banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
16 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Mustafa Koldamca'ya suç duyurusu

Alkent 2000 Mahallesi'nde ki sözde çamlıca sitesi idarecilerinden, Mehmet Mustafa Koldamca hakkında iftira, suç uydurma ve hakaret olmak üzere 4 ayrı maddeden suç duyurusu yapıldı.

10 Eylül 2011 Cumartesi 21:27
Mustafa Koldamca'ya suç duyurusu
banner265

Mustafa Koldamca'ya suç duyurusu
 
Suç: İftira ve suç uydurma.
 
Alkent 2000 Mahallesi'nde ki sözde çamlıca sitesi idarecilerinden, Mehmet Mustafa Koldamca hakkında iftira, suç uydurma ve hakaret olmak üzere 4 ayrı maddeden suç duyurusu yapıldı.
 
Gazeteci Dursun Boran tarafından İstanbul Büyükçekmece Başsavcılığına yapılan suç duyurusu 2 sayfa ve 3 belgeden oluşuyor. 2011/ 16905 soruşturma numarasıyla başlatılan tahkikatı  savcı Çetin Sözer Doğan, yürütüyor.
 
Mehmet Mustafa Koldamca hakkında, Alkent Mahallesi hakkında savcılıkca başka suçlardan açılmış davalarda var.
 
http://www.haber3.com/ozel-guvenik-davasi-basliyor-634495h.htm
 
 
Suç duyurusundan ibret verici bazı satırlar şöyle:

 

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

BÜYÜKÇEKMECE

 

 

DAVACI  :  Dursun Boran, .... Büyükçekmece- İstanbul. Tel: .

 

ŞÜPHELİ:  Mehmet Mustafa Koldamca. Alkent 2000 Mh. B.Çekmece- İstanbul. Tel: 532. 323

                            

SUÇ       :   TCK 267 İftira, TCK 271 Suç Uydurma, TCK 123 Kişilerin huzur ve sükununu bozma. TCK 125 Hakaret.

 

 

AÇIKLAMA   :   

 

1-     Şüpheli oturduğu mahallede suç işlemeyi adeta alışkanlık haline getirmiş. 1990 da site olarak kurulan Alkent 2000 Mahallesi, kamu hizmetlerinin daha iyi ve meccani alınması için, 3 Haziran 2001 Pazar günü yapılan seçimle AYNI ADLA MAHALLE OLMUŞTUR.
Ben de buraya 2003 de taşındım. Ama mahalle olduktan sonra, site alışkanlığını terk etmeyen şüpheli ve bir gurup, mahallenin imar yolu olan, sokaklarına bariyerler, Özel güvenlikler koyarak site havası veremeye çalışıyorlar. Ayda bin 500 lira aidat diye zorla para topluyorlardı. 

 

2-     Şahsi ve gereksiz harcamalar yaparak, personel çalıştırarak bunlara dair giderlere zorla benimde ortak olmamı istiyorlar. Bunun için 5 icra davası açtılar. Tamamını kaybettiler. Bu kararlar B.Çekmece İcra Müdürlüklerinde. İcra Hukuk Mahkemesi’nde var. Zira burada KMK ( Kat Mülkiyeti Kanunu ) uygulanamayacağına dair Yargıtay kararı var.

 

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi'de 17 Haziran 2010 da verdiği 2010/ 10393 E. ve  Karar No: 2010/ 10830  kararında;
" Birden çok parselde kurulu sitede, toplu yapı uygulamasına da geçilmemiş olduğundan Kat Mülkiyeti Kanunu uygulanamaz. İhtilafın çözümü genel hükümlere tabidir. " diyor.  ( Yargıtay Kararı ekte )
 
Yani Alkent 2000 Mahallesi'nde KMK uygulanamadığı için, bir yönetim, işletme projesi, ortak gider, avans olmaz demektir.

 

3-     Ben kamuya terk edilen yolların, işgaline sebep, girişlere konan bariyerleri, Kaymakamlığa şikayet ederek kaldırttım. Özel güvenlik iznini de Valiliğe müracaat ederek iptal ettirip. Karakol kurulmasını talep ettim. Çok sayıda suçu TCK nın 278 maddesi’nin verdiği görevle ( Suçu bildirmeme ) suçunu işlemiş olmamak ve kamu düzeninin bozulmaması sebebiyle savcılığa şikayet ettim.

 

4-    İETT Genel Müdürlüğüne müracaat ederek, toplu taşıma kültürünün gelişmesi, hava kirlilinin azaltılması için,  B.Çekmece- Mecidiyeköy arası çalışan E 60 otobüslerinin mahalleden geçmesini sağladım. Dolayısıyla mahallede ki site unsurlarının tamamını ortadan kaldırdım. Böyle olunca eskiden ayda bin 500 lira. Senede 16 bin lira civarında aidat adı altında para toplayan, sözde site idaresinin rantı kesildi. İnsanlar sitede değil, mahallede oturduğu gerçeğini gördüler. Bu defa şüphelininde aralarında bulunduğu bir gurup, 7 Haziran 2009 günü Çamlıca sosyal tesis denen yerin girişine “ DURSUN BORAN’I KINIYORUZ başlıklı 1 metre boyunda bir afiş astırdılar. Ben afişi bir gün sonra söküp aldım.

 

Savcılığa suç duyurusunda bulundum. ( 2009/ 15122 Sor. No.) Bu soruşturma için ifade veren şüpheli, “ Ben bu şahsın suç örgütleri ile bir bağlantısının olduğunu düşünüyorum. “   Diyerek suç uydurup, bana ve aileme iftira atmış. Hakaret etmiştir. Beni terör ve diğer suç örgütleriyle irtibatlı göstermiştir. Kişilik haklarıma tecavüz etmiştir. Beni suç işlemeye tahrik etmiştir.

 

Ben 30 senelik profesyonel gazeteciyim. Başbakanlıkca verilen devamlı basın kartı sahibiyim. Star Tv’de 9 sene Protokol Müdürlüğü, TRT, Anadolu Ajansı gibi basın kuruluşlarında senelerce muhabirlik yaptım.

 

2 Bakanlar kurulu üyesine basın ve siyasi danışmanlık ifa ettim. İstanbul 3. Bölgeden milletvekili a. adayı oldum. Suç işlemeyecek kadar Anayasa ve kanunlara bağlı bir gazeteciyim. Şüphelinin 27.06.2009 saat 12.15 de Jandarma da verdiği ifadesinde, bana bu ithamları yaptığı zaman “ SABIKA KAYDIM DAHİ YOKTUR “ 22 Temmuz 2007 de ayrıca İstanbul 3. Bölgeden milletvekili a. adayı olmuştum. Halende çok şükür sabıkam ve hiçbir suç örgütüyle bağlantım yoktur. Şüphelinin iddiasını ıspat etmesi gerekir.

 

DELİLLER   :

 

1- Şahsın Jandarma da verdiği beni suçlayan ifade tutanağı.

 

2- Sabıka kaydımın olmadığını gösteren 12 Haziran 2011 seçimlerinde miletvekili a. adayı olurken, B.Çekmece Adliyesi’nden aldığım 08.03.2011 tarihli Adli Sicil Kaydı.

 

NETİCE VE TALEP      :   Şüpheliden şikayetciyim. TCK’nın ilgili maddelerince, eylemlerine uyan suçlar hakkında cezalandırılmalarını talep ediyorum.

 

Dursun BORAN

Gazeteci

Davacı

 

Resim'de: Hakkında suç duyurusu yapılan  Mehmet Mustafa Koldamca görülüyor.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV