bir şerefi, haysiyeti olmalı" diyerek şöyle konuştu;

''12 senedir F tipi cezaevindeydim. Cezaevinde bir makas bile zimmetle veriliyor. Makası kaybedince yenisi de vermiyorlar. Bu şartlardaki bir insan nasıl olur da şiddet kullanarak anayasal düzeni değiştirebilir. Cumhurbaşkanı, Başbakan olan zat ile 80 öncesi beraber çalıştık. Onlar da aynı ızdırabı yaşadılar. Doğu'lu olsalardı belki de benim yaşadığım durumu yaşayacaktı. Cumhurbaşkanı dindar. Ben ona karşı niye terör uygulayayım. Referandumda evet oyu kullandım. Bu topraklarda Müslüman halka baskı vardı.

Yavaş yavaş bu durum değişiyor. Halk sabretti karşılığını alıyor. Kur-an-i Kerim hafızıyım, ilahiyatçıyım. Bir ilahiyatçıya bu kadar kolay terörist denebilir mi? Doğru Haber Gazetesi benimle söyleşi yaptı. Orada Kuran'da Hizbullah geçiyor. Her mümin Hizbullah'dır, yani Allah'ın dinini kabul eden... Bu anlamda ben Hizbullah'ım. Bununla iftihar ediyorum. Bundan dolayı 11 yıldır içerdeyim. Müslümanlıktan başka suçum yok. O deliklerde Kuran, namaz dersi verdim. Müslümanlıktan dolayı seni yargılıyoruz desinler

bin defa yargılanırız. Bu denmiyor. Bu süreci olumlu buluyoruz. Müslümanların hayrınadır. Niye bu süreci terörize edeyim. Baskılar yavaş yavaş kalkıyor niye yerin altına ineyim'' dedi.

Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen İnan, "Mahkeme 12 senedir infazları benim yaptığımı tespit etmedi. Ancak bu iddianameyi hazırlayan savcı tespit edebildi. Bu kadar rahat karar verilebilir mi? Ben kime terör yaptım. Bazı insanlara Allah'ı anlattım. Bunun nesi terör. Buna ABD, İsrail terör diyor" şeklinde konuştu.

Emniyet ifadesinin kabul edip etmediği sorulan İnan, polisin sorguda "Evinizde porno filmler bulundu" şeklinde cümle kurduğunu belirterek, "Bu bir alçaklıktır, namussuzluktur. Benim evime televizyon girmemişken, tutuklu bulunduğum hücreme televizyon almamışken, emniyette bana söylenen ilk şey bu oldu. Ben bir vatandaşım varsa bir suçum onu ortaya koyun" dedi.

Duruşmada daha sonra söz alan diğer sanılar da haklarındaki iddiaların asılsız olduğunu belirttiler. Sanık ve avukatların savunmalarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, suç vasfının değişme ihtimalini göz önüne alarak tutuklu sanıklar Mehmet Bahattin Temel, Fikret Gültekin, Sait Şahin, Mehmet Şefik Temel'i oy çokluğuyla, Hacı İnan ve Mehmet Eşin'i ise, oybirliğiyle tahliyesine karar verdi.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Anahtar Kelimeler: SerbestHizbullah Liderleri

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV