banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
11 Mayıs 2024 Cumartesi

Özel Kuvvetler'den nefes kesen tatbikat

MHP 7 dil bilen Vekili ihraç etti

MHP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç partisinden ihraç edildi.

18 Aralık 2011 Pazar 02:08
MHP 7 dil bilen Vekili ihraç etti
banner267
MHP 7 dil bilen Vekili ihraç etti

MHP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç partisinden ihraç edildi.
Geçtiğimiz aylarda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "disiplinsiz ve dengesiz" davranışlarından dolayı Merkez Disiplin Kurulu'na sevk ettiği MHP Antalya milletvekili Yusuf Ziya İrbeç partisinden ihraç edildi.

İrbeç'in ihracına yönelik kararı, Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Nacar yazılı bir açıklamayla duyurdu. Nacar açıklamasında şunları kaydetti:

"Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığının 22 Ekim 2011 tarihli yazıları ile Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç'in MHP'den tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevkine karar kılınmış, Kurulumuzun 24 Ekim 2011 tarihli kararı ile sevk talebi kabul edilerek takibat başlatılmıştır. Yapılan işlemler sonrası Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç'in MHP'den kesin çıkarma cezası ile tecziyesine karar vermiştir."

İrbeç'in ihracıyla MHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 52'den 51'e düştü.
AK Parti'nin ekonomi kurmayıydı

Doktorasını yurtdışında yapan İrbeç, Fransızca, İngilizce, Almanca, İtalyanca, Arapça'yı çok iyi derece, Rusça ve İspanyolca'yı ise orta derece biliyor. İktisat profesörü olan İrbeç, öğretim üyeliği sonrası çeşitli kurumlarda danışmanlık da yaptı.

23. Dönemde AK Parti'den Milletvekili de olan İrbeç, Ekim 2007- Ekim 2009 sürecinde AK Parti'de Ekonomik İşler Başkan yardımcılığı da yaptı. İrbeç 22 Temmuz seçimlerinde ise MHP sıralarında Meclis'e girmişti.

MHP'den ihraç edilen İrbeç, disiplin kuruluna sevki sonrası yaptığı açıklamada ihracının istenmesini "art niyet ve demokratik nezaketsizlik'' olarak nitelemişti.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV