banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
16 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Kadir Topbaş: 'Kesinlikle AVM yok'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Gezi olaylarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

08 Haziran 2013 Cumartesi 15:39
Kadir Topbaş: 'Kesinlikle AVM yok'
banner267
Kadir Topbaş: 'Kesinlikle AVM yok'
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Gezi olaylarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.Topbaş, Gezi Parkı alanına AVM ya da rezidansın yapılmasının söz konusu olmadığını belirtti.

İşte Kadir Topbaş'ın Gezi Parkı açıklaması:

Yayalaştırma Belediye’den oybirliğiyle geçmiş ve kurulun da olurunu almıştı.Çalışmaların ağaçlar sökülüyor paniğiyle oraya gittiğini söyleyenler var.

Boğaziçi Üniversitesi'nden gelenlerle, sanatçılarla,işadamlarıyla , kanaat önderleriyle, 8-10 grup la görüştük.

AVM OLARAK DÜŞÜNÜLMÜYOR

Boyutları bu noktaya gelmemeliydi.Dünyaya yansıma bu olmamalıydı.AVM olarak düşünülmüyor. Metrekareye müsait değil.

Gezi Parkı olarak bilinen alan 50 bin metrekare civarı 563 ağaç var.72 ağaç taşınabilecek nitelikte çapı 40 santimin altında olduğu için. 26 ağaç da taşınır ama riskleri var olarka gözüküyor.

Bir AVM kesinlikle düşünülmüyor. Otel ve rezidans yok.

Dün görüştüğüm mimarlar grubu bana dedi ki ‘Topçum Kışlası teklif edilebilir. Gezi Parkını bütüncül plan içinde değerlendirelim.’ Gezi Parkı Dolmabahçe arası. Maçka Parkı dahil olmak üzere daha doğru olur dediler.Ben de mimar olarak bunu değerlendirdim.

Özellikle ifade diyorum ki Taksim’de artık orada gündeme gelen esasında İstanbul’da gına gelen AVM değil, birkaç mağaza gibi bahsetmişti.Plan bütünlüğünde bakmak gerekiyor
Divan Oteli’nin arkasına geçen köprü var. Yenilenerek o da insanların Maçka’ya kadar yürüyebileceği bir alan haline getirilebilir. Ağaç sayıları arttırılır.


KENT MÜZESİ OLABİLİR
Burada AVM, otel ve rezidans olmayacağı. Kent müzesi, şehir müzesi halinde bir projelendirme aşaması.Yayalaştırma çalışmasından aylar önce bahsetmemize rağmen çok algılanmadığını da gördük.Burada yapılan projeye Taksim’de sergilemek, görüşe açmak ve görüşe göre değerlendirmeyi düşünüyorum.

Topçu Kışlası ile ilgili Başbakan ifade etti, Topçu Kışlası’nın yapılmasını Başbakanımız arzu etmekte. Ama daha önce içinde konuşulan AVM, mağaza, otel ve rezidanslar olur diye bir düşünce. Bunlardan vazgeçildi. Müze şeklinde projelendirecek.


MARJİNAL GRUPLARI KABUL ETMİYORUZ

Taksim platformunun rahatsız olduğu konu: Birileri bizim adımıza ahkam kesiyor, görüşmeler yapıyor. Biz onları kabul etmiyoruz diyecek kadar net ifade kullandılar.Biz her toplumdan kesimle bir aradayız.

Bir takım marjinal grupları kabul etmiyoruz, siyasileri zaten sokmuyoruz dediler.

Plandan mahkeme kararlarına Bakanlıktan savunma gelir. Bakanlık da savunmak zorunda. Bizden detaylı bilgi aldılar.
Son söylediğimiz burada AVM’si olmayan, oteli olmayan, rezidansı olmayan bir kent müzesi olacak.Meydanı kapatmayacak bir düzenleme olacak.

Taksim Platformu’nun mimarları 'Biz oraya proje bütünlüğü içinde Topçu Kışlası da gelse o zaman konuşuruz. Tek bir yapıya karşıyız’ diyorlar.

Başbakan da ‘Seçim beyannamemde söyledim. Yerine getireceğim’ diyor.Ama bunu yaparken çevreyi rahatsız etmemek. Otel ihtiyacı olsa bile böyle bir alan değil belki.
Bu kentin kent müzesi yok. Bunun bir merkezi olabilir.
Çalışma yapacağız.

Buradaki çalışmaların Topçu Kışlası ile ilgili bir çalışma olmadığını anlatmamız lazım.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV