banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

İşte saldırıyı gerçekleştiren canlı bomba

ABD Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen Ecevit Şanlı ile ilgili bilgiler ortaya çıkmaya başladı.

01 Şubat 2013 Cuma 19:11
İşte saldırıyı gerçekleştiren canlı bomba
banner264
İşte saldırıyı gerçekleştiren canlı bomba
ABD Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen Ecevit Şanlı ile ilgili bilgiler ortaya çıkmaya başladı.



ABD Büyükelçiliği’ne bombalı saldırı düzenlediği açıklayan yasadışı DHKP-C örgütü üyesi Ecevit Şanlı’nın ismi ilk olan 1997’de Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Harbiye Orduevi’ne yapılan lav saldırılarında duyulmuştu.

Saldırıların ardından yapılan operasyonlarda yakalanan örgüt üyeleri dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir tarafından basına gösterilmişti.
“Örgütün Silahlı Propaganda Birliği Ekip Komutanı (SPB) Zeynep Arıkan’ın 1995 yılında örgütün isteği ile yasadışı yollarla Avrupa ülkelerine giderek 2 yıl teorik ve askeri eğitim gördüğü, 1997 yılının ilk aylarında Türkiye’ye dönerek Ecevit Şanlı ve Deniz Kurt’la, Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü binası ve Harbiye Orduevi’ne lav silahıyla saldırı eylemlerini gerçekleştirdiği açıklanmıştı.

Özdemir, militanların, ANAP, DYP, MHP il merkezleri, DYP ve MHP Ümraniye ilçe binalarına karşı eylem hazırlığında olduklarını, ayrıca karakollar ve İstanbul DGM’ye yönelik eylemler için de istihbarat çalışması yaptıklarını belirtti.

Çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan Zeynep Arıkan ile Ecevit şanlı hakkında idam cezası talep edildi. Şanlı, 2000 yılında F Tipi cezaevlerine karşı pek çok cezaevinde başlatılan açlık grevleri ve ölüm oruçlarına katıldı.

Ölüm oruçları başladığında Ümraniye Cezaevi’ndeydi. 19 Aralık Hayata Dönüş Operasyonu’nun ardından Kandıra F Tipi Cezaevi’ne kondu. Ölüm orucu eylemcilerinin ilk grubunda yer alan Şanlı, 2002 yılında Wernicke Korsakoff hastalığı tanısıyla cezaevinden şartlı olarak tahliye edildi.

GÜLER AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Muammer Güler, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne canlı bomba eylemi düzenleyen saldırganın yasadışı sol örgüt üyesi olduğunu belirtti.

 "Güvenlik bölümünden görüntüleri birebir izledim. Canlı bombanın şu andaki bulgularımız itibariyle yasa dışı sol bir örgütün militanı olduğuna dair ön bilgilerimiz var. Parmak izleri şu anda inceleniyor. Olayın hangi sebebe dayandığını canlı bombanın kesin kimliğini arkadaşlarımız inceleyecekler" dedi.

-GÖREVLİ ONU KARŞILARKEN, ELİNİ KARIN BÖLGESİNE GÖTÜRDÜ-

Olay yeri inceleme, terör ve bomba imha ekiplerinin patlamanın meydana geldiği alanda incelemelerde bulunduğunu, gerekli önlemlerin alındığını ve Cumhuriyet savcısının incelemelerini sürdürdüğünü belirten Güler'e, saldırganın 30 yaşında olduğuna ilişkin bilginin doğruluğunun sorulması üzerine "Buna benzer bilgiler bizim elimizde de var. Kesinleştirmeden olayın adli boyutunu da gözeterek bilgileri sunmuş olacağız" dedi. Güler, gazetecilerin saldırganın terör örgütü DHKP/C'ye üye olup olmadığına yönelik soruya "Olabilir, başka örgüt olabilir. Yasa dışı bir örgüt mensubu olduğuna ilişkin ilk bilgiler var" ifadeleri ile yanıt verdi. Güvenlik kamerasındaki görüntülerinin içeriğinin sorulması üzerine Güler, sözlerine şöyle devam etti:

"ABD Büyükelçiliği'nde son derece önemli ve kontrol edilebilir bir güvenlik sistemi var. Oraya dışarıdan gelen bir şahsın içeriye geçmesi mümkün değil. Ancak içeriden ziyaret etmek istediği kişi oraya kadar geliyor ve onun beraberinde girebiliyor. O bölgeden içeriye geçmesi mümkün değil. Tam kapının ağzında güvenlik görevlisi onu karşılarken, elini karın bölgesine götürdüğü görüntüsü var, daha sonra görüntü kesiliyor."

Bir gazetecinin "Saldırgan Büyükelçilik görevlilerine kimlik bilgilerini vermemiş mi?" şeklindeki bir soruya ise Güler, "Evet, şu anda görüntü öyle" demekle yetindi.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV