banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Geleneklerimizi Sahneye Taşıyorlar

Küçükçekmece Belediyesi, Uluslararası Kukla ve Gölge Oyunları Birliği(UNIMA) Türkiye Genel Sekreteri kukla ustası Vural Arısoy’un düzenlediği atölye çalışmalarıyla çocuklara kukla sanatını öğretiyor.

15 Kasım 2011 Salı 13:38
Geleneklerimizi Sahneye Taşıyorlar
banner311

Geleneklerimizi Sahneye Taşıyorlar

Küçükçekmece Belediyesi, Uluslararası Kukla ve Gölge Oyunları Birliği(UNIMA) Türkiye Genel Sekreteri kukla ustası Vural Arısoy’un düzenlediği atölye çalışmalarıyla çocuklara kukla sanatını öğretiyor. Belediye bünyesinde kurulan Karaköz Kukla Tiyatrosu, okullarda yaptığı gösteriler ve turneleriyle geleneğimizi genç nesillere aktarıyor.
20 yıldır kukla sanatıyla ilgilenen ve aldığı uluslararası ödüllerle bu alandaki ustalığını tescilleten Vural Arısoy, yeni ustaları Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde kurulan Karagöz Kukla Tiyatrosu’nda yetiştiriyor. Hafta içi Perşembe ve Cuma günleri düzenlenen atölye çalışmalarında anaokulu öğrencileriyle bir araya gelen Vural Arısoy, onlarla birlikte kukla yapıyor. Gerekli malzemelerin önceden hazırlandığı atölye çalışmalarında çocuklar, kukla sanatının inceliklerini işin ustasından öğreniyor. Arkadaşlarıyla birlikte eğlenceli bir çalışma gerçekleştiren çocuklar yaptıkları kuklaları evlerine götürüyorlar.
BİN ÖĞRENCİ EĞİTİLECEK
Yaklaşık bir saat süren atölye çalışmalarının üç ila beş aylık süreçlerde devam edeceğini belirten Vural Arısoy, hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri de gerçekleştiğini söyledi. İlginin yoğunluğuna dikkat çeken Arısoy, “Ocak ayına kadar tüm programımız doldu. Bu süre içinde bin öğrenciye kukla sanatını öğreteceğiz” dedi. Arısoy, Küçükçekmece Belediyesi Karagöz Kukla Tiyatrosu’nun her Perşembe ve Cuma günleri ilçedeki ilköğretim okullarında gösteriler yaptığını da sözlerine ekledi. 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV