banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Samsun'da sel 8 can aldı

Samsun'un Canik ilçesinde ırmağın taşması sonucu TOKİ konutlarındaki bir apartmanın bodrum katında sel suyu içinde kalan 8 kişi hayatını kaybetti.

04 Temmuz 2012 Çarşamba 10:20
Samsun'da sel 8 can aldı
banner264
Samsun'da sel 8 can aldı
Samsun'un Canik ilçesinde ırmağın taşması sonucu TOKİ konutlarındaki bir apartmanın bodrum katında sel suyu içinde kalan 8 kişi hayatını kaybetti.

Samsun'daki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e yükseldi.

Daha önce 2 çocuk cesedinin çıkarıldığı Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yer alan 450 haneli TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarının bodrum katlarından, bir baba ile 2 oğlunun cesetleri çıkarıldı.

Amasya'dan kente gelen dalgıç ekibi, Kenan Yazıcı (40) ile oğulları Mücahit (16) ve Bedirhan'ın (9) bodrum kattaki cesetlerine ulaştı. Ekiplerce alınan cesetler, ambulanslarla morga götürüldü.

Kuzey Yıldızı konutlarının bodrum katlarında 1,5 yaşındaki Hüseyin Yılmaz ile 5 yaşındaki ağabeyi Abdullah Yılmaz'ın cesetlerine ulaşılmıştı. Kirazlık mevkisinde yer alan akaryakıt dolum tesisleri yakınında da henüz kimliği belirlenemeyen bir kadın cesedi bulunmuştu.
Samsun ve Sinop'ta etkili olan sağanak yağmur sonrası oluşan selde en büyük zararı 30 yıl önce yine köprüsü yıkılan Sinop'a bağlı Güzelceçay köyü gördü.
 
Dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur sonrası Sinop’a bağlı Dikmen beldesinde meydana gelen sel sonrası Samsun’u Sinop’a bağlayan 3 köprünün zarar görmesiyle ulaşım durma noktasına geldi. Dikmen beldesinden gelen çay üzerinde taşkına neden olan sel suları 30 yıl önce yıkıp geçtiği Güzelceçay köyünü yeniden yıktı. Sel sonrası Güzelceçay Köprüsü’nün bir kısmının çökmesiyle köyün karşı mahalle ile bağlantısı kesildi. Sel sularında çok sayıda ev ve işyeri de zarar gördü.
 
Köyde ev ve işyerlerinin çamurla dolması vatandaşları mağdur ederken çay kenarındaki bir evin yıkılması üzerine evin olduğu yerde büyük bir çukur kaldı. Bazı evlerde oturanlar ise kapılarının önüne yığılan tomruklar nedeniyle evlerinde mahsur kaldı. Ahırlarda olan çok sayıda küçük ve büyük baş hayvan telef oldu.
 
Öte yandan Samsun-Sinop duble yolunu yapan Cengin İnşaat şantiyesindeki maddi zarar ise suyun çekilmesiyle ortaya çıkmaya başladı. Yaklaşık 200 personel ve 100’e yakın iş makinesi ve araçların yer aldığı şantiye bataklığa dönerken araç sahipleri içleri çamurla dolan araçlarını seyretmekle yetindi. Gece yatmaya hazırlanırken sel sularının barınağa dolduğunu belirten işçiler camlardan atlayarak canlarını kurtardıklarını söyledi.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV