banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 5 şube müdürü görevden alındı

Görevden alınan müdürler arasında İstanbul'daki yolsuzluk operasyonunu yürüten isimler de var. İki ilde eş zamanlı yapılan ve Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasoyunun ardından, sıcak bir gelişme yaşandı.

18 Aralık 2013 Çarşamba 14:16
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 5 şube müdürü görevden alındı
banner299
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 5 şube müdürü görevden alındı
Görevden alınan müdürler arasında İstanbul'daki yolsuzluk operasyonunu yürüten isimler de var.
İki ilde eş zamanlı yapılan ve Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasoyunun ardından, sıcak bir gelişme yaşandı.

Dün sabah saatlerinde başlayan operasyonlar sonrası, bu sabah İstanbul Emniyeti'nde görevden almalar olduğu iddia edildi.

5 şube müdürünün görevden alındığı kaydedilirken, henüz resmi bir açıklama gelmedi. Görevden alınan müdürler arasında İstanbul'daki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yürüten isimler de olduğu belirtiliyor.

Görevden alınan isimler şunlar:

Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı
Kaçakçılık Şube Müdürü Tuğrul Turhal
Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç
Terörle  Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse
Asayiş Şube Müdürü Ersan Erçıktı

O emniyet müdürlerinin yerine başka isimler atandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan 5 şube müdürünün görevden alınmasının ardından yerlerine yeni müdürler atandı.

Yeni yapılan atamalarla Organize Şube Müdürlüğü’ne Ömer Burak Aktaş, Mali Şube Müdürlüğü’ne Hakan Sıralı, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne Yusuf Bengü, Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’ne Aydın Yılmaz ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne Serdar Ali Keskin getirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde "Emniyet Müdürü" unvanı taşıyan beş şube müdürünün görevden alınma nedeninin ise "operasyonu yapmak" değil, "yapılan operasyondan haberdar olmamak" olduğu iddia edildi.

Ankara'da hükümet kulislerinden edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki Şube müdürlerinin, 3 farklı konuyu içeren geniş kapsamlı operasyonun zamanlamasından haberleri olmadı.

ŞUBESİ OLMAYAN MÜDÜR
Görevden alınan en ilginç müdür bu yıl yeni kurulan Kaçakçılık Şube Müdürü Tuğrul Turhal oldu. İstanbul Emniyeti’nde Kaçakçılık Şubesi bu yıl Mali Şube’den ayrılarak yeni kurulmuştu. Haziran ayında Mardin Kaçakçılık ve Organize Müdürü iken İstanbul’a gelerek göreve başlayan Turhal, yeni kurulan şubesine personel ayarlamakla uğraşıyordu. Daha kendi odası bile olmayan Turhal, müdür koltuğuna oturamadan görevden alınmış oldu.
 
CANLI BOMBAYI YAKALADI

Görevden alınan bir diğer isim ise İstanbul Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı oldu. Son operasyonla hiçbir ilgisi olmayan Erçıktı, bundan önceki görevinde Gaziosmanpaşa ilçe emniyet müdürü olarak görev aldı. Çıktı bu görevden önce de İstanbul Terör Şube’sinde emniyet müdür yardımcısı olarak çalıştı. Erçıktı’nın ismi o dönem Okmeydanı’nda eyleme giden canlı bomba eylemcisini yakalamasıyla gündeme gelmişti.
 
TERÖR MÜDÜRÜ DE ALINDI
Sabah operasyonuyla görevden alınan bir diğer isim İstanbul Terörle MücadeleŞube Müdürü Ömer Köse oldu. 7 Şubat’ta yaşanan MİT krizinden sonra Yurt Atayün’ün yerine terör müdürü olarak göreve getirilen Köse, yapılan son operasyonla hiçbir ilgisi bulunmuyor. Daha önce Mali Şube’de müdür yardımcısı olarak görev alan Köse döneminde, Bayrampaşa’da toprağa gömülü halde çok sayıda bomba bulunmuş, canlı bomba eylemi yapmak için hazırlanan iki eylemci, eylem hazırlığı sırasında yakalanmıştı.
 
OPERASYONU YAPAN İKİ MÜDÜR

Dün yapılan büyük yolsuzluk operasyonunu yapan iki isim ise Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardınç’dı. Yakup Saygılı, Mali Şube’nin başına 7 Şubat’ta yaşanan MİT krizinden sonra tayin edilmişti. Ardınç ise bir süredir Organiz Şube’den sorumlu müdür olarak çalışıyordu. Ergenekon, şike gibi büyük operasyonlara ve mafya örgütlerine yönelik yaptığı operasyonla gündeme gelmişti.

OPERASYON İÇİN DÜĞMEYE AMİRLER BASTI
Edinilen bilgiye göre, savcıdan gelen "başlayın" talimatı üzerine operasyon için düğmeye, İstanbul Emniyeti Mali Şube ve Organize Suçla Mücadele Şubesindeki amirler, üstlerindeki şube müdürlerine haber vermeden bastı.
Ancak iki şubede yeterli polis olmadığından, terör, asayiş  gibi diğer şubelerdeki amirlerden de destek istendi. Ancak bu şubelerdeki amirler de, kendi birimlerini operasyon için görevlendirirken, kendi şube müdürlerine bilgi vermedi.
Operasyon yapıldıktan bir gün sonra, bugün, İstanbul Emniyet Müdürü de, ilgili şube müdürlerini "operasyondan haberdar olmadıkları ve kendi amirleri olan İl Emniyet Müdür yardımcısı ve İl Emniyet Müdürüne bilgi vermedikleri  için" görevden aldı.
 
HÜKÜMET, OPERASYONDAN İSTANBUL'DAN GELEN POLİSLER NEDENİYLE HABERDAR OLDU
Hükümet kaynaklarına göre, Ankara'da ne il emniyet müdürü, ne Emniyet Genel Müdürü, ne de İçişleri Bakanı'nın operasyon başlayana kadar hiçbir şekilde, ne yapılacak operasyondan, ne de zamanlamadan haberleri olmadı.
Hükümet operasyonu, Salı sabahın ilk saatlerinde, operasyon için Ankara'daki baskınlar başlamadan hemen önce, baskını yapmak üzere İstanbul'dan polis ekiplerinin gelmesi ile haberdar oldu.
Hükümete yakın bir kaynak, olayı şöyle anlattı;
"Normalde bu tip operasyonlar için, operasyonun kaynağı olan İl emniyeti, operasyon yapılacak diğer illeri uyarır ve o illerdeki baskınları, yine o illerdeki polis ekipleri yapar. Yani İstanbul'un yürüttüğü bir operasyonda, Ankara'da baskın yapılacak adresler için Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'ne bir gün önce bilgi verilir ve baskınlar, Ankara İl Emniyeti'ne bağlı polisler tarafından gerçekleştirilir. Ancak dünkü operasyonda bu sistem işletilmedi. Ankara'daki baskınları yapmak için de İstanbul Emniyeti'nden polis ekipleri, Ankara'ya gönderildi."
 
TESADÜFEN ÖĞRENDİLER
Yine aynı kaynaklara göre, hükümet operasyondan ev baskınları başlamadan sadece bir kaç saat önce, üstelik "tesadüfen" haberdar oldu.
Hükümetin nasıl haberdar olduğunu ise, aynı kaynak şu ifadelerle anlattı;
"İstanbul'dan gelen ekipler, Çayyolu'nda baskına giderken, orada rutin devriye görevindeki Ankara Emniyeti'nden bir ekibe adres sorar. Ekip adresi tarif ettikten sonra, İstanbullu polislere "neden geldiklerini" sorarlar, "adam toplayacağız" yanıtını alırlar. Ankaralı ekip, durumu nöbetçi emniyet müdürüne, nöbetçi müdür de Ankara İl Emniyet Müdürüne bildirir. Ankara İl Emniyet Müdürünün de Emniyet Genel Müdürü ve İçişleri Bakanı'nı uyarmalarıyla, hükümet üyeleri İstanbul'un Ankara'da bir operasyon hazırlığında olduğunu öğrenir."

Hüseyin Çapkın Emniyet Müdürlüğü'nde
Dünden beri makamına uğramayan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın öğlen saatlerinde Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlamaktan kaçınan Emniyet Müdürü, gazetecilere el sallamakla yetindi.

Dün sabah İstanbul'da başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında 3 bakanın oğlu dahil toplam 51 kişi gözaltına alındı.

Dün makamına gelmeyen İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın bugün de Emniyet Müdürlüğü'ne gelmeyeceği iddia edilmişti. Ancak Hüseyin Çapkın öğlen saatlerinde makamına geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Çapkın, el sallamakla yetindi.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV