banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Bu krizde esnafa yapılana bak?

İstanbul Büyükçekmece İlçesi'nde ki, Alarko'nun yaptığı Alkent 2000 Mahallesi'nde çarşı esnafı baskı altında ve sahipsiz.

03 Ekim 2011 Pazartesi 22:58
Bu krizde esnafa yapılana bak?
banner321

Bu krizde esnafa yapılana bak?
 
Alarko kiracısına bunu yapar mı?
 
İstanbul Büyükçekmece İlçesi'nde ki, Alarko'nun yaptığı Alkent 2000 Mahallesi'nde çarşı esnafı baskı altında ve sahipsiz.
 
Alkent 2000 daha önce site olarak kuruldu. 3 Haziran 2001 Pazar günü yapılan seçimle mahalle oldu. Site hükmü bitti. Ama Yeditepe ve Çamlıca Sitesi yönetimi kendini fes etmedi. Mahalleyi de site gibi yönetmeye kalktlar.
 
Mahallede ki Alarko'ya ait, çarşıda Eczane, Kuru temizleme, Çiçekci, Mos kuaför, Makro market, DVD'ci, gibi esnaflar ve firmalar var. Esnaflar Alarko ile kira sözleşmesi yapmışlar. Her ay düzenli kiralarını Alarko'ya ödüyorlar.
 
Ancak Yeditepe sitesi ayda bin 400 lira Alarko'ya kira  ödeyen esnafdan, ayda 285 lira aidat talep ediyor. 6 senedir Çiçekci olarak hizmet veren Faruk Günay, 2,5 senedir aidat ödemeyi reddetti. Bana verilen bir hizmet yok, aidat ödemem dedi.
 
ALARKO MÜDÜRÜ KADİR EKE BASKI YAPIYOR!
 
Gazeteci Dursun Boran'ın, Alkent 2000'in mahalle olduğu, yollarının 1993 de kamuya terk edildiği belgelerine ulaşıp haberler yaparak, kamuoyuna duyurup mahalle girişlerin deki bariyerleri kaldırıp, özel güvenliği iptal ettirince esnaflarda bulundukları yerin site değil, mahalle olduğunu öğrendi, aidat ödemeyi reddettiler.
 
Aidat isteyen yeditepe yönetimi, esnaflar hakkında icra takibi başlatıp baskı kurarak zorla para almaya, esnafa göz dağa vermeye başladı. Esnaflar borca itiraz etti takipler durdu. Bu defa Alarko'yu baskı unsuru olarak kullanmaya başlayan sözde site idaresi durumu Alarko Müdürü Kadir Eke'ye iletti.
 
Eke sosyal tesislere çağırdığı esnafa şöyle dedi:
 
" Bu aidat borçlarınızı ödeyin. Yoksa kira kontratını iptal ederiz. Siz ödemezseniz, biz yerinize öder yüzde 40 inkar tazminatıyla icra yoluyla alırız. Depozit olarak verdiğiniz dövizleri de iade etmeyiz. Herkes ya aidat ödeyecek,  yada  çekip gidecek"
 
 
Duruma şaşıran esnaflar şöyle diyorlar:
 
" Bizden ayda 285 lira senede yaklaşık 3 bin 500 lira aidat isteyen site yöneticileri, diğer aidat aldıkları insanların kullandığı, havuzlardan, sauna, spor salonlarından faydalandırmıyorlar. Sadece aidat verin diyorlar. Çöpümüzü belediye haftanın 3 günü topluyor. Güvenliği polis sağlıyor. Elektrik, su sayaçlarımız ayrı. Biz neye aidat ödeyeceğiz?
Alarko'ya her ay düzenli kiralarımızı ödüyoruz. Aidat bizle site arasında ki ihtilaflı durum. Zaten site dava açmış. Mahkeme bir karar verir. Kaybedersek faiziyle öderiz. Almadığımız hizmete para ödemek zorunda bırakılıyoruz.
Mahalleye karakol kurulmasını istemeyenler, keyfi olarak özel güvenlik firması bulunduruyorlar. Özel güvenlik hiç bir işe yaramıyor. Kapılar 3 senedir kamuya açık, öğle de olması gerekiyor. Mahallenin içinden İETT otobüsleri geçiyor. Alarko'nun kiracılarını sahip çıkacağına, hukuk dışı harcamalara ortak olmaya zorlaması suçtur. Konuyu İsak Alaton'a ileteceğiz. Olmazsa suç duyurusu yapıp, dava açacağız. Kimse esnafın zor durumundan yararlanmasın. Zaten ekonomik kriz var. 10 m2 dükkana 300 bin lira aidat olur mu? Toplam 6 esnafız. Kendi aramızda ayda 30-40 lira toplar gerekli bakımları, yaparız. "
 
Resim'de: Alarko ve hukuki durumu tartışmalı Yeditepe sitesi arasında kalıp mağdur olan, Çiçekci esnaf Faruk Günay, aidat ödemeyi reddettiği için hakkında yapılan icra takiplerini ve iptal yazılarını gösteriyor.
 
Diğer resmide Kadir Eke görülüyor. ( Sol başta )

 
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 3 yorum mevcut

    • Mustafa Boy 13 yıl önce yorumlandı

      Alkent mahallesinde Esnaf satış yapamıyor,Yeditepe Yoneticilerinin tehdidiyle uğraşıyorlar,sorumsuz sozdeyonetim çok parselli mahallede,site susuyle paratopluyorlar.Esnafa cesaret,yürekli mücadele öneriyorum.

    • İrade Yıldırım- İstanbul 13 yıl önce yorumlandı

      Alarko.com.tr da Ana felsefe kısmında böyle yazıyor:

      Tüm faaliyetinde, Devlete, Müşteriye, Paydaş`a, Personele, Ortağa, Alt ve Yan Sanayi`ye daima dürüst davranmak,
      www.alarko.com.tr de böyle diyor. Bu iş ne kadar dürüstce iş? Takdir milletin?

    • ADNAN YILDIRIM 13 yıl önce yorumlandı

      Mahallede ki evleri site diye satmışlar. Esnafa bu baskıyı yapanlar demek senelerdir, bütün hukuk dışı işleri biliyor, seyrediyorlardı.
      Esnafdan alacağı olan dava açar alır? Alarko ya ne?

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV