banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Topçu’dan CHP’li Oran’ı çıldırtan soru

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ile THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu arasında başlayan söz düellosu, yeni bir boyuta girdi. Topçu, Oran'a "Sen işçine kaç lira veriyorsun" diye sordu.

23 Ekim 2012 Salı 03:44
Topçu’dan CHP’li Oran’ı çıldırtan soru
banner312
Topçu’dan CHP’li Oran’ı çıldırtan soru
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ile THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu arasında başlayan söz düellosu, yeni bir boyuta girdi. Topçu, Oran'a "Sen işçine kaç lira veriyorsun" diye sordu.

 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, bir süreden bu yana Türkiye'nin dünyadaki en yaygın bilinen markası olma yolunda başarılı çalışmalar yapan Türk Hava Yolları ile ilgili soru önergeleri verdi. Oran, verdiği önergede yönelttiği soruları, Başbakan Erdoğan'ın cevaplandırmasını istedi.
 
Bütün dünyada havacılık şirketleri zor yıllar geçer ve yarım asırdan fazla süredir faaliyet gösteren büyük havayolu şirketleri batarken, THY'nin yaptığı atılımlarını görmezden gelmek muhalefetin hanesine fazla bir artı kazandırmaz.
 
Umut Oran, 10 yıl önce Avrupa'nın ve ABD'nin önemli havaalanlarına alınmayan bir havayolu şirketi durumunda bulunan THY'nin bugün nasıl dünyanın en büyük 4-5 büyük şirketinden biri olduğuna bakma gereği duymuyor. Onun bulunduğu noktadan hareket edildiğinde bakılması gerekmediğini de düşünüyor olabilir.
 
THY'nin dünya çapında yaptıklarını bir kenara bırakıp ana muhalefet temsilcisinin gündeme getirdiği sorular elbette, hükümet tarafından dikkatle değerlendirilip cevaplandırılmalı.
 
TOPÇU'NUN YÖNELTTİĞİ SORULAR
 
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, bugün hükümet tarafından verilecek cevabı beklemeden Umut Oran'a bir kaç soru yöneltti.
 
Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Hurgada hat açılışında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Topçu'nun Oran'a yönelttiği sorulardan birisi şu idi:
 
"Özel şirketinde çalıştırdığın elemanlara kaç lira ücret veriyorsun?"
 
THY Yönetim Kurulu Başkanı, bu soruyu yönelttikten sonra bir de iddia ekliyor:
 
"Eğer benim verdiğim ücretin üçte birini veriyorsa ben susacağım ve özür dileyeceğim"

"Bolu’da şirketinde çalıştırdığı elemanlara kaç lira veriyor?” diye konuştu.
 
Oran'ın 'Havacılık iş koluna getirilen grev yasağı THY için çıktı' sözlerini de eleştiren Topçu, 'Bolu'daki tekstil fabrikasına sendikayı sokmamakla övünen bu adam, THY için çıktığını iddia ettiği grev yasağının bizim hatamız olduğunu iddia etmesi çok çelişkili. Milli havayolunda, borsaya açık bir şirkette, borsa durumunu etkileyecek mesnetsiz iddialar bir milletvekiline yakışmaz' dedi.
 
ORAN'IN BOLU'DAKİ TEKSTİL ŞİRKETİ
 
Aynı zamanda bir işadamı olan Umut Oran'ın Bolu'daki şirketinin adı Domino Tekstil. Dünyadaki belli başlı tekstil markalarına fason ürün hazırlayan Domino Tekstil'de yaklaşık 300 kişi çalışıyor. İşçi sirkülasyonunun fazlalığıyla tanınan firmada, çalışanların yüzde 85'i asgari ücretle çalışıyor.
 
Hamdi Topçu'nun iddiasına göre, Umut Oran, Domino Tekstil'e sendika sokmamakla övünmesiyle tanınıyor.
 
ORAN: BURASI MUZ CUMHURİYETİ DEĞİL
 
Umut Oran, THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu'nun hakkındaki iddialarıyla ilgili olarak doğrudan cevap verme yerine, kendisinin susturulmaya çalışıldığı yaklaşımı ile çıkış yaptı.
 
Oran şöyle devam etti:
 
“Bu ülkede millet tarafından görevlendirilmiş milletvekilleri elbette soru soracaklar, araştırma önergesi verecekler, gerekirse gensoru yolunu da kullanacaklar. Bunları da beklesin. Eğer gereken cevap verilmezse bu yollar da açık. Milletin verdiği yetkiye dil uzatmak, milletin verdiği yetkiden rahatsız olmak Hamdi Topçu’nun haddi de değildir, hakkı da değildir. Burası muz cumhuriyeti değil, burası Türkiye Cumhuriyeti.”

Rotahaber

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV