banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Şanlıurfa'ya hava savunma sistemi kuruldu

SURİYE’de, muhalifler ile ordu arasında çatışmalar devam ederken, bu ülkeyı sınır olan Şanlıurfa’ya füze rampaları yerleştirildi.

17 Ağustos 2012 Cuma 14:22
Şanlıurfa'ya hava savunma sistemi kuruldu
banner322
Şanlıurfa'ya hava savunma sistemi kuruldu

SURİYE’de, muhalifler ile ordu arasında çatışmalar devam ederken, bu ülkeyı sınır olan Şanlıurfa’ya füze rampaları yerleştirildi.

İç karışıklığın sürdüğü Suriye’ye en uzun sınır hattı ile komşu olan Şanlıurfa’da, güvenlik önlemleri artarak devam ediyor. Daha önce Suriye sınırındaki ilçelere tank, füze rampaları, zırhlı araç ve personel takviyesi yapılan Şanlıurfa’da, bu kez kentmerkezine birkaç kilometre uzalıktaki Mehmetçik Köyü yakınlarında hakim bir tepeye, Malatya 7’nci Ana Jet Üssü Komutanlığı’ndan helikopterler ile getirilen füze rampaları konuşlandırıldı.

Şanlıurfa'ya hava savunma sistemi kuruldu

SIKI KONTROL

Araç ve yaya trafiğine kapatılan alanın çevresinde de güvenlik alanı oluşturuldu. Jandarmalar, bölgeye yakın noktalardan geçen araçları arayıp içindekileri kimlik kontrolünden geçiriyor.

Askeri yetkililerin açıklama yapmadığı üssün kontrol ve komutasının da Malatya 7’nci Ana Jet Üssü’nden gelen komutanlarda bulunduğu bildirildi.

SURİYE’DEN PASAPORTLA GELDİLER, ŞANLIURFA’DA ÇADIR KURDULAR

SURİYE’deki iç savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek pasaportla Türkiye’ye gelen bazı aileler Şanlıurfa’da kurdukları çadırlarda yaşamaya başladı. Çoğunluğu çocuk Suriyeliler, çadır kurdukları mahalle sakinlerinin yaptığı yardımlarla yaşamını sürdürüyor.

Suriyeli yaklaşık 20 aile, iç karışıklığın yaşandığı ülkelerinden pasaportla Şanlıurfa’ya geldi. Şanlıurfa’ya gelen Suriyeli aileler, kent merkezindeki Eyyüpkent Mahallesi’nde boş bir araziye çadır kurup, burada yaşamaya başladı. Paraları olmadığı için mahalle sakinlerinin yardımlarıyla yaşamını sürdüren Suriyeliler, "Ülkemizde Esad’a karşı bir savaş var. Birçoğumuzun yakını Esad ve taraftarlarınca katledilerek öldürüldü. Evlerimiz bombalandı. Biz de yanımıza çocuklarımızı alarak Şanlıurfa’ya geldik. Umarız bu savaş bir an önce biter ve ülkemize geri döneriz. Çünkü bütün yakınlarımızı orada bıraktık" diye konuştu.

Çadırlarda hastalanan Suriyeli çocuklar ise mahalle sakinlerinin çağırdığı ambulanslardaki sağlık görevlileri tarafından muayene ediliyor.

Yetkililer, kısa süre önce kurdukları çadırlarda yaşamaya başlayan Suriyeli ailelerin çadır kentlere yerleştirilerek ihtiyaçlarının karşılanacağını bildirdi.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV