banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

16 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Mahkemede arbede çıktı

Dava, kamu güvenliği sebebiyle gizli görülecek

23 Eylül 2013 Pazartesi 14:31
Mahkemede arbede çıktı
banner265
Mahkemede arbede çıktı
Dava, kamu güvenliği sebebiyle gizli görülecek
Gezi eylemlerine destek amacıyla Ankara’da 1 Haziran tarihinde yapılan gösteride polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarsısülük’ün ölümüne ilişkin ilk dava Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı.

Sanık polis memuru Ahmet Şahbaz hakkında “meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle öldürmek” suçundan açılan ve Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde başlayan davanın ilk duruşmasında Ankara Adliyesi polis ablukasına alınırken, duruşma salonunda büyük bir kalabalık olduğu görüldü.

GERGİN DURUŞMA

Sarısülük’ün ailesin avukatlarının duruşma salonunda sivil polislerin bulunmasına itiraz etti. Ailenin avukatları, duruşma salonunda bulunan polislerin çıkarılmasını istedi. Yaşanılan tartışma sonucu mahkeme başkanı duruşma salonunu boşaltılmasını talimatını verdi.

SİVİL POLİS TARTIŞMASI

Ethem’in annesi Sayfı Sarısülük de tartışmalara katılarak “Salonda sivil polis istemiyoruz” diyerek tepkisini gösterdi. Duruşma salonundaki tartışmalar duruşma savcısının da katılmasın üzerine Sarısülük ailesinin avukatları sert tepki göstererek, “Siz kimsiniz, siz tarafsızın” diyerek tepkisini gösterdi.

Mahkeme başkanın talimatı üzerinde duruşma salonunda bulunan sivil polisler duruşma salonunu terk etti. Duruşmayı CHP Milletvekilleri Hüseyin Aykgün ve Levent Gök de izleyici olarak takip ediyor.

SALON BİR ANDA KARIŞTI

Mahkeme Başkanı’nın duruşma salonunu boşaltmasını ardından Sarısülük ailesinin avukatları ile sanık polis memurunun avukatları arasında gerginlik yaşandı. Bir anda karışan mahkeme salonunda avukatlar birbirine girdi. İzleyiciler de olaya dahil olunca duruşma salonundaki tansiyon iyice yükseldi. İzleyiciler salonda polis istemediklerini belirten sloganlar atarken, güvenlik güçleri sanık sandalyesindeki polis memuru Ahmet Şahbaz’ı güvenlik çemberine aldı.

DAVA KAPALI GÖRÜLECEK

Yaşanan sert tartışmaların ardından mahkeme başkanı, ‘kamu güvenliğini’ gerekçe göstererek duruşmanın kapalı yapılmasına karar verdi.

Duruşmaya izleyici ve gazeteci alınmayacak. Sarısülük ailesinin ve avukatların itirazı sonucu sivil polislerin salondan çıkarılmasının ardından salonda kalan milletvekilleri de mahkemenin bu kararının dışarı alınıyor.

Ethem Sarısülük'ün öldürülmesine ilişkin davanın kapalı yapılmasına karar verilmesi sonrasında, Sarısülük ailesi sanık Ahmet Şahbaz'a 'katiller' diye bağırdı.Arbede sonrası Şahbaz, polis tarafından duruşma salonundan çıkarıldı.

Adliye polisleri Şahbaz'ı güçlükle salon dışına çıkarırken, avukatları da Sarısülük ailesinin fertlerini yatıştırmaya çalıştı.

Saldırı sırasında sanık Şahbaz'ın aldığı darbeler sırasında başındaki peruk düştü.


Ayrıca Şahbaz'ın kalın çerçeveli bir gözlük taktığı da gözlendi.

Müşteki avukatları yere düşen peruğu mahkeme heyetine gösterdi.
Olaylar nedeniyle duruşmaya henüz başlanamadı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada mahkeme Başkanı Afak İlleez, Cumhuriyet Savcısının ve müşteki avukatlarının da duruşmanın sağlıklı yapılamayacağına ilişkin görüşü doğrultusunda, duruşmanın 28 Ekim 2013'e ertelendiğini açıkladı.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV