banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Hem anne, hem bankacı, hem aşçı hem de rallici!

Türkiye Ralli Şampiyonası'nda yarışan 5 kadın pilottan biri olan Nazan Zorlu; tıpkı soyadı gibi zorlu ama bir o kadar da heyecan dolu hayatıyla dikkat çekiyor. Zorlu hem bankada yönetici, hem aşçılık yapıyor hem de heyecan dolu turnuvada pistin tozunu attırıyor...

11 Ocak 2024 Perşembe 11:38
Hem anne, hem bankacı, hem aşçı hem de rallici!
banner265
Hem anne, hem bankacı, hem aşçı hem de rallici!

Türkiye Ralli Şampiyonası'nda yarışan 5 kadın pilottan biri olan Nazan Zorlu; tıpkı soyadı gibi zorlu ama bir o kadar da heyecan dolu hayatıyla dikkat çekiyor. Zorlu hem bankada yönetici, hem aşçılık yapıyor hem de heyecan dolu turnuvada pistin tozunu attırıyor...
Üniversiteyi bitirdikten sonra iş hayatına bankacılık ile başlayan Nazan Zorlu, 26 yıllık kariyeri sırasında önce anne oldu. Çocuğunu kucağına aldıktan sonra 'Artık rutin bir hayat yaşarsın' diyenleri dinlemedi ve ilk olarak motosiklete merak sardı. Aile duvarına çarparak hayallerini erteleyen Zorlu, rotayı hobisi olan mutfağa çevirip aşçı oldu. Bir yandan da bankacılık sektöründe kariyer yapan Nazan Zorlu yönetici olarak kariyerine devam etti. Ardından annesinden yarışmak için izni aldı ve 40 yaşında en büyük hayali olan ralliye kavuştu. Nazan Zorlu annelikten ralli pistlerine uzanan yolculuğunu şöyle anlattı:
ANNEM İZİN VERMEMİŞTİ

"Ülkemizde bir kadın anne olduktan sonra 'Hayatın bitti' gibi bir algı var ne yazık ki. Bunu kabullenmek istemedim. Sonuçta mutlu anne, mutlu çocuk demektir. Bir yandan 26 yaşındaydım ve motor sporlarına olan ilgim artıyordu. Fakat annem, 'Ben seni tanırım, sen motosiklet ehliyeti almakla kalmazsın, motosiklet de alırsın. Sana bir şey olursa bu çocuğa ne olacak!' diyerek anneliğini yaptı. Geri adım attım. Anneniz sonuçta ama hayallerden vazgeçmek öyle kolay olmuyor."


TERS MOTİVASYON RALLİYE İTTİ

"Motor sporlarının farklı branşlarında yarışan arkadaşlarım oldu, yarış arabalarının yan koltuklarına oturdum. Yarışma isteğim daha da arttı. Yarış arabası koltuğuna oturup yüksek devirde motordan, çıkan seslerden ya etkilenip daha fazlasını istersiniz ya da 'Bu benlik değilmiş' der bırakırsınız. Benim hoşuma gitmişti. Sürüşümü görenlerin 'Sen çok iyisin, erkek gibi kullanıyorsun' söylemleri de bende ters motivasyon oldu. Ben de 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası'na katılma kararı aldım. Çok şanslıyım ki, bu işin Türkiye'deki en iyi ve en tecrübelilerinden Serdar Bostancı'ya Castrol Ford Team Türkiye garajında derdimi anlatırken buldum kendimi. 'Tamam yaş 40 ama ben ralli yapmak istiyorum' dedim. O da sağ olsun bunun nasıl olacağını, bekleyen zorlukları sabırla anlattı. İnancımı, azmimi tazeledi diyebilirim."
ÇOCUKLUK HEYECANI GİBİ!

"İnsanlar bu işe çok genç yaşta, aile ya da sponsor desteğiyle giriyor. Bunun dışında kadınsın! Türkiye'de trafikte bile kadın hâlâ tam kabul görememişken, motor sporlarında yer almanın çok kolay olmasını beklemek doğru olmazdı. Tuvalet dahil tüm organizasyon erkek sporculara göre düşünülmüş. Rallinin güzel yanlarından biri de, kadın erkek ayrımı yok. Ralli yapmak için konforunuzdan vazgeçmelisiniz. Klimalı ofisinden çıkıyorsun, hafta sonlarını toz, toprak, çamur içinde yarışarak ve yorularak geçiriyorsun. Yeniden çocukluktaki gibi bir oyun heyecanının içinde buluveriyorsun kendini. Konfor alanından çıkmadan hayattaki gerçek tutkularımızı bulamayız. Bu yüzden hayal ettiklerimin peşinden koşmaya devam edeceğim."


Aynı zamanda masterhaber.com'da otomotiv editörlüğü ve dijital içerik üreticiliği yapan Nazan Zorlu, araçları test edip otomotiv meraklılarına deneyimlerini aktarıyor.


MUTFAKTA DA HEYECAN DORUKTA

Nazan Zorlu aşçılık serüvenini ise "Yemek yapmayı da yemeyi çok severim" diyerek şöyle anlatıyor: "Babamın bir dönem restoranı olmuştu ama biz hep evde yemek yerdik. Çünkü en iyi yemekler bizim evdeydi. 2010 senesinde Fransızların mutfak sanatları okulu Le Cordon Bleu'nun Özyeğin Üniversitesi ile yaptığı programa katıldım. Fransız şeflerden oluşan ekipten eğitim aldım. Ardından İstanbul'daki Mutfak Sanatları Akademisi'ne (MSA) gittim. Mutfaklarda staj yaptım. Ralli kadar olmasa bile mutfakta da heyecan ve tempo yüksek. Bankacılığı bırakmadım, yeni dünyada insanların hybrid olabileceğine inanıyorum. Hobi olarak dostlarımın işletmeleri için menü tasarımı, workshop şefliği ile mutfak alanına da hep devam ettim. Hafta sonlarımı, iş dışındaki zamanlarımı doldurdum. Zamanı yönetmek sizin elinizde, insanlar 'Yetişemiyorum' deyince inanamıyorum. Ellerindeki telefona, televizyona ayırdıkları zamanda çok şeyler yapabilirler."





beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV